Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

08.10.12 10:48

Roskilde løb med årets byplanpris

Roskilde løb med årets byplanpris

Foto: Roskilde Kommune

Roskilde Kommune har vundet årets Byplanpris for en ny multifunktionel aktivitetspark og for ualmindelig kreativ planlægning i byudviklingsområdet Musicon.

Overrækkelsen foregik under overværelse af 600 planlæggere og politikere på det årlige Byplanmøde, der blev afholdt i Svendborg.

Se også

Det var formand for Teknik- og Miljøudvalget, Torben Jørgensen (S), der på vegne af Roskilde Kommune tog imod prisen.

Kreativ bydel
Rabalder Parken, der blev indviet i august, er en del af Roskilde Kommunes store byudviklingsområde kaldet Musicon. Visionen for Musicon er at skabe en kreativ bydel, og der satses på midlertidighed og gradvis omdannelse.

Man har valgt at etablere et aktivt, attraktivt uderum som led i den overordnede byudviklingsstrategi. Rabalder Parken anlægges derfor lang tid, før området er udbygget.

Se også

Da der er tale om en forurenet grund, hvor alt vand skal afledes på overfladen, er der udviklet et projekt, der vender netop denne udfordring til et potentiale.

I dag huser bydelen en dansescene, galleri, kunstskole, øvelokale, skaterhal, computerspillehal, kunstværksteder, innovative kontorer med videre. Musicon kommer til at huse Danmarks Rockmuseum, og det er planen, at der i fremtiden kommer kreative familieboliger, butikker og flere kreative erhverv.

Uddeles hvert år
Byplanprisen uddeles hvert år til en kommune, en region eller en organisation, som har gjort en særlig indsats for at fremme gode og smukke bymiljøer og landskaber.

Se også

Prisen er indstiftet af Dansk Byplanlaboratorium og Akademisk Arkitektforening.

Der var to andre nominerede i år, nemlig Ikast-Brande Kommune for områdefornyelse i Nørre Snede og Københavns Kommune for udvikling af byens rum.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes