Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

21.09.12 09:00

Rødovre investerer i ny teknologi

Rødovre investerer i ny teknologi
Der er indgået en bred aftale om budgettet for 2013 i Rødovre Kommune. Aftalen har en klar social og grøn profil og indeholder investeringer i ny teknologi.

Budgetaftalen er indgået mellem Socialdemokraterne, Socialistisk Folkeparti og Dansk Folkeparti, som tilsammen tegner sig for 17 af kommunalbestyrelsens 19 medlemmer.

Se også

Ny teknologi
”Der er en klar prioritering i budgettet til fordel for de ældre, de udsatte og for børnene. De foreslåede besparelser på hjemmeplejen og på plejehjem er fjernet, og de indarbejdede lukkeuger i daginstitutioner og SFO’er tages ud".

"Til gengæld investerer vi nu i ny teknologi, som gør vores hjemmepleje mere fleksibel, og vi fortsætter linjen fra de seneste år med massive investeringer i it i folkeskolen. Rødovres børn skal være klædt optimalt på til fremtidens udfordringer”, siger borgmester Erik Nielsen (S).

Der er lagt op til, at alle medarbejdere i hjemmeplejen får en tablet, så det bliver lettere og mere fleksibelt at planlægge vagterne. Det giver på længere sigt en effektivisering på knap to mio.kr. om året. Og alle elever i folkeskolens 6.-10. klasse får udvidet den traditionelle skoletaske og får en pc eller tablet stillet til rådighed.

Se også

Der bliver etableret trådløse netværk på alle skoler, og der indføres en forsøgsordning med tablets på Tinderhøj Skole. Der er allerede Smart Boards i klasseværelserne.

Et nyt træ for hver nyfødt
Med den nye aftale bliver Rødovre mere grøn. Der er afsat 800.000 kr. til etablering af solceller og et tilsvarende beløb til at plante et nyt træ for hvert nyfødt barn i Rødovre.

”Piet Hein skrev som bekendt, at ’Du skal plante et træ. Du skal gøre en gerning’. Det tager vi helt bogstaveligt. Vi kommer til at plante et træ i Rødovre for hver nyfødt. Rødovres børn vil vide, at de i mange år frem – uanset hvor de ender i verden – har en helt konkret tilknytning til Rødovre. Træerne bliver et symbol på, at børnene har del i vores fælles fremtid”, siger Erik Nielsen.

Se også

Mere kvalitet i dagtilbud
Rødovre kommer til at leve op til aftalen mellem KL og regeringen om mere kvalitet i daginstitutionerne, da Rødovres andel af de afsatte midler bliver direkte målrettet daginstitutionsområdet.

Og Rødovre har valgt at afsætte flere penge på den forebyggende sundhedsindsats i kommunen, end det er aftalt mellem regeringen og KL.

Se også

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes