Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

25.09.12 14:08

Robust budget i Aabenraa

Robust budget i Aabenraa

Foto: Aabenraa Kommune

Kun SF står uden for budgetforliget i Aabenraa Kommune, som giver plads til at løse fremtidens udfordringer i god tid.

Socialdemokraterne, Venstre, Slesvigsk Parti, Danske Folkeparti og Det Konservative Folkeparti har indgået et forlig for kommunens budget for 2013 til 2016. Derved er det kun SF, som ikke er med.

Se også

Budgetforliget betyder, at kommunen i 2013 som i overslagsårene overholder sin egen økonomiske politik om, at der skal være et overskud på den ordinære drift på 135 millioner kroner og et anlægsbudget på 120 millioner kroner.

”Forliget sikrer, at vi har et robust budget for 2013-2016. Vi har fortsat udfordringer, men udfordringerne er mindre end tidligere. Samtidig tager forligsparterne allerede nu ansvar for at sætte rammen for, hvordan vi løser udfordringerne i de kommende år. Det giver os mulighed for i god tid at planlægge, hvordan vi finder de bedste løsninger,” siger borgmester Tove Larsen (S).

Besparelser på en procent
I 2013 skal udfordringerne blandt andet løses ved, at Økonomiudvalget og Teknik- og Miljøudvalget pålægges engangsbesparelser på hver 1,5 millioner kroner og Socialudvalget engangsbesparelser på 0,5 millioner kroner.

Se også

I 2014-2016 skal der spares yderligere en procent, hvilket svarer til en sparepulje på 22 millioner kroner for hvert af overslagsårene. Sparepuljen bliver placeret under Økonomiudvalget, og den endelige fordeling vil blive udmøntet senest ved rammeudmeldingen i april. Besparelserne vil ikke nødvendigvis blive fordelt ligeligt mellem udvalgene.

I forhold til anlægsbudgettet er forligspartnere enige om et samlet budget på 480 millioner kroner over de fire år. Det svarer til et anlægsbudget på cirka 120 millioner kroner for hvert af årene.

Budgettet vedtages endeligt på byrådsmødet den 10. oktober.

Se også

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes