Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

08.05.12 15:39

Ris og ros til regeringens 2020-plan

Ris og ros til regeringens 2020-plan
Erhvervslivet og de faglige foreninger giver regeringens 2020-plan en noget blandet modtagelse.

”Det er positivt, at regeringen nu sætter gang i flere vækstinitiativer. Den sparedagsorden, der har hersket både herhjemme og rundt omkring i Europa, er ikke den rette medicin til at sætte gang i væksten.”

Sådan lyder reaktionen fra LO’s formand Harald Børsting til regeringens netop fremlagte plan frem mod 2020. LO bakker op om alle de initiativer, der bidrager til at opkvalificere ufaglærte og at forbedre efteruddannelses-mulighederne for de øvrige lønmodtagere.

Anderledes lunken er modtagelsen fra FOA’s formand Dennis Kristensen:

”Vi vender os naturligvis ikke mod privat vækst eller mod studiepladser på universiteterne. Men der bør også være et langt skarpere fokus på erhvervs-uddannelserne. Det er svært at se, hvordan de 95 procent af en årgang skal have en ungdomsuddannelse med de initiativer, der tegnes i 2020-planen,” siger han til Ritzau.

For uambitiøs
Hos Dansk Industri havde man set frem til en langt mere ambitiøs plan med klarere svar på, hvordan man får et mere konkurrencedygtigt omkost-ningsniveau:

”Fokus er rigtigt, men ambitionerne er for lave. Det er positivt, at regeringen så tydeligt anerkender, at vi skal have genskabt væksten og beskæftigelsen i de private virksomheder. Men vi skal sigte højere. De høje danske skatter hænger som en tung klods om benet på vores virksomheder. Og her mangler regeringen at komme med et bud på, hvordan vi sænker verdens skattetryk,” siger Dansk Industris adm. direktør, Karsten Dybvad.

Ingen regninger til erhvervslivet
Jens Klarskov, formand for Dansk Erhverv er godt tilfreds med, at 2020-planen ikke sender voldsomme regninger videre til erhvervslivet, som der ellers har været tradition for ved en række tidligere udspil og reformer.

”Erhvervslivet er de seneste år blevet mødt med en kaskade af regninger i form af nye skatter og afgifter, men i regeringens udspil er der primært lagt op til at finde pengene andre steder, og det er fornuftigt i bestræbelser på at skabe vækst i erhvervslivet, siger Jens Klarskov, men efterlyser dog de mere konkrete udspil i bl.a. vækstpakken.

Se alle artikler i temaet

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes