Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

05.07.12 10:55

Rift om robotstøvsugere

Rift om robotstøvsugere

Foto: Colourbox.com

Hjemmehjælpsmodtagere står på venteliste for at låne Kolding Kommunes robotstøvsugere.

Seks-syv hjemmehjælpsmodtagere står i kø for at låne en af de 18 robotstøvsugere, som Kolding Kommune købte i vinters, skriver avisen Jydske-Vestkysten.

Borgerne har kunnet låne støvsugerne i et halvt år siden januar og tilbagemeldingerne har været meget positive, siger udviklingsmedarbejder i kommunen Lars Siig Nielsen.

Seniorudvalgsformand Søren Rasmussen (DF) mener, at succesen hænger sammen frivilligheden.

”Jeg tror, vi i Kolding har grebet det rigtigt an ved at gøre det frivilligt og ved at pointere, at et lån af støvsugeren ikke indebærer, at den ældre bliver skåret i hjemmehjælp. Der bliver ikke presset noget ned over hovedet på nogen,” siger Søren Rasmussen til Jydske-Vestkysten.

Se også

Til gengæld har man i nabokommunen Haderslev haft problemer med at finde ældre, der har lyst til at låne en robotstøvsuger, selvom den også er en opgradering.

Fra lån til køb
Birte og Gunnar Petersen var blandt de borgere, der lånte en robotstøvsuger af Kolding Kommune, og de var så begejstrede, at de købte en selv, da de ikke kunne låne kommunens længere.

”Den er ikke perfekt, men den er god og en mægtig stor hjælp. Selv om den ikke kommer rundt i alle hjørner, så ser det pænt ud. Vi er ikke bedre, for vi kan heller ikke komme ind i hjørnerne med en almindelig støvsuger,” siger Birte Petersen til Jydske-Vestkysten.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes