Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

25.05.12 07:56

Retten skal afgøre strid om bjørneklo

Retten skal afgøre strid om bjørneklo
En lodsejer har tilsidesat påbud fra Hørsholm Kommune om at bekæmpe den frygtede plante på sin grund. Nu skal spørgsmålet afgøres i Landsretten.

Hørsholm Kommune har forgæves påbudt en lodsejer at bekæmpe den invasive plante bjørnekloen for at hindre, at den breder sig til naboarealerne.

Sagen havnede i byretten, som slog fast, at han skulle betale 29.500 kroner i bøde for ikke at have bekæmpet planten tilstrækkeligt. Manden ankede afgørelsen og sagen kommer i dag til behandling i Landsretten.

”Det er jo ikke for at være krakilske, at vi vil have, at alle grundejerne i udpegede indsatsområder skal bekæmpe bjørneklo. At en ejer ikke opfylder sine forpligtelser, kan i sidste ende medføre forøgede udgifter for de øvrige ejere i området”, siger formanden for kommunens miljø- og planlægningsudvalg Peter Antonsen (Borgerlisten) til Frederiksborg Amts Avis.

Dobbelt så mange påbud
Hørsholm Kommune har ligesom mange andre kommuner en indsatsplan for at bekæmpe planten, der breder sig så voldsomt, at den hindrer andre planter og dyr i at trives. Men den indsats trues, når en stor lodsejer lader hånt om bekæmpelsen og påbud, mener kommunen.

Det er ikke bare Hørsholm Kommune, som slås med bjørnekloen. P4 Nordjylland oplyser, at Aalborg Kommune i denne måned har udsendt påbud til 163 grundejere og virksomheder, og det er flere end dobbelt så mange som sidste år.

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes