Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

22.10.12 08:43

Reservebedsteforældre er en død sild

Reservebedsteforældre er en død sild

Foto: Colourbox.com

Landets kommuner fik i 2005 adgang til støttekroner til etablering af reservebedsteforældreordninger, men projektet blev aldrig en succes og er i dag skrottet.

Det lød som en genial løsning, som kunne spare samfundet en masse ressourcer. Reservebedsteforældre der kan tage over og passe dine syge børn. Men i praksis har det vist sig som umuligt at finde tilstrækkeligt med reservebedsteforældre i landets kommuner. Det skriver Avisen.dk.  

I 2005 afsatte Socialministeriet ellers 10 millioner kroner til en støtteordning, som skulle yde hjælp til kommuner, der var interesseret i at starte reservebedsteforældreordninger. Her syv år senere er det dog kun en tredjedel af pengene, som rent faktisk er blevet brugt. De resterende midler er blevet overført til andre projekter. 

Den Boligsociale Fond på Lolland har modtaget støtte, men det er op af bakke, når man skal finde interesserede ældre, mener lederen af projektet:

”Det er ikke gået specielt godt. Der er så meget snak om det grå guld og alle deres ressourcer, men i praksis er der ingen, der gider passe andre folks børn,” siger leder Bjørn Christensen til Avisen.dk.

Se også

De samme erfaringer har Københavns Kommune:

Det er noget, vi på et tidspunkt brugte meget krudt på, men vi har måttet konstatere, at det simpelthen er for svært,” siger Henriette Sø, pressechef i Børne- og Ungdomsforvaltningen, til Avisen.dk.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes