Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

31.05.12 07:43

Regnvand til skyl og vask

Regnvand til skyl og vask
Et flertal i Hillerød Byråd har vedtaget, at nye huse skal udstyres med anlæg, så regnvand fra taget bruges til wc-skyl.

Et flertal i Hillerød Byråd besluttede i aftes, at alle nye boliger, der i fremtiden bygges i kommunen, skal have anlæg, der opsamler regnvandet fra taget, så det kan bruges til toilet-skyl og tøjvask.

Forslaget har tidligere været kritiseret af blandt andre foreningen af vandværker i Hillerød Kommune. Den frygter, at regnvandet kan blive blandet med drikkevandet, f.eks. hvis ukyndige private husejere går i gang med at lave om på installationerne.

Men den frygt deler et flertal i byrådet ikke, skriver Frederiksborg Amts Avis.

”Vi vurderer, at risikoen for sammenblanding af drikkevand med regnvand er meget lille”, siger formanden for kommunens miljø- og teknikudvalg, Tue Tortzen (Fælleslisten).

Kommunen har allerede besluttet, at et nyt område med godt 23 huse skal have regnvandsopsamling. Dertil kommer udviklingen af en ny bydel ved det kommende supersygehus og den kommende stadion syd for Hillerød By. Her kan eksempelvis være plads til 6.000 nye boliger.

Som det eneste parti i byrådet stemte Venstre imod regnvandsopsamlingen, mens Dansk Folkeparti undlod at stemme.

Se også

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes