Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

29.10.12 08:25

Regeringen klar til kamp mod social dumping

Regeringen klar til kamp mod social dumping

Foto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com

Det skal være sværere at snyde med de danske arbejdsmarkedsregler. Regeringens udvalg om social dumping har netop afsluttet sit arbejde og peger bl.a. på administrative bøder til udenlandske virksomheder.

Ved finanslovsforhandlingerne sidste år blev regeringen enige med Enhedslisten om at nedsætte et udvalg om social dumping. Udvalget, der bestod af repræsentanter fra flere ministerier, DA, LO og KL, har netop afsluttet sit arbejde og peger på en række nye tiltag, der skal bekæmpe social dumping.

Se også

”Social dumping er uacceptabelt og er derfor et område, som regeringen prioriterer højt. Sammen med Enhedslisten har vi allerede taget en række initiativer for at bekæmpe det. Vi vil fortsat sætte alle kræfter ind for at stoppe social dumping. Jeg vil understrege, at udenlandske virksomheder generelt er meget velkomne her i Danmark. Men det har været alt for let for et mindretal at snyde med danske regler. Dansk erhvervsliv skal ikke være genstand for unfair konkurrence fra dem, der ikke spiller efter reglerne,” siger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen.

Arbejdstilsynet skal kunne give bøder
Blandt andet foreslår udvalget, at Arbejdstilsynet skal have mulighed for at udstede administrative bøder, hvis man på tilsynsbesøg konstaterer udenlandske firmaer, der ikke har tilmeldt sig korrekt i det såkaldte RUT-register over udenlandske tjenesteydere. Med forslaget skal det udnyttes endnu bedre, at Arbejdstilsynet er en af de myndigheder med allertættest kontakt med danske arbejdspladser over hele landet.

”Selvom om det er et mindretal, er der stadig for mange tilfælde af virksomheder, der ikke overholder de danske regler. Det er et problem, at Arbejdstilsynet ikke må udstede bøder, men skal overgive sagen til politiet, når udenlandske virksomheder ikke har anmeldt oplysninger til RUT eller ikke har anmeldt oplysningerne korrekt,” siger Mette Frederiksen.

Se også

Udvalget peger på forslag inden for fem temaer:

  • Styrket anvendelse og håndhævelse af Registret for Udenlandske Tjenesteydere (RUT)
  • Styrket håndhævelse og inddrivelse på skatte- og afgiftsområdet
  • Bedre kontrolmulighed med ulovlig cabotagekørsel
  • Øget brug af arbejdsklausuler
  • Øget samarbejde på tværs af grænserne

Læs mere her.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes