Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

21.08.12 13:45

Regeringen klar med ungepakke

Regeringen klar med ungepakke
Regeringen er klar med en ungepakke, som skal hjælpe unge i job. Det gælder både dem med og dem uden en uddannelse.

Næsten 100.000 unge er i øjeblikket på offentlig forsørgelse. Mange af dem uden en uddannelse. Regeringen lancerer derfor en ungepakke til 645 millioner kroner for at få flere unge i gang med en uddannelse og flere ind på arbejdsmarkedet.

Sætter ind på to fronter
Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S), erkender dog, at udfordringen er stor, fordi man ikke længere kan få job, bare fordi man har taget en uddannelse:

”Derfor sætter vi ind på to fronter. Vi sætter målrettet ind over for unge, der ikke har en uddannelse – blandt andet ved at bygge bro mellem unge og uddannelsesinstitutioner, så unge, der ikke har forudsætningerne for at gå i gang med en uddannelse, får en nødvendig håndsrækning".

Se også

"Derudover satser vi benhårdt på at hjælpe unge med en uddannelse ind på arbejdsmarkedet. Det gør vi blandt andet ved at opprioritere jobrotationsordningen og ved at give tilskud til virksomheder, der ansætter unge med en netop afsluttet erhvervsuddannelse”, siger Mette Frederiksen.

V efterlyser reform af kontanthjælp
Den største oppositionsparti Venstre støtter op om initiativet, men efterlyser i samme ombæring en reform af kontanthjælpssystemet:

”Vi skal fortsat have en kontanthjælpsreform, som gør, at det skal kunne betale sig at arbejde. Det var noget af det, regeringen selv tidligere har peget på, og det mener jeg på ingen måde, at en ungepakke kan erstatte. Så det er godt nok, at regeringen vil gøre noget på de her punkter, men det kan bare ikke stå alene", siger arbejdsmarkedsordfører for Venstre Ulla Tørnæs til Politiken. 

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes