Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

11.07.12 12:32

Regeringen er villig til at se på byrådspolitikernes vederlag

Regeringen er villig til at se på byrådspolitikernes vederlag
Regeringen bebuder nu, at den efter nytår vil se på kommunalpolitikernes vederlag. KL’s formand glæder sig over de nye toner.

"Lige efter nytår vil vi tage en debat med alle Folketingets partier om, hvordan vi vederlægger vores kommunalbestyrelsesmedlemmer. Det vil ske, når vi er færdige med evalueringen af kommunalreformen," fortæller socialdemokraternes kommunalordfører Simon Kollerup til dknyt.

Se også

Det er nye toner fra regeringen, der tidligere har afvist al snak om højere vederlag til kommunalpolitikere.

Økonomi- og indenrigsministeren har blandt andet tidligere i år i et skriftligt svar til Folketingets Kommunaludvalg gjort det klart, at det skal være et politisk engagement og ikke lønnen, der driver det kommunalpolitiske arbejde.

Meldingen glæder KL
KL har længe påpeget, at kommunalpolitikernes vederlag ikke hænger ikke sammen med deres arbejdsindsats. Så den nye melding glæder KL’s formand Erik Nielsen.

Se også

”Vi har rejst diskussionen over for skiftende regeringer, og hver gang har vi fået at vide, at tiden ikke var den rigtige, så derfor er det da glædeligt, hvis de nu synes, det er det rigtige tidspunkt,” siger Erik Nielsen til dknyt.

Så sent som i slutningen af juni sendte KL’s formand Erik Nielsen et brev til økonomi- og indenrigsministeren med et klart budskab: Højere løn er en nødvendig investering i lokaldemokratiet.

S vil ikke garantere
Simon Kollerup siger dog til dknyt, at han ikke vil garantere højere vederlag:

Se også

”Man kunne godt forestille sig det, men det er et sammensurium af alt muligt, der spiller ind, hvor vi selvfølgelig skal se på det generelle niveau for vederlæggelse sammenholdt med de arbejdsopgaver, man sidder med i kommunalbestyrelserne.”

Se også

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes