Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

03.05.12 12:50

Regeringen får kritik for høringsfrister

Regeringen får kritik for høringsfrister
Som oppositionspartier var S, R og SF stærkt kritiske over for korte høringsfrister. Nu kritiseres de selv for ikke at sikre organisationer ordentlig svartid.

På side 76 i regeringsgrundlaget står der: ”Regeringen vil sikre høj lovkvalitet gennem rimelige høringsfrister.

Se også

Men regeringen kritiseres nu fra flere sider for at sjofle med det løfte i sagen om fixerum, som regeringen og Enhedslisten gav tilladelse til i sidste uge, skriver Ritzau.

Her var høringsfristen for Advokatrådet blot fire dage, Rådet for Socialt Udsatte fik én dag, mens Dansk Socialrådgiverforening fik to arbejdsdage.

”Det rimer bestemt ikke på regeringens meget klare løfte om at sikre god regeringsførelse, og noget tyder jo på, at man slet ikke er interesseret i at høre hverken vores eller andres holdning til lovforslaget,” siger Torben Jensen, Advokatrådets generalsekretær til Ritzau.

Se også

Før var det uacceptabelt
I 2011 kritiserede Socialdemokraterne, SF, de Radikale og Enhedslisten VK-regeringens korte høringsfrister.

»De korte høringsfrister er ikke acceptable. Det er da et problem, hvis de folk, der måske ved allermest om et område, ikke får tid til at sætte sig ordentligt ind i lovforslaget. Det kan godt være, at regeringen på forhånd ved, at en høringspart har nogle grundlæggende indsigelser, som regeringen er uenig i. Men derfor kan høringen jo godt bidrage til, at lovgivningen i højere grad vil virke efter hensigten, fordi der peges på nogle konkrete problemer i lovforslaget,« sagde Mogens Lykketoft dengang til KL’s Nyhedsbrev Momentum.

I dag er der ingen garantier
I dag beklager sundhedsminister Astrid Krag (SF), at flere organisationer kun har fået få dage til at formulere et høringssvar om udspillet om fixerum. Men hun vil ikke garantere, at det ikke kommer til at ske igen, siger hun til Ritzau.

Se også

”I denne her konkrete sag var det vigtigt for os at få skabt en lovhjemmel, så vi kunne komme hurtigt i gang. Det er klart, at det vil være en grundig afvejning i hver enkelt sag, men det er altid min ambition at sikre ordentlige forhold i forhold til høringer.”

Se også

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes