Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

27.09.12 14:23

Rebild-far får 12 år

Rebild-far får 12 år
Faren i Rebild-sagen undgår forvaring og får 12 års fængsel. Det er den strengeste tidsbestemte straf på området.

Den 56-årige far fra Rebild blev i byretten idømt en tidsubestemt forva-ringsstraf. Den dom ankede han til Vestre Landsret, som i dag ændrede dommen til fængsel i 12 år. Det skriver Ritzau.

Faren er i landsretten dømt for groft seksuelt misbug af otte børn. Seks af børnene er hans egne. Overgrebene blev indledt tilbage i 1994, hvor sønnen var fem år, og frem til 2000

I byretten blev manden desuden dømt for overgreb mod sin yngste datter, men landsretten kunne ikke finde tilstrækkelige beviser for, at han også skulle have forgrebet sig på sin yngste datter.

Hårdeste af sin slags
Dommen er en højest mulige tidsbestemte straf for de forbrydelser, som manden er dømt for, og den er den strengeste af sin slags på området i danske sager.

”Først og fremmest er jeg selvfølgelig som anklager ualmindeligt tilfreds med, at landsretten i meget betydeligt omfang har stadfæstet skyldsspørgsmålet. Det er rigtig vigtigt,” siger anklager i sagen, Anette Abildgaard til Ritzau.

Rebilds borgmester, Anny Winther (V) har erkendt, at børnene skulle være fjernet. Kommunen har efterfølgende fyret tre kommunalchefer på grund af sagen.

Børnenes bistandsadvokater har oplyst til Ritzau, at man ikke vil forsøge at få tilkendt erstatning fra kommunen på grund af dens svigt. Retten har dog bestemt, at manden skal betale store erstatninger til de forurettede børn. Hvis ikke han er i stand til at betale, vil børnene få pengene fra statskassen.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes