Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

14.09.12 09:54

Rådmand beklager lukning af stor arbejdsplads

Rådmand beklager lukning af stor arbejdsplads

Foto: Niels Nyholm

Dalum Papirfabrik lukker og over 200 medarbejdere mister deres arbejde. Jobcentret står parat til at hjælpe og understøtte, lyder det fra rådmand.

Med stor beklagelse har Odense Kommune modtaget nyheden om, at den hæderkronede Dalum Papir må lukke og afskedige 223 medarbejdere.

Se også

”Det er en dybt bekymrende situation, de afskedigede og deres familier lige med et står i. Pludselig er fremtiden økonomisk uvis”, lyder det fra rådmand Peter Rahbæk Juel (S) fra Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen.

Jobcentret vil nu kontakte papirfabrikken for at få klarlagt, hvordan jobcentret kan understøtte virksomheden og medarbejderne i den nuværende situation.

I den forbindelse foreslår rådmanden, at der indgås en aftale om at søge midler fra Beskæftigelsesregionens varslingspulje. Typisk vil varslingsmidler kunne bruges til, at de afskedigede opkvalificeres til et nyt job.

Se også

De omkring 223 arbejdspladser, der forsvinder, ligger i Odense, hvor selve papirfremstillingen foregår, og i Maglemølle ved Næstved, hvor returpapiret sværtes af. Dalum Pair ventes at lukke for produktionen ved udgangen af 2012.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes