Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

22.08.12 15:35

Radikale vil give lærere mere efteruddannelse

Radikale vil give lærere mere efteruddannelse
Lærere, der underviser i fag, som de ikke er uddannede i, skal efter maksimalt to år efteruddannes på læreruddannelsen, mener de radikale.

Partiets skoleordfører, Lotte Rud, peger blandt andet på, at kun en tredjedel af alle natur- og tekniklærere er uddannet i natur og teknik.

”Regeringen har jo et mål om, at eleverne skal blive dygtigere, og en meget, meget vigtig nøgle til det er jo, at vi har dygtige lærere,” siger Lotte Rod til Berlingske.

En halv milliard
Det er uklart, hvad forslaget vil koste, men et lignende forslag fra den radikale leder, Margrethe Vestager, blev i 2011 opgjort til en halv mia. kroner om året i fem år.

Se også

Og i regeringspartiet SF er man usikker på, om skolelærernes efteruddannelse er et område, der her og nu skal prioriteres.

”Jeg er ikke sikker på, at det er lige her, en halv milliard gør bedst gavn i den økonomiske situation, vi står i, men det vil jeg gerne have lov at drøfte med dem, der står i det,” siger SF’s skoleordfører, Annette Vilhelmsen, til Berlingske.

Linjefag og undervsningsfag
Af regeringsgrundlaget fremgår det, at en kommende reform af folkeskolen skal ”sikre, at folkeskolens lærere underviser i fag, hvor de har kompetence svarende til linjefag”.

Linjefag blev med forsommerens reform af læreruddannelsen omdøbt til undervisningsfag og styrket i læreruddannelsen.

Men det blev også understreget, at skolerne kan lade fx en konservatorieuddannet musiker undervise i musik, og det skal ikke laves om på, mener både Socialdemokraterne og Venstre.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes