Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

21.08.12 13:27

R: Folkeskolens afgangsprøve skal bestå af konkrete opgaver

R: Folkeskolens afgangsprøve skal bestå af konkrete opgaver
De Radikale ønsker, at afgangsprøven i 9. klasse skal bestå af projektopgaver. Forslaget modtages positivt af KL.

Udenadslære og fremlæggelser skal vige for konkrete projektopgaver ved 9.klasses afgangsprøve, mener Det Radikale Venstre. Det skriver Politiken.

Se også

Opgaverne kan eksempelvis være at udsmykke et plejehjem, tilrettelægge et miljøkursus for børn eller at udarbejde en hjemmeside på engelsk for en virksomhed.

”Hvis vi virkelig mener noget med at skulle være et innovativt samfund, så skal vores børn ikke bare uddannes til at kunne pensum og læse i en ferie og øve sig på det, men faktisk kunne sætte viden i spil,” forklarer De Radikales børne-og undervisningsordfører, Lotte Rod, til Politiken.

Forskningschef på VIA University College, Andreas Rasch Christensen, forsker i skoler og læreruddannelsen. Han synes, at De Radikales forslag er tiltrængt.

”Man er simpelthen nødt til at udvikle prøveformer, hvor man klarere viser, hvad eleverne kan. Præcis når man arbejder med et område som innovation eller lignende, så skal eleverne ud at gøre noget,” siger han til Politiken.

KL: Det eleverne vil have
Forslaget får også en positiv modtagelse af børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) og af Venstre.

KL ser også positivt på forslaget, da enhver nytænkning af afgangsprøven er kærkommen.

”Det at skabe sammenhæng mellem teori og praktik og lave autentiske forløb er bare noget, skoleelever tænder på. Det har de sagt i rigtig lang tid til os,” siger formand for KL’s Børne- og Kulturudvalg Jane Findahl (SF) til Politiken.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes