Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

15.10.12 11:21

Private er bedst til at få ansatte i løntilskud i job

Private er bedst til at få ansatte i løntilskud i job
Ny undersøgelse konstaterer, at private virksomheder er markant bedre end det offentlige til at få ansatte på løntilskud videre i rigtige job. Det får flere fagforeninger til at kritisere ordningen.

Private er næsten fire gange bedre end det offentlige til at skabe job. Det viser en undersøgelse fra it-fagforeningen Prosa af 244 ledige it-folk, der har været i job med løntilskud, skriver Jyllands-Posten.

Se også

Prosas rundspørge viser, at 55,3 procent af de ledige, der havde været i løntilskud hos private virksomheder, efterfølgende fik et job. I det offentlige var det kun 14,5 procent. Det er ikke godt nok, mener Prosa.

”Vi har ikke noget imod, at ledige kommer i løntilskud og bliver jobprøvet, men vi har noget imod, at de kommer på arbejdspladser, hvor der ikke er nogen mulighed for at komme i arbejde bagefter,” siger Erik Swiatek, forbundssekretær i Prosa, til Jyllands-Posten.

Prosa siger i den forbindelse, at job med løntilskud i det offentlige er misbrug af arbejdskraft og en skjult statsstøtte til kommunerne.

FOA og HK bakker Prosa op
Heller ikke FOA og HK mener, at det skaber nævneværdige resultater at sende ledige i job med løntilskud i det offentlige. Og HK mener, at en løsning kunne være at se på lønnen, da det i dag kun koster det offentlige dagpengesatsen at bruge ordningen.

”Man kunne godt hæve lønnen til overenskomstniveau. De ledige opfattes som billig arbejdskraft, og det skaber et A- og et B-hold. Ordningen er ikke skabt for at lave løndumping, men for at få folk i arbejde,” siger Mette Kindberg, næstformand i HK, til Jyllands-Posten.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes