Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

Søg i Momentum

Søg i denne oversigt
-
 • Sygehuse har oprustet massivt med læger og overlæger

  23.11.15

  Antallet af overlæger og læger generelt er fra 2001 til 2014 steget med henholdsvis tre og to gange så meget som det samlede personale på de offentlige sygehuse. Forsker og læger kalder det en naturlig konsekvens af ønsket om hurtigere og bedre behandling på sygehusene, men man skal også huske det nære sundhedsvæsen, der skal stå for plejen og genoptræningen.

  Læs mere »

 • Større og større landsbyer taber indbyggere

  23.11.15

  Størrelsen på de byer, der oplever vækst i befolkningstallet, er fordoblet siden 1980’erne. Det skyldes både urbanisering og politisk centralisering og giver anledning til at overveje nogle byers fremtid, mener forskere.

  Læs mere »

 • I Faaborg-Midtfyn tør de godt prioritere

  23.11.15

  Faaborg-Midtfyn Kommune består primært af større landsbyer, men de fleste er holdt op med at vokse siden 2000. Derfor satser kommunen nu på væksten i de større byer, men det er vigtigt at få oplandet med.

  Læs mere »

 • Flere og flere flygtningebørn kommer til Danmark

  09.11.15

  På bare to år er antallet af flygtningebørn, der kommer til Danmark, mere end tredoblet. Og børn udgør nu 44 procent af alle flygtninge mod 29 procent for to år siden, viser Momentum-analyse. Mange er traumatiserede, og kommunerne kæmper hårdt for at give de mange børn en frisk start på livet.

  Læs mere »

 • Danskere i landdistrikter er Europas mest tilfredse

  09.11.15

  Danskere bosat i landområder er de mest tilfredse i Europa, viser ny måling fra Eurostat. Korte afstande, et godt fællesskab og personlig frihed er de primære forklaringer, mener flere forskere. Undersøgelsen viser også, at danskere på landet er mere tilfredse end dem, der bor i de største byer.

  Læs mere »

 • Danmark har europarekord i at få ledige i arbejde

  09.11.15

  Danmark er det land i EU, hvor den største andel arbejdsløse kom i job fra første til andet kvartal i 2015. Over 38 procent af de arbejdsløse kom i arbejde i Danmark, mens det kun lykkedes for under 30 procent af de arbejdsløse i Sverige, der ligger på andenpladsen. Det fleksible danske arbejdsmarked er hovedforklaringen på topplaceringen, men der er plads til forbedringer.

  Læs mere »

 • Leder: Integration er kommunernes store udfordring

  09.11.15

  Kristian Wendelboe, administrerende direktør i KL, skriver i sin leder om den ekstraordinære udfordring, som integrationen af det stigende antal flygtninge, er for kommunerne.

  Læs mere »

 • Virksomheder over hele landet mangler arbejdskraft

  26.10.15

  I mere end en tredjedel af kommunerne er der mangel på arbejdskraft inden for flere end tre fagområder, og i resten er der begyndende rekrutteringsproblemer på enkelte områder, viser ny Momentum-undersøgelse. Bedre samarbejde mellem jobcentre og mellem jobcentre og virksomheder skal afværge en eskalering af rekrutteringsmanglen, mener eksperter og arbejdsgivere. Mange jobcentre er allerede godt i gang, viser undersøgelsen.

  Læs mere »

 • De ældre får færre besøg af lægen

  26.10.15

  De praktiserende læger kommer sjældnere på sygebesøg i borgernes hjem. Fra 2009 til 2014 faldt antallet af sygebesøg hos ældre med en femtedel, viser ny Momentum-analyse. Faldet er størst blandt de 65-79-årige. Men de ældre, der får besøg, får flere besøg årligt end tidligere. Lægeforening peger selv på en skarpere prioritering, men årsagerne kan også være økonomi og ændrede forventninger, mener forsker.

  Læs mere »

 • Borgmestre frygter konsekvenserne af regeringens omprioriteringsbidrag

  12.10.15

  Regeringens omprioriteringsbidrag, der tvinger kommunerne til at skære én procent af deres budget om året, vil føre til lavere serviceniveau og fyringer af ansatte i kommunen. Sådan lyder den utvetydige melding fra et markant flertal af landets borgmestre i ny Momentum-undersøgelse.

  Læs mere »
Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes