Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

Søg i Momentum

Søg i denne oversigt
-
 • Læger bruger mere tid på de ældste patienter

  28.09.15

  Patienter over 80 år er den eneste gruppe, der i gennemsnit har øget antallet af besøg hos de praktiserende læger fra 2009 til 2014. I forvejen udgør borgere på 80 år eller ældre 10 procent af alle konsultationer, selv om de kun udgør 4 procent af befolkningen. Det er samtidig en tung patientgruppe, som sætter de praktiserende læger under pres, mener Praktiserende Lægers Organisation.

  Læs mere »

 • Aldrende læger udfordrer sundhedsvæsenet

  14.09.15

  30 procent af de praktiserende læger er fyldt 60 år, viser ny Momentum-analyse. Det er tre gange så mange som i 2001. Særligt nogle dele af landet har mange ældre læger, som også har ansvar for et stort antal patienter. Det er en farlig cocktail, som på længere sigt kan skabe lægemangel.

  Læs mere »

 • Yderkommuner får flest tilflyttere uden uddannelse

  14.09.15

  Yderkommuner får generelt den laveste andel af tilflyttere med mere end en grundskoleuddannelse, mens nordsjællandske kommuner og Skanderborg får flest. Tendensen skyldes jobmulighederne i kommunerne og urbaniseringen, forklarer ekspert.

  Læs mere »

 • Kommuner satser stort på innovation

  14.09.15

  På bare fire år er antallet af kommuner med en innovationsstrategi næsten firedoblet, og halvdelen har nu en strategi og mere end halvdelen en innovationsenhed, viser ny undersøgelse. Forsker glæder sig over udviklingen og ser et stort potentiale for kommunerne. Blandt andre Vejle og København er langt fremme i forhold til at skabe innovationsmiljøer og klæde medarbejderne på til at tage udfordringen op.

  Læs mere »

 • 4 ud af 10 folketingspolitikere har kommunalpolitik på rygraden

  14.09.15

  41 procent af medlemmerne i det nyvalgte folketing har erfaring fra kommunalpolitik, viser ny Momentum-opgørelse. Forsker og politikere er enige om, at det er en god ballast at have haft problemstillingerne tæt på lokalt, inden man træder ind i landspolitik.

  Læs mere »

 • Leder: Læger spiller nøglerolle i det nære sundhedsvæsen

  14.09.15

  Kristian Wendelboe, administrerende direktør i KL, skriver i sin leder om, hvor vigtigt det er, at vi har nok læger, så vi sikrer et sammenhængende sundhedsvæsen med god service i hele Danmark.

  Læs mere »

 • Ældre bliver sendt tidligere hjem fra sygehus

  31.08.15

  Den gennemsnitlige indlæggelsestid for patienter på sygehusene bliver ved med at falde, viser ny Momentum-analyse. Faldet for ældre patienter er det mest markante, og det stiller store krav til kommunerne, der modtager patienter med mere komplekse problemer end tidligere. Kommuner, læger og sygeplejersker glæder sig til ny sammenhængende plan for det nære sundhedsvæsen.

  Læs mere »

 • Sjælland sakker bagud

  31.08.15

  Nye tal viser, at Sjælland som den eneste danske region ligger under det gennemsnitlige BNP pr. indbygger i regioner i EU. Forsker fastslår, at regionen generelt sakker bagud, og vi skal tænke mere i regionsudvikling. Sjællandske borgmestre mener, at bedre infrastruktur, lånemuligheder, bredbånd- og mobildækning samt større frihedsgrader i planloven kan hjælpe en positiv udvikling på vej.

  Læs mere »

 • Kommuner satser stort på erhvervsindsats

  17.08.15

  De danske kommuner øger deres fokus på erhvervslivet år for år. Siden 2007 har kommunerne næsten fordoblet deres budget til initiativer, der har som mål at styrke væksten og gøre det lettere at være virksomhed. Det viser Momentums gennemgang af de kommunale regnskaber.

  Læs mere »

 • Danske unge smutter hurtigt fra reden

  17.08.15

  Danmark har den laveste andel i EU af unge, der bor hjemme hos forældrene. Det viser nye tal fra Eurostat. Og kun svenskerne er i gennemsnit yngre, når de flytter hjemmefra. Det skyldes ifølge forsker, at velfærdsstaten gør det muligt, og det ses som en værdi, at de unge skal ud og stå på egne ben.

  Læs mere »
Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes