Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

Søg i Momentum

Søg i denne oversigt
-
 • Dansk turisme halter efter konkurrenter

  13.04.15

  Danmark er et af de europæiske lande, der har klaret sig allerdårligst i konkurrencen om at få udenlandske turister til at overnatte i de seneste 10 år. Det viser ny Momentum-kortlægning af turismen i Europa. Især de tyske børnefamilier har droppet Danmark.

  Læs mere »

 • Kommuner kræver enklere regler for klimatilpasning

  13.04.15

  Reglerne for at finansiere klimatilpasning er alt for bureaukratiske og en barriere for at gennemføre klimatilpasning, mener stort flertal af kommunerne i ny Momentum-undersøgelse. Forsker og den grønne tænketank Concito bakker op om kommunernes krav om enklere regler. Radikal miljøordfører vil endnu ikke tage stilling til, om reglerne skal ændres.

  Læs mere »

 • Danmark er bedst til at lave smarte byer

  13.04.15

  Danmark topper liste over de EU-lande, der har den største andel af store byer, der kan kategoriseres som en Smart City. Store datasæt og digitale udviklinger giver en lang række nye muligheder for kommunerne og de borgere, der bor i byerne. Men udviklingen stiller store krav til kommunerne.

  Læs mere »

 • Leder: Bedre samarbejde skal styrke turismen

  13.04.15

  Kristian Wendelboe, administrerende direktør i KL, opfordrer til at styrke det danske turismeprodukt og markedsføringen i udlandet.

  Læs mere »

 • Danmark har haft Europas største fald i ungdomsledighed

  23.03.15

  Ledighedsgraden blandt unge under 25 år er faldet med hele 23 procent i Danmark det seneste år. Det er det største fald i hele Europa, viser Momentums kortlægning. Flere aktører forklarer det med, at der er forår på vej på det danske arbejdsmarked, og kontanthjælpsreformen har givet et ekstra skub til de unge.

  Læs mere »

 • Hver syvende dansker følger sin kommune på Facebook

  23.03.15

  En ud af syv danskere følger sin kommune på Facebook, og knap 8 ud af 10 mener, at kommunernes tilstedeværelse på sociale medier giver bedre mulighed for at deltage i debatten. Det viser en ny Momentum-undersøgelse. Nogle kommuner har allerede gode erfaringer med sociale medier, mens andre foreløbig har valgt det fra. Ekspert opfordrer kommuner til at lægge en klar plan på forhånd.

  Læs mere »

 • En tredjedel mangler signal på landet

  09.03.15

  Hver tredje borger i landområder har problemer med dækningen på mobiltelefonen, og mange føler sig ikke trygge ved at kunne gennemføre nødvendige opkald. Det viser ny Momentum-undersøgelse. KL og Landdistrikternes Fællesråd kalder det utilfredsstillende og kræver politisk handling nu.

  Læs mere »

 • Virksomheder stiller krav til kommunerne

  09.03.15

  Infrastrukturen og mobil- og bredbåndsdækningen skal være på plads. Og så skal kommunen kunne levere en god og effektiv sagsbehandling i byggesager. Det er virksomhedernes tre vigtigste prioriteringer i forhold til deres kommune, viser stor KL-undersøgelse, hvor virksomheder er blevet spurgt til den kommunale erhvervsindsats. Der er stor forskel på prioriteringen fra branche til branche.

  Læs mere »

 • Dårlig mobil- og bredbåndsdækning hæmmer kommunal digitalisering

  09.03.15

  Næsten alle kommuner oplever, at det i dele af kommunen er vanskeligt at få en tidssvarende mobil- og bredbåndsdækning, viser ny Momentum- undersøgelse. Det hæmmer kommunernes muligheder for at indføre digitale løsninger og spiller ind på virksomhedernes valg af adresse. KL opfordrer derfor regeringen til at sætte mere turbo på mobil- og bredbåndsdækning i hele Danmark.

  Læs mere »

 • Danskerne vil sætte turbo på landdistrikterne

  09.03.15

  Stort flertal af danskerne bakker op om initiativer for at skabe vækst og udvikling i landdistrikter, viser ny Momentum-undersøgelse. 8 ud 10 mener, at der bør investeres kraftigt i digital infrastruktur, så det bliver nemmere at bo og drive virksomhed på landet. Stort flertal mener også, at der bør investeres i fysisk infrastruktur og nedrivning af forfaldne huse.

  Læs mere »
Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes