Indhold

Søg i Momentum

Søg i denne oversigt
-
 • Danskere er vilde med at bo på landet

  26.09.16

  Danmark er mindre urbaniseret end resten af EU. Mens resten af europæerne klumper sig sammen i byer, er Danmark nummer syv på listen over lande med den største befolkningsandel på landet. Det viser en Momentum-kortlægning af data fra Eurostat.

  Læs mere »

 • Antallet af enlige ældre mænd er stærkt stigende

  12.09.16

  Antallet af enlige, ældre mænd stiger kraftigt i disse år. Fra 1990 til 2016 er antallet af enlige mænd over 65 år steget med 41 procent, mens antallet af alle ældre kun er steget med 34 procent. Det viser ny Momentum-analyse. Det er en udfordring, fordi de enlige mænd har dårligere helbred end andre ældre.

  Læs mere »

 • Jobcentre er kommet tættere på virksomheder

  12.09.16

  Kommunernes jobcentre samarbejder mere og mere med virksomheder. Ny KL-undersøgelse viser, at 95 procent af kommunerne har opnået samarbejde med flere virksomheder i løbet af det seneste år. Udviklingen lover godt for den fremtidige beskæftigelsesindsats, lyder det fra erhvervsliv og ekspert.

  Læs mere »

 • Danskerne har forladt småøer i stor stil

  12.09.16

  Folketallet på de danske småøer er samlet set mere end halveret siden 1930, og alene siden 2000 har faldet været på næsten 15 procent. Det er svært at bevare optimismen på småøernes vegne, mener forsker. Men øerne selv kæmper en utrættelig kamp for at vende udviklingen.

  Læs mere »

 • Meritlærere klarer sig godt på arbejdsmarkedet

  12.09.16

  Almindeligt læreruddannede og meritlærere arbejder lige meget i lærerstillinger. Det fremgår af en ny Momentum-analyse. Det er oplagt at undersøge mulighederne for, at endnu flere får en meritlæreruddannelse, mener KL.

  Læs mere »

 • Leder: Tættere kontakt mellem jobcentre og virksomheder

  12.09.16

  KL's administrerende direktør Kristian Wendelboe skriver i sin leder om det positive i, at jobcentrene har øget deres samarbejde med virksomhederne.

  Læs mere »

 • Kommuner har oprustet tilbud til KOL-patienter

  29.08.16

  Flere end 8 ud af 10 kommuner står klar med et fast forløb med en bred palet af tilbud til borgere med KOL, og de resterende kommuner har andre typer tilbud til gruppen, viser ny undersøgelse. Det er et positivt resultat, lyder det fra professor. Han glæder sig også over, at patienterne mødes af specialister i både træning og ernæring.

  Læs mere »

 • Danske unge har EU-rekord i at kombinere uddannelse og arbejde

  29.08.16

  Danmark har den største andel af 20-24-årige i EU, der har et arbejde samtidig med, at de tager en uddannelse. I 2015 kombinerede 42 procent af de unge danskere studier med arbejde, og det er der rigtig mange gode grunde til. Dels giver det lidt flere penge i studietiden, og dels er det god forberedelse til et liv på arbejdsmarkedet, mener både professor og arbejdsgiverorganisation.

  Læs mere »

 • Flere og flere kommunalt ansatte har ikke-vestlig baggrund

  15.08.16

  De danske kommuner har øget andelen af ansatte med ikke-vestlig baggrund markant. Fra 2008 til 2015 er andelen steget fra 4 til 5,5 procent, viser ny Momentum-analyse. Det overgås kun akkurat af de private virksomheder, mens både staten og regioner har en lavere andel ansat.

  Læs mere »

 • Mindre kommuner taber kampen om uddannelser

  15.08.16

  Store bykommuner tiltrækker flere studerende, mens de små uddannelsesbyer får en mindre andel af de studerende eller helt forsvinder. Det viser ny Momentum-kortlægning af uddannelsesoptaget. De seneste 10 år er den sidste videregående uddannelse forsvundet fra Frederikssund, Faxe og Holbæk kommuner. Og nu bliver Sorø og Sønderborg ramt.

  Læs mere »

Annonce
Annonce

Annonce