Indhold

Søg i Momentum

Søg i denne oversigt
-
 • Kommuner vil have tættere samarbejde med læger

  14.06.16

  Der er brug for et tættere samarbejde mellem kommuner og praktiserende læger, hvis ældre borgere skal undgå indlæggelser. Sådan lyder det fra de danske kommuner i samlet flok i ny Momentum-undersøgelse. Lægerne selv vil også gerne udvide samarbejdet, men det kræver, at kommunerne får flere ressourcer til at købe lægernes tid.

  Læs mere »

 • Lund og Borup har knækket tilflytterkoden

  14.06.16

  Det er typisk de mindre byer, hvor indbyggertallet falder. Men i byer med 2.000-4.999 indbyggere går udviklingen den anden vej, og i de to byer Lund og Borup er det gået særlig godt. Det viser ny Momentum-analyse. Gode pendlermuligheder til arbejdspladser og liv i byen er en del af forklaringen, lyder det fra ekspert og borgmestre.

  Læs mere »

 • Kommuner får flere og flere sundhedsopgaver

  30.05.16

  En ny Momentum-undersøgelse viser, at samtlige kommuner oplever, at de løser flere opgaver, der tidligere blev løst på sygehuse. Men pengene er ikke kommet i samme omfang som opgaverne, og det er man nødt til at tage hånd om, mener KL-formand.

  Læs mere »

 • Sjællandske børn flytter mest

  30.05.16

  Flere end hvert tredje barn har prøvet at flytte til en ny kommune i løbet af deres barndom, viser ny Momentum-analyse. Tendensen er mest udbredt blandt børn født i sjællandske kommuner, hvilket blandt andet skyldes, at mange på Sjælland flytter efter lavere huspriser, mener ekspert. Man kan sagtens flytte med børn, men det kræver ekstra overvejelser, lyder det fra flere kilder.

  Læs mere »

 • Borgmestre: Livsvigtigt at fortsætte finansieringstilskud

  30.05.16

  Det vil få katastrofale konsekvenser i landets mest udsatte kommuner, hvis regeringen gør alvor af at fjerne et årligt finansieringstilskud på 3,5 milliarder kroner, advarer borgmestre i Jammerbugt og Guldborgsund. En fjernelse af tilskuddet vil lægge yderligere pres på kommuner med en lav likviditet, lyder det fra forsker.

  Læs mere »

 • Ressourceforløb er ingen lige vej til arbejdsmarkedet

  30.05.16

  Det er særdeles hårdt arbejde at få folk i ressourceforløb hele vejen til praktik eller beskæftigelse i en virksomhed, viser to nye undersøgelser. Mangeårig offentlig forsørgelse, manglende uddannelse og psykiske sygdomme er bare nogle af de problemer, som kendetegner målgruppen. Og de kommunale jobcenterchefer oplever også, at rigtig mange er umotiverede og hellere vil have førtidspension.

  Læs mere »

 • Leder: Et stærkt sundhedsvæsen kræver prioritering af det nære

  30.05.16

  Kristian Wendelboe, administrerende direktør i KL, skriver i sin leder om, hvorfor det er så vigtigt, at det nære sundhedsvæsen bliver prioriteret, så der også er den nødvendige økonomi til at løse opgaven.

  Læs mere »

 • Kommuner vil investere i skoler og veje

  16.05.16

  Skoler og veje står højt på listen over de områder, som kommunerne vil bruge anlægskroner på til næste år. I alt vil de bygge og renovere for 18 milliarder kroner i 2017, viser ny Momentum-undersøgelse. Men finansministeren vil ikke give kommunerne lov til at investere så meget. Det er et af de centrale temaer i økonomiforhandlingerne mellem KL og regeringen.

  Læs mere »

 • Flere og flere psykisk syge presser kommunerne

  16.05.16

  Det psykiatriske system får flere og flere patienter, og det sætter den kommunale socialpsykiatri under pres, fordi de økonomiske rammer ikke ændrer sig i samme takt som antallet af patienter. Det er svært at levere en ordentlig service, og patienter risikerer at ende i tilbud, som ikke er gearet til at tage sig af dem, lyder det fra flere sider.

  Læs mere »

 • Demografisk udvikling presser kommunerne hårdt

  02.05.16

  66 procent af kommunerne forventer, at den demografiske udvikling vil øge driftsudgifterne i 2017, viser ny Momentum-rundspørge. Det er ikke mindst på ældre-, sundheds- og socialområdet, at kommunerne mærker et pres. Det bliver svært at undgå serviceforringelser, vurderer kommuner og forsker.

  Læs mere »

Annonce
Annonce

Annonce