Indhold

Søg i Momentum

Søg i denne oversigt
-
 • Danskerne vil hellere krydse Atlanten end Storebælt for at arbejde

  22.05.17

  På begge sider af Storebælt foretrækker danskerne at finde arbejde i USA eller Canada frem for på den anden side af Storebælt, viser ny Momentum-måling. Danskernes indenlandske mobilitet er så lav, at den skaber store problemer for virksomheder, som oplever alvorlig mangel på arbejdskraft, lyder det fra Dansk Erhverv og borgmester.

  Læs mere »

 • Trump-effekten har ramt danskernes drøm om Amerika

  22.05.17

  Andelen af danskere, som kan forestille sig at arbejde i USA eller Canada, er faldet 25 procent på fire år, viser ny Momentum-måling. Det har den nye amerikanske præsident stor indflydelse på, mener eksperter.

  Læs mere »

 • Nye og bedre skoler står øverst på danskernes ønskeliste

  08.05.17

  Skoler, plejehjem og veje er de kommunale anlæg, hvor danskerne mener, at det er vigtigst at bruge penge på renovering og nybyggeri. Det viser ny Momentum-måling. Skolelederforeningen vurderer, at det mest presserende er at få egnede faglokaler og større klasseværelser.

  Læs mere »

 • Flere med psykisk sygdom kommer i job eller uddannelse

  08.05.17

  Andelen af psykiatriske patienter, som er i beskæftigelse eller under uddannelse, er vokset 12 procent på fem år, viser ny Momentum-analyse. Men der er stadig for få, som har tilknytning til arbejdsmarkedet, mener flere parter. Et tættere samarbejde mellem de kommunale forvaltninger nævnes som en af nøglerne til øget beskæftigelse.

  Læs mere »

 • Studenterhuen nyder langt større prestige end svendebrevet

  08.05.17

  Hver anden dansker tillægger en gymnasial uddannelse stor prestige, mens kun en fjerdedel af befolkningen anser en erhvervsuddannelse for prestigiøs, viser ny Momentum-måling. Erhvervsskolereform og markant fokus på behovet for faglærte i fremtiden har ikke rykket nævneværdigt ved erhvervsuddannelsernes prestige siden en tilsvarende måling for to år siden.

  Læs mere »

 • Flere ældre udfordrer kommunernes økonomi

  08.05.17

  Næsten tre ud af fire kommuner forventer, at den demografiske udvikling vil give øgede driftsudgifter i 2018, og det er på ældreområdet, at der er udsigt til størst pres. Udgiftspresset vil stige i takt med, at der bliver flere ældre, siger forsker. Udviklingen kan tvinge os til at sænke den nuværende standard, lyder det fra borgmester.

  Læs mere »

 • Leder: Aftale skal sikre kommunernes råderum i 2018

  08.05.17

  I sin leder skriver KL's administrerende direktør, Kristian Wendelboe, om vigtigheden af, at kommunerne kan investere til fremtidens behov.

  Læs mere »

 • Danske folkeskoler står stærkt på it-fronten

  24.04.17

  De danske folkeskoler har generelt velfungerende trådløse netværk, viser ny KL-undersøgelse blandt tusindvis af elever og lærere. En ekspert er positivt overrasket over, hvor godt skolerne er med på it-området. Men hver 10. skole halter noget efter. KL opfordrer kommuner og skoler til at have konstant fokus på, at både netværk og it-udstyr er tidssvarende.

  Læs mere »

 • Kommuner har stort behov for at bygge og renovere

  10.04.17

  Et stort efterslæb på vedligeholdelsen af kommunale veje og bygninger er blandt hovedårsagerne til, at kommunerne skønner at have behov for anlægsinvesteringer for næsten 19 milliarder kroner i 2018. Det viser ny rundspørge til kommunerne. Men regeringen vil ikke lade kommunerne investere så meget.

  Læs mere »

 • De rigeste ældre får større og større del af kagen

  10.04.17

  De 10 procent rigeste ældre får en større og større del af den samlede indkomst blandt ældre, ligesom de sidder på en stor del af den samlede pensionsformue, viser ny Momentum-analyse. Stigningen skyldes især indførelsen af arbejdsmarkedspensionen og højere beskæftigelse blandt de ældre.

  Læs mere »

Annonce
Annonce

Annonce