Indhold

Søg i Momentum

Søg i denne oversigt
-
 • Kommunalvalg er ikke hot blandt de unge

  19.06.17

  Unges forventning om at ville stemme til kommunalvalget i november ligger langt under resten af befolkningens, ligesom de føler langt mindre forpligtelse til at stemme. Det viser en ny Momentum-måling. Valgforsker mener, det er en særlig udfordring at få forklaret de unge, hvorfor valget er vigtigt. Ung byrådskandidat påpeger, at de unge ikke føler sig repræsenteret af politikerne.

  Læs mere »

 • Kommuner har hentet en halv milliard på loftlifte og vasketoiletter

  19.06.17

  Kommunerne har siden 2014 effektiviseret for 521 millioner kroner gennem øget brug af velfærdsteknologi som loftlifte, vasketoiletter og spiserobotter. Det er positivt, at kommunerne bruger teknologien til at udvide kapaciteten på ældreområdet, men udbyttet skal også måles på bedre velfærd og arbejdsmiljø, påpeger både ekspert og kommuner.

  Læs mere »

 • Hvaffor et valg?

  05.06.17

  Flere end 4 ud af 10 danskere ved ikke, at der er kommunalvalg til november. Uvidenheden er betydeligt større end inden valget i 2013, viser ny Momentum-måling. Det bliver en stor udfordring at få de 230.000 førstegangsvælgere til at stemme, vurderer valgforsker.

  Læs mere »

 • Danskerne har større tillid til byrødder end folketingspolitikere

  05.06.17

  Det lokale tilhørsforhold og lokalkendskab er blandt de vigtigste årsager til den store tillid, som borgerne har til kommunalpolitikerne, siger kommunalforsker på baggrund af en ny Momentum-måling. En tidligere borgmester og nuværende folketingsmedlem mener, at medierne er med til at forstærke følelsen af, at landspolitikerne er mere distancerede end de lokale politikere.

  Læs mere »

 • Danmark ligger i verdenstoppen på decentralisering

  05.06.17

  Hele 64 procent af de samlede offentlige udgifter herhjemme står kommuner og regioner for, og det placerer Danmark på en international tredjeplads i økonomisk decentralisering, viser ny OECD-undersøgelse. Det er et bevis på, at der er meget på spil for danskerne til kommunalvalget i november, lyder det fra KL-formand.

  Læs mere »

 • Danskerne: Ældrepleje afgør kryds til kommunalvalg

  05.06.17

  Ældrepleje, sundhed og beskæftigelse er de tre emner, som flest danskere prioriterer, når de skal vælge, hvem de vil stemme på til kommunalvalget. Det er områder, som tit giver kritik fra vælgerne, og det stiller krav til politikerne om både at være innovative og kunne forsvare deres hidtidige beslutninger. Klima og miljø har fået markant større betydning siden sidste valg og kan måske flytte stemmer.

  Læs mere »

 • Leder: Stem, stem, stem

  05.06.17

  KL's administrerende direktør Kristian Wendelboe skriver i sin leder om vigtigheden af at støtte det lokale selvstyre ved at stemme til kommunalvalget.

  Læs mere »

 • Danskerne vil hellere krydse Atlanten end Storebælt for at arbejde

  22.05.17

  På begge sider af Storebælt foretrækker danskerne at finde arbejde i USA eller Canada frem for på den anden side af Storebælt, viser ny Momentum-måling. Danskernes indenlandske mobilitet er så lav, at den skaber store problemer for virksomheder, som oplever alvorlig mangel på arbejdskraft, lyder det fra Dansk Erhverv og borgmester.

  Læs mere »

 • Trump-effekten har ramt danskernes drøm om Amerika

  22.05.17

  Andelen af danskere, som kan forestille sig at arbejde i USA eller Canada, er faldet 25 procent på fire år, viser ny Momentum-måling. Det har den nye amerikanske præsident stor indflydelse på, mener eksperter.

  Læs mere »

 • Nye og bedre skoler står øverst på danskernes ønskeliste

  08.05.17

  Skoler, plejehjem og veje er de kommunale anlæg, hvor danskerne mener, at det er vigtigst at bruge penge på renovering og nybyggeri. Det viser ny Momentum-måling. Skolelederforeningen vurderer, at det mest presserende er at få egnede faglokaler og større klasseværelser.

  Læs mere »

Annonce
Annonce

Annonce