Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

Søg i Momentum

Søg i denne oversigt
-
 • Forældre til anbragte børn er ringe stillet

  23.02.15

  Halvdelen af forældrene til anbragte børn er hverken i beskæftigelse eller under uddannelse. Samtidig har mange selv været anbragt som børn, viser ny Momentum-analyse. Det er en ond cirkel, som skal brydes, mener forskere og KL. Derfor skal kommunerne blive bedre til at lave en koordineret indsats over for hele familien.

  Læs mere »

 • Handel og industri går stærkest i hovedstaden – erhvervsservice vækster mest i Østjylland

  23.02.15

  Ny KL-analyse finkæmmer væksten i de seneste år, branche for branche og landsdel for landsdel. Hovedstadsområdet har klaret sig bedst inden for industri, handel og transport, mens Østjylland topper væksten inden for erhvervsservice. Fyn har til gengæld haft nogle dårlige år inden for alle de største brancher.

  Læs mere »

 • Anbragte børn klarer sig langt dårligere end andre børn

  09.02.15

  De anbragte børn halter efter deres jævnaldrende. Langt færre tager en uddannelse og får et job som voksne, viser ny Momentum-analyse. En bedre indsats for at give de anbragte børn en afgangsprøve fra folkeskolen er ifølge forskere centralt for at udligne forskellene. Kommunerne vil opprioritere uddannelse til de anbragte børn.

  Læs mere »

 • Hovedstaden har mest gang i hjulene

  09.02.15

  Ny KL-analyse viser store forskelle i væksten mellem de forskellige landsdele i de seneste år. København har haft den mest positive udvikling i produktivitet og beskæftigelse, mens specielt Fyn og Vest- og Sydsjælland har haft det svært. Eksperter peger på andelen af højtuddannet arbejdskraft, branchesammensætningen og konkurrencen i området som afgørende forklaringer på forskellene.

  Læs mere »

 • Erhvervsuddannelser bløder fortsat prestige

  09.02.15

  Erhvervsuddannelser får lavere og lavere anseelse blandt danskerne, viser ny Momentum-undersøgelse. Kun 22 procent forbinder erhvervsuddannelser med høj status, og det er den ungdomsuddannelse, som har oplevet det største fald i prestige de seneste år. Kun seks procent foretrækker en erhvervsuddannelse til deres barn, mens langt flere drømmer om et barn med rød studenterhue.

  Læs mere »

 • Danskerne: Medierne tegner et for negativt billede af landdistrikter

  09.02.15

  Et flertal af danskerne mener i en ny Momentum-undersøgelse, at medierne tegner et mere negativt billede af landdistrikterne, end de fortjener. Flere iagttagere peger på, at en bedre omtale i medierne kan betyde meget for at skabe mere liv i de mindre byer og landdistrikter.

  Læs mere »

 • Leder: Drop den rådne banan

  09.02.15

  Kristian Wendelboe, administrerende direktør i KL, skriver i sin leder om vigtigheden af gode vækstbetingelser i hele Danmark.

  Læs mere »

 • Folkeskolereformen har fået en god start hos forældrene

  26.01.15

  Forældrene er ifølge ny Momentum-undersøgelse generelt tilfredse med de første måneder med folkeskolereformen. Specielt tidligere fremmedsprog og mere dansk, matematik og bevægelse går rent ind hos forældrene. Men der er plads til forbedringer på områder som lektiehjælp og faglig fordybelse og samarbejde med virksomheder og foreninger.

  Læs mere »

 • KL-udvalgsformand glad for forældreopbakning

  26.01.15

  Anna Mee Allerslev, formand for KL’s Børne- og Kulturudvalg, glæder sig over, at forældrene generelt tager godt imod folkeskolereformens nye tiltag og forventer, at de vil give bedre læring og trivsel. Hun erkender samtidig, at der stadig er et stort stykke arbejde at gøre for kommunerne og skolerne.

  Læs mere »

 • Indkøbsmuligheder topper danskernes krav til bosætning

  26.01.15

  Afstanden til dagligvareindkøb er det vigtigste for danskerne, når de skal afgøre, hvor de bosætter sig, viser ny Momentum-rundspørge. Det er specielt for beboere i de større byer, at indkøbsmulighederne spiller en stor rolle.

  Læs mere »
Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes