Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

Søg i Momentum

Søg i denne oversigt
-
 • Danskerne: Pårørende skal hjælpe syge familiemedlemmer

  25.05.15

  6 ud af 10 danskere mener, at pårørende skal inddrages i den praktiske hjælp til syge familiemedlemmer. Personlig pleje og sygepleje er der mindre opbakning til. Patientforeninger er glade for, at de pårørende bliver inddraget, men vil have individuelle vurderinger af, hvor meget de kan hjælpe i de enkelte tilfælde.

  Læs mere »

 • Erfaringer giver mere mod på at hjælpe syge familiemedlemmer

  25.05.15

  De danskere, der før har prøvet at pleje syge familiemedlemmer, er betydeligt mere positive over for, at pårørende skal inddrages i plejearbedet. Professor kalder det et spørgsmål om, at det ukendte altid er lidt farligt.

  Læs mere »

 • Hver femte akademiker i København er overkvalificeret til sit job

  11.05.15

  22 procent af de beskæftigede med lange videregående uddannelser i København er ansat i job, der ikke kræver viden på højeste niveau. Det viser ny Momentum-analyse. Erhvervslivet ærgrer sig over, at akademikerne ikke rykker ud til de mindre byer i stedet.

  Læs mere »

 • Kommuner lokker børnefamilierne

  11.05.15

  8 ud af 10 danske kommuner arbejder aktivt med at tiltrække nye borgere, og det er især børnefamilierne, der er i høj kurs. Det viser ny Momentum-undersøgelse. 65 procent af kommunerne svarer, at de går efter børnefamilierne. Forsker opfordrer kommuner til at sikre sammenhæng mellem kommunens udvikling og de målgrupper, de forsøger at lokke til kommunen.

  Læs mere »

 • Når lønnen hentes udenbys

  11.05.15

  I 35 danske kommuner henter indbyggerne over to tredjedele af kommunens samlede lønsum ved at arbejde uden for kommunen. Forsker og borgmestre påpeger, at det stiller krav til kommunerne om at være attraktive at bo i for pendlere. Samtidig kræver det god og hurtig infrastruktur, hvis pendlerne skal blive boende frem for at flytte efter jobbet. KL opfordrer til bedre forbindelse til hovedtrafikårerne.

  Læs mere »

 • 11-årige bevæger sig mindre og mindre

  11.05.15

  Kun 26 procent af de 11-årige piger og 39 procent af drengene er fysisk aktive i et omfang, der svarer til Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Tallet er faldet markant siden 2006, mens flere til gengæld bruger lang tid foran en skærm. Også i de ældre årgange rører halvdelen sig for lidt. Idrætsforeninger og forsker ser store muligheder i, at skolereformen kan få flere børn til at bevæge sig.

  Læs mere »

 • Leder: Uddannelse er forudsætningen for vækst

  11.05.15

  Kl's administrerende direktør Kristian Wendelboe skriver i Momentums leder, at det er tosset, hvis de københavnske akademikere bliver hængende i et job på lavere niveau i hovedstaden frem for at tage et akademikerjob i et andet område.

  Læs mere »

 • Universiteter får flere og flere ansatte

  27.04.15

  Universiteterne har fået 14 procent flere medarbejdere fra 2011 til 2015, mens den øvrige offentlige sektor har været presset til hårde effektiviseringer. KL-formand opfordrer til, at universiteterne også får hårdere krav om effektivisering. Socialdemokraternes uddannelsesordfører mener, at forklaringen er flere studerende, men opfordrer universiteterne til løbende at se på effektiviseringer.

  Læs mere »

 • Jysk opvækst giver mindre sygefravær

  27.04.15

  Jyder har, uanset om de bliver boende i Jylland eller flytter til Sjælland, et mindre sygefravær end sjællændere, viser en ny Momentum-undersøgelse. Forskelle i den grundlæggende holdning til arbejde og sygdom samt geografiske forskelle i helbredstilstanden er blandt hovedforklaringerne, mener forsker.

  Læs mere »

 • Dansk turisme halter efter konkurrenter

  13.04.15

  Danmark er et af de europæiske lande, der har klaret sig allerdårligst i konkurrencen om at få udenlandske turister til at overnatte i de seneste 10 år. Det viser ny Momentum-kortlægning af turismen i Europa. Især de tyske børnefamilier har droppet Danmark.

  Læs mere »
Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes