Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

Søg i Momentum

Søg i denne oversigt
-
 • Folkeskolereformen har fået en god start hos forældrene

  26.01.15

  Forældrene er ifølge ny Momentum-undersøgelse generelt tilfredse med de første måneder med folkeskolereformen. Specielt tidligere fremmedsprog og mere dansk, matematik og bevægelse går rent ind hos forældrene. Men der er plads til forbedringer på områder som lektiehjælp og faglig fordybelse og samarbejde med virksomheder og foreninger.

  Læs mere »

 • KL-udvalgsformand glad for forældreopbakning

  26.01.15

  Anna Mee Allerslev, formand for KL’s Børne- og Kulturudvalg, glæder sig over, at forældrene generelt tager godt imod folkeskolereformens nye tiltag og forventer, at de vil give bedre læring og trivsel. Hun erkender samtidig, at der stadig er et stort stykke arbejde at gøre for kommunerne og skolerne.

  Læs mere »

 • Indkøbsmuligheder topper danskernes krav til bosætning

  26.01.15

  Afstanden til dagligvareindkøb er det vigtigste for danskerne, når de skal afgøre, hvor de bosætter sig, viser ny Momentum-rundspørge. Det er specielt for beboere i de større byer, at indkøbsmulighederne spiller en stor rolle.

  Læs mere »

 • Færre ældre er faste gæster på sygehuset

  12.01.15

  Andelen af pensionister, der indlægges på sygehus igen og igen, er faldet de seneste år, viser ny Momentum-undersøgelse. Det er en positiv udvikling, mener forsker, der peger på de ældres bedre helbred og kommunernes oprustning på sundhedsområdet som to af de væsentligste årsager.

  Læs mere »

 • Sjællændere melder sig langt oftere syge end jyder

  12.01.15

  Kommunalt ansatte i Østdanmark lægger sig oftere under dynen med suppe og snotpapir end jyderne. Jyderne bliver til gengæld liggende længere, når sygdommen får ram på dem. Det viser en ny Momentum-analyse. Den skæve geografiske fordeling skyldes kulturforskelle, mener forsker.

  Læs mere »

 • Alt for få psykisk syge er i arbejde

  12.01.15

  Kun 28 procent af danskerne med en psykisk lidelse er i arbejde eller under uddannelse, mens det gælder 79 procent af hele befolkningen, viser en ny, omfattende analyse. Forsker mener, at langt flere med psykiske problemer bør kunne fungere i et job. Sundhedsminister og kommuner er enige og vil arbejde for en mere sammenhængende indsats for de psykisk syge med mere fokus på at komme i job.

  Læs mere »

 • Fire ud af ti byboere vil gerne rykke på landet

  12.01.15

  Hvis der stod et job parat, ville hele 41 procent af de danske byboere være villige til at flytte til et landdistrikt. Bedre uddannelses- og jobmuligheder er vejen frem, hvis man skal holde på de unge og tiltrække nye familier, mener både forsker og borgmester.

  Læs mere »

 • Leder: Det nære sundhedsvæsen virker

  12.01.15

  Kristian Wendelboe, administrerende direktør for KL, glæder sig i sin leder over, at kommunernes arbejde med det nære sundhedsvæsen har været med til at skabe et fald i andelen af ældre svingdørspatienter på sygehusene.

  Læs mere »

 • Skoleforvaltninger spejder efter målene

  17.12.14

  Det er udfordringen med at styre undervisningen efter nye mål, som fylder allermest for de kommunale skoleforvaltninger netop nu. Også arbejdet med at få skoleledelserne tættere på den faglige praksis fylder meget, og så tænker skoleforvaltningerne i, hvordan ledere og lærere skal kompetenceudvikles. Det viser ny KL-undersøgelse.

  Læs mere »

 • Enkle arbejdstidsregler vil gavne både ansatte og borgere

  08.12.14

  Et markant flertal af lederne og vagtplanlæggerne i kommunerne ønsker enklere arbejdstidsregler på døgnområdet, viser ny undersøgelse. De nuværende regler er svære at arbejde med og gør det svært at imødekomme medarbejderes ønsker til vagtplanen. Stort flertal mener også, at enklere regler vil betyde bedre service til borgerne.

  Læs mere »
Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes