Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

Søg i Momentum

Søg i denne oversigt
-
 • Ledige kontakter vagtlægen langt oftere end beskæftigede

  01.09.14

  Ledige bruger langt oftere vagtlægen end beskæftigede, selv om de umiddelbart har bedre mulighed for at træffe den praktiserende læge inden for åbningstiden. Det viser ny Momentum-analyse. Forsker og læge fremhæver, at ledige dels er mere syge, og at flere ledige har sværere ved at klare sygdomme selv eller ved hjælp af venner og familie.

  Læs mere »

 • Hovedstaden er barnevognenes højborg

  01.09.14

  Det bugner med babyer i hovedstaden. 13 af de 20 sogne i landet med den højeste andel af 0-årige ligger i København og Frederiksberg kommuner, viser ny Momentum-analyse. Københavns børne- og ungdomsborgmester glæder sig over, at børnefamilier søger mod hovedstaden – og bliver dér. Men det giver voldsomt pres på kommunen for at levere institutioner, skoler og fritidstilbud til de mange børn.

  Læs mere »

 • Øget inklusion i folkeskolen giver ikke elevflugt

  18.08.14

  Der er ingen tegn på, at flere børn skifter fra folkeskolen til privatskoler i de kommuner, hvor inklusionen af børn i normalklasser øges mest i disse år. Det viser ny Momentum-analyse. Klassekvotient, udgifter pr. elev, karakterer og sygefravær blandt lærerne kan heller ikke systematisk forklare, hvorfor andelen af børn i privatskoler stiger.

  Læs mere »

 • Giftelystne udlændinge strømmer til Danmark

  18.08.14

  Antallet af udenlandske par, der bliver gift i Danmark, er steget markant siden 2008. Det viser ny Momentum-undersøgelse. Forklaringen er, at Danmark kan tilbyde unikke bryllupper og hurtig sagsbehandling, lyder det fra turistorganisationen Visit Denmark.

  Læs mere »

 • Dansk tiltro til kommuner og regioner topper i EU

  18.08.14

  Ny undersøgelse blandt borgerne i EU-landene viser, at danskerne har den største tillid til landets regionale eller lokale offentlige myndigheder. Det er ifølge forsker et kæmpeplus for det danske samfund, da det får tingene til at glide nemmere, når vi ikke hele tiden skal bruge ressourcer på at kontrollere hinanden. Tilliden til folketing, EU, politiske partier og regeringen er dog noget lavere.

  Læs mere »

 • Folk vil gerne bo på landet – hvis der ikke er for langt til en stor by

  18.08.14

  Afstanden til en stor by er altafgørende for, om landkommunerne kan tiltrække flere borgere eller langsomt bliver affolket. Det viser ny Momentum-analyse, som angiver 40 kilometer til den nærmeste by som en magisk grænse.

  Læs mere »

 • Højtuddannede bliver i byen, selv om de arbejder i landkommuner

  18.08.14

  Gymnasielærere bliver boende i Aarhus, selv om de arbejder i omegnskommunerne. Selv så langt væk som Ikast-Brande og Mariagerfjord bor mange af lærerne i Aarhus, viser ny Momentum-analyse.

  Læs mere »

 • Leder: Inklusionsindsats er på rette vej

  18.08.14

  KL's administrerende direktør, Kristian Wendelboe, glæder sig over undersøgelse, der viser, der ikke er sammenhæng mellem den øgede inklusion og hvor mange elever, der forlader folkeskolen. Han fastslår samtidig, at en succesrig inklusion kræver rummelighed af både elever, lærere og forældre, men at det er nødvendigt for ikke at sende flere børn fra fællesskabet i folkeskolen til skade for deres fremtidsmuligheder.

  Læs mere »

 • Lockout og skolereform har ikke givet lærerflugt

  23.06.14

  Lockout og vedtagelsen af folkeskolereformen har ikke fået flere lærere til at forlade jobbet, viser nye tal. Tværtimod har afgangen fra lærerfaget siden marts 2013 ikke været lavere i flere år. Det glæder både kommunerne og skolelederne. Danmarks Lærerforening frygter dog, at flere lærere vil vinke farvel, inden reformen træder i kraft.

  Læs mere »

 • Danskerne er EU’s største ”jobtimister”

  23.06.14

  Danskerne er EU’s mest optimistiske folkefærd, når det gælder fremtidens beskæftigelsessituation. Det viser en ny undersøgelse, som Europa-Kommissionen har foretaget i alle EU’s medlemslande. Og der er grund til den danske optimisme, mener økonomisk vismand.

  Læs mere »
Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes