Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

Søg i Momentum

Søg i denne oversigt
-
 • Storken flyver lavt over Snedsted og Fuglebjerg

  10.11.14

  Børnetallet daler voldsomt på landsplan, og mange flytter fra land til by. Men fem små landsogne giver pokker i de landsdækkende tendenser. Her er antallet af førskolebørn steget med mere end 10 procent i de seneste fem år.

  Læs mere »

 • Flere og flere ældre har kørekort

  10.11.14

  Næsten to ud af tre 75-84-årige har i dag kørekort. Det er en voldsom stigning siden 1998, hvor blot 37 procent i den aldersgruppe havde kørekort. En væsentlig forklaring er, at den nye generation af ældre har været vant til at køre bil, fra de var unge. Samtidig er de ældres helbred og funktionsevne langt bedre end tidligere. Derfor vil regeringen nu også udskyde aldersgrænsen for kørekortfornyelse fra 70 til 75 år.

  Læs mere »

 • Fleksjobbere hopper op og ned i arbejdstid

  10.11.14

  Knap 4 ud af 10 fleksjobbere er gået op eller ned i arbejdstid, siden de begyndte i fleksjob. Forsker og kommuner kalder det meget positivt, fordi den nye fleksjobordning netop skulle skubbe på en udvikling for den enkelte fleksjobber. Fagforbundet 3F er dog skeptisk og ønsker en minimumsgrænse på arbejdstiden.

  Læs mere »

 • Ingen masseflugt af lærere ved skolestart

  10.11.14

  Hver 10. lærer forlod folkeskolen fra august 2013 til august 2014, viser de nyeste tal for personaleomsætningen. Afgangen er et-to procentpoint højere end de samme perioder i de seneste år. Det er især lærere over 60 år, som har valgt pension frem for skolereform. Forsker finder det betryggende, at stigningen ikke er større, og at mange lærere stadig er motiverede.

  Læs mere »

 • Leder: Motiverede lærere er omdrejningspunkt i folkeskolen

  10.11.14

  Kristian Wendelboe, administrerende direktør i KL, glæder sig over, at nye tal viser at der langt fra er tale om masseflugt fra lærere fra folkeskolen. Han understreger samtidig, at kommunerne og skolelederne har en vigtig opgave i at fastholde motivationen hos de tusindvis af dygtige lærere i folkeskolen.

  Læs mere »

 • Lokale vandråd er blevet en succes

  27.10.14

  Som noget helt nyt blev der i foråret oprettet 23 midlertidige lokale vandråd med repræsentanter for blandt andre landbrug og naturorganisationer, der skulle rådgive kommunerne om indsatsen for vandløbene. Den første evaluering af vandrådene viser, at medlemmerne føler sig involveret og mener, at rådene fungerer godt. Forsker og organisationer mener, at vandrådene bør videreføres.

  Læs mere »

 • Virksomheder i landområder må kæmpe hårdt for at få lån

  13.10.14

  De kommunale erhvervschefer i land- og yderkommuner oplever, at virksomheder og iværksættere får afslag på lån, selv om de er økonomisk sunde og perspektivrige. Det viser ny Momentum-undersøgelse. Erhvervscheferne opfordrer staten til at sikre, at virksomheder i landområder kan optage lån.

  Læs mere »

 • Ældres forbrug vokser mere end andre gruppers

  13.10.14

  Par over 60 år er den befolkningsgruppe, hvis forbrug er vokset mest siden 1997. Og de enlige over 60 år ligger også godt over gennemsnittet, viser ny Momentum-analyse. Bedre pensioner, afdragsfri lån, store friværdier og ældrecheck har givet de ældre flere penge mellem hænderne, siger eksperter. Samtidig er lysten til at bruge penge også blevet større.

  Læs mere »

 • Når arbejdsløshed kun er et af mange problemer

  13.10.14

  Over dobbelt så stor en andel af de ikke-arbejdsmarkedsparate kontanthjælpsmodtagere bliver indlagt i forhold til beskæftigede. Og markant flere er i ambulant kontakt med sygehuset, viser en ny Momentum-undersøgelse. Der er brug for bedre samarbejde mellem de offentlige sektorer, hvis flere skal i arbejde, mener forsker.

  Læs mere »

 • Flere folkepensionister tager på udlandseventyr

  13.10.14

  Antallet af ældre, der bor i udlandet og modtager dansk folkepension, stiger år for år. Over 42.000 modtog i 2013 deres folkepension uden for landets grænser, og udgifterne til udlandspensionisterne forventes at runde to milliarder kroner næste år.

  Læs mere »
Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes