Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

Søg i Momentum

Søg i denne oversigt
-
 • Lokale vandråd er blevet en succes

  27.10.14

  Som noget helt nyt blev der i foråret oprettet 23 midlertidige lokale vandråd med repræsentanter for blandt andre landbrug og naturorganisationer, der skulle rådgive kommunerne om indsatsen for vandløbene. Den første evaluering af vandrådene viser, at medlemmerne føler sig involveret og mener, at rådene fungerer godt. Forsker og organisationer mener, at vandrådene bør videreføres.

  Læs mere »

 • Virksomheder i landområder må kæmpe hårdt for at få lån

  13.10.14

  De kommunale erhvervschefer i land- og yderkommuner oplever, at virksomheder og iværksættere får afslag på lån, selv om de er økonomisk sunde og perspektivrige. Det viser ny Momentum-undersøgelse. Erhvervscheferne opfordrer staten til at sikre, at virksomheder i landområder kan optage lån.

  Læs mere »

 • Ældres forbrug vokser mere end andre gruppers

  13.10.14

  Par over 60 år er den befolkningsgruppe, hvis forbrug er vokset mest siden 1997. Og de enlige over 60 år ligger også godt over gennemsnittet, viser ny Momentum-analyse. Bedre pensioner, afdragsfri lån, store friværdier og ældrecheck har givet de ældre flere penge mellem hænderne, siger eksperter. Samtidig er lysten til at bruge penge også blevet større.

  Læs mere »

 • Når arbejdsløshed kun er et af mange problemer

  13.10.14

  Over dobbelt så stor en andel af de ikke-arbejdsmarkedsparate kontanthjælpsmodtagere bliver indlagt i forhold til beskæftigede. Og markant flere er i ambulant kontakt med sygehuset, viser en ny Momentum-undersøgelse. Der er brug for bedre samarbejde mellem de offentlige sektorer, hvis flere skal i arbejde, mener forsker.

  Læs mere »

 • Flere folkepensionister tager på udlandseventyr

  13.10.14

  Antallet af ældre, der bor i udlandet og modtager dansk folkepension, stiger år for år. Over 42.000 modtog i 2013 deres folkepension uden for landets grænser, og udgifterne til udlandspensionisterne forventes at runde to milliarder kroner næste år.

  Læs mere »

 • Leder: Hvem er ”de ældre”?

  13.10.14

  Kristian Wendelboe, administrerende direktør i KL, opfordrer til mere nuancerede diskussioner i ældredebatten.

  Læs mere »

 • Flere og flere pensionister holder fast i jobbet

  29.09.14

  Næsten hver femte 66-årige arbejder stadig. Det viser ny Momentum-analyse. Det er en stigning på 13 procent på blot seks år. Især de kvindelige pensionister arbejder langt oftere end tidligere. Både forsker, arbejdsgivere og Ældre Sagen glæder sig over udviklingen og mener, at der er et stort potentiale for at hale endnu flere arbejdstimer ud af pensionisterne.

  Læs mere »

 • Gislinge og Skårup har knækket koden

  29.09.14

  Borgerne flytter generelt mod centerbyerne i disse år. Men i syv kommuner går landdistrikterne imod strømmen og får flere indbyggere, viser en ny Momentum-undersøgelse. Det er især børnefamilier og borgere over 60 år, der flytter på landet. Nemmere adgang til naturen er den væsentligste årsag, mener forsker. Men også infrastruktur, indkøbsmuligheder og børnepasning har indflydelse på valget.

  Læs mere »

 • Borgmestre i oprør mod planlov

  15.09.14

  Et overvældende flertal af landets borgmestre kræver ændringer i den nuværende planlovgivning. De mener, at reglerne udgør en barriere for vækst og udvikling i kommunerne og ønsker mere rum til lokale skøn og beslutninger.

  Læs mere »

 • Flere og flere danskere har langt til arbejde

  15.09.14

  Andelen af personer med over 50 kilometer på arbejde er steget med 43 procent på bare 10 år, viser ny Momentum-analyse. Dermed kan over 200.000 danskere nu betegnes som langdistancependlere. Det er især sjællændere, der pendler langt. Analysen viser dog også, at to tredjedele af langdistancependlerne opgiver pendlertilværelsen i løbet af to år.

  Læs mere »
Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes