Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

Søg i Momentum

Søg i denne oversigt
-
 • Ældre bliver sendt tidligere hjem fra sygehus

  31.08.15

  Den gennemsnitlige indlæggelsestid for patienter på sygehusene bliver ved med at falde, viser ny Momentum-analyse. Faldet for ældre patienter er det mest markante, og det stiller store krav til kommunerne, der modtager patienter med mere komplekse problemer end tidligere. Kommuner, læger og sygeplejersker glæder sig til ny sammenhængende plan for det nære sundhedsvæsen.

  Læs mere »

 • Sjælland sakker bagud

  31.08.15

  Nye tal viser, at Sjælland som den eneste danske region ligger under det gennemsnitlige BNP pr. indbygger i regioner i EU. Forsker fastslår, at regionen generelt sakker bagud, og vi skal tænke mere i regionsudvikling. Sjællandske borgmestre mener, at bedre infrastruktur, lånemuligheder, bredbånd- og mobildækning samt større frihedsgrader i planloven kan hjælpe en positiv udvikling på vej.

  Læs mere »

 • Kommuner satser stort på erhvervsindsats

  17.08.15

  De danske kommuner øger deres fokus på erhvervslivet år for år. Siden 2007 har kommunerne næsten fordoblet deres budget til initiativer, der har som mål at styrke væksten og gøre det lettere at være virksomhed. Det viser Momentums gennemgang af de kommunale regnskaber.

  Læs mere »

 • Danske unge smutter hurtigt fra reden

  17.08.15

  Danmark har den laveste andel i EU af unge, der bor hjemme hos forældrene. Det viser nye tal fra Eurostat. Og kun svenskerne er i gennemsnit yngre, når de flytter hjemmefra. Det skyldes ifølge forsker, at velfærdsstaten gør det muligt, og det ses som en værdi, at de unge skal ud og stå på egne ben.

  Læs mere »

 • Kommuner udbyder flere og flere opgaver

  17.08.15

  Ni ud af ti kommuner har øget andelen af konkurrenceudsatte opgaver fra 2007 til 2014. Det viser ny Momentum-kortlægning. Andelen er i dag høj på de ikke-borgernære områder. En væsentlig forøgelse vil ikke kunne lade sig gøre uden markant mere konkurrenceudsættelse af velfærdsområderne. Her skræmmer sporene fra flere konkurser på ældreområdet dog.

  Læs mere »

 • Danskerne elsker robotter

  17.08.15

  Ifølge en ny undersøgelse er danskerne sammen med svenskerne det folkefærd i EU, der er mest positivt indstillet over for robotter. Et stort flertal mener også, at robotter er gode for samfundet, fordi de hjælper mennesker. Resultatet giver en god mulighed for at indfase mere af den nødvendige velfærdsteknologi, mener eksperter.

  Læs mere »

 • Leder: Kommuner arbejder for vækst

  17.08.15

  Kristian Wendelboe, administrerende direktør i KL, skriver i sin leder om hvordan kommunerne har styrket indsats overfor erhvervslivet de seneste år, og at næste skridt er et styrket tværkommunalt samarbejde.

  Læs mere »

 • Velfærdsteknologi bliver mere og mere udbredt

  22.06.15

  Velfærdsteknologi bliver mere og mere en integreret del af kommunernes service, viser ny undersøgelse. Den fastslår desuden, at der er store gevinster i velfærdsteknologien for både borgere og medarbejdere. Danske Ældreråd og FOA er meget positive over for teknologiens gevinster i form af større frihed og bedre arbejdsvilkår, men pointerer, at det skal indføres i samarbejde med borgere og ansatte.

  Læs mere »

 • Kommuner får flere og flere ansatte med ikke-vestlig baggrund

  22.06.15

  Andelen af kommunalt ansatte med ikke-vestlig baggrund er steget med 13 procent siden 2009 og har i 2014 taget det største spring fem år. Det viser ny Momentum-analyse. Kommuner og eksperter glæder sig over udviklingen, som gør kommunerne til en mere mangfoldig arbejdsplads.

  Læs mere »

 • Ikke-vestlige mænd gør op med det kønsopdelte arbejdsmarked

  22.06.15

  Indvandrere og efterkommere med ikke-vestlig baggrund er mere tilbøjelige til at søge arbejde i traditionelle kvindefag end etnisk danske mænd. Det viser ny Momentum-analyse. Forklaringerne kan både være andre traditioner, uddannelseskrav og kampagner. Fagforbund håber, at det kan trække flere danske mænd med sig.

  Læs mere »
Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes