Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

Søg i Momentum

Søg i denne oversigt
-
 • Lockout og skolereform har ikke givet lærerflugt

  23.06.14

  Lockout og vedtagelsen af folkeskolereformen har ikke fået flere lærere til at forlade jobbet, viser nye tal. Tværtimod har afgangen fra lærerfaget siden marts 2013 ikke været lavere i flere år. Det glæder både kommunerne og skolelederne. Danmarks Lærerforening frygter dog, at flere lærere vil vinke farvel, inden reformen træder i kraft.

  Læs mere »

 • Danskerne er EU’s største ”jobtimister”

  23.06.14

  Danskerne er EU’s mest optimistiske folkefærd, når det gælder fremtidens beskæftigelsessituation. Det viser en ny undersøgelse, som Europa-Kommissionen har foretaget i alle EU’s medlemslande. Og der er grund til den danske optimisme, mener økonomisk vismand.

  Læs mere »

 • Kommunerne tager mest socialt ansvar

  09.06.14

  Hele 7,5 procent af kommunernes ansatte er på en særlig ordning som fleksjob og virksomhedspraktik, mens statens og det privates andele er langt under det halve, og regionernes andel er på under en tredjedel. Det viser ny Momentum-undersøgelse. Forsker mener, at andre sektorer bør bidrage mere.

  Læs mere »

 • Langt flere har fået bil i landkommuner

  09.06.14

  Andelen af familier med bil er steget kraftigst i kommuner langt fra de største byer, viser ny Momentum-analyse. Trafikforsker mener, at den afgørende forklaring er de ændrede registreringsafgifter, som har gjort små biler langt billigere. Det fremmer mobiliteten, men giver mere forurening. Udviklingen kan være positiv for vandkantskommuner, fordi det bliver nemmere at flytte på landet, mener borgmester.

  Læs mere »

 • Finanskrisen knuser bryllupsdrømmen i øsamfund

  09.06.14

  Andelen af unge kvinder, der bliver gift, er faldet i alle landets kommuner siden 2008. Men allermest i de små øsamfund Ærø og Læsø, viser ny Momentum-analyse. Eksperter peger på, at finanskrisen har kvalt vores bryllupslyst.

  Læs mere »

 • Leder: Aftale i balance

  09.06.14

  Kristian Wendelboe, administrerende direktør for KL, giver sit syn på resultatet af årets økonomiaftale mellem KL og regeringen.

  Læs mere »

 • Færre ansatte i kommunerne – flere i stat og regioner

  26.05.14

  Nye tal viser, at der i de seneste fem år er blevet over 12.000 færre ansatte i kommunerne. Staten og regionerne har til gengæld fået næsten 10.500 flere ansatte tilsammen. Kommunalforsker forklarer, at den økonomiske krise og stram statslig styring har fået kommunerne til at bremse hårdt op. KL-formand mener, at regeringen nu bør give kommunerne plads til en beskeden vækst i udgifterne.

  Læs mere »

 • EU påvirker halvdelen af alle kommunale beslutninger

  15.05.14

  47 procent af alle punkter på kommunalbestyrelsens dagsorden er direkte eller indirekte påvirket af EU-beslutninger. Det viser ny analyse, som ifølge forsker viser vigtigheden af, at kommunerne engagerer sig aktivt i EU’s beslutninger.

  Læs mere »

 • Danske EP-kandidater er splittet om databeskyttelse

  12.05.14

  EU-kommissionens forslag til nye regler for databeskyttelse bliver et af de hotte emner for det nye Europa-parlament. De danske spidskandidater er uenige om, hvordan der skal sikres bedre databeskyttelse, og hvordan den offentlige sektor skal omfattes.

  Læs mere »

 • Kun hver fjerde EP-kandidat har erfaring med kommunalpolitik

  12.05.14

  Kun to af de otte danske spidskandidater til Europa-Parlamentet har siddet i en kommunalbestyrelse, og blandt alle kandidaterne har kun 24 af 100 personlige erfaringer med kommunalpolitik. Det giver ellers en god ballast for at vide, hvordan EU-beslutninger bliver ført ud i livet og påvirker lokalområderne, mener forsker og flere kandidater med kommunal erfaring.

  Læs mere »
Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes