Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

Søg i Momentum

Søg i denne oversigt
-
 • Velfærdsteknologi bliver mere og mere udbredt

  22.06.15

  Velfærdsteknologi bliver mere og mere en integreret del af kommunernes service, viser ny undersøgelse. Den fastslår desuden, at der er store gevinster i velfærdsteknologien for både borgere og medarbejdere. Danske Ældreråd og FOA er meget positive over for teknologiens gevinster i form af større frihed og bedre arbejdsvilkår, men pointerer, at det skal indføres i samarbejde med borgere og ansatte.

  Læs mere »

 • Kommuner får flere og flere ansatte med ikke-vestlig baggrund

  22.06.15

  Andelen af kommunalt ansatte med ikke-vestlig baggrund er steget med 13 procent siden 2009 og har i 2014 taget det største spring fem år. Det viser ny Momentum-analyse. Kommuner og eksperter glæder sig over udviklingen, som gør kommunerne til en mere mangfoldig arbejdsplads.

  Læs mere »

 • Ikke-vestlige mænd gør op med det kønsopdelte arbejdsmarked

  22.06.15

  Indvandrere og efterkommere med ikke-vestlig baggrund er mere tilbøjelige til at søge arbejde i traditionelle kvindefag end etnisk danske mænd. Det viser ny Momentum-analyse. Forklaringerne kan både være andre traditioner, uddannelseskrav og kampagner. Fagforbund håber, at det kan trække flere danske mænd med sig.

  Læs mere »

 • Danskerne har europarekord i tryghed

  08.06.15

  En ny undersøgelse viser, at 98 procent af danskerne mener, at deres by er et sikkert sted at bo. Det placerer Danmark på en delt førsteplads i EU, hvor lande som Italien og Bulgarien ligger nederst. Eksperter peger på udbredt tillid og et velfungerende retssystem som hovedårsagerne.

  Læs mere »

 • Kommuner går sammen i jagten på vækst

  08.06.15

  I et forsøg på at gøre sig mere attraktive over for blandt andet udenlandske investeringer er over 8 ud af 10 kommuner gået med i en business region. Senest er 11 nordjyske kommuner gået sammen med Region Nordjylland. Erfaringerne fra Sverige er gode, og eksperter ser flere fordele ved at stå samlet.

  Læs mere »

 • Pendling giver økonomisk bonus

  08.06.15

  Pendlere tjener i gennemsnit 18 procent mere end ikke-pendlere, viser ny Momentum-analyse. Det er især omkring hovedstadsområdet, Aarhus og trekantsområdet, at pendlerne tjener ekstra.

  Læs mere »

 • Kan handelsaftale med USA sparke Europas vækst i gang?

  08.06.15

  Europa-Parlamentet kommer i morgen med sit første indspark i de igangværende forhandlinger mellem USA og EU om en frihandelsaftale. Parlamentet skal godkende den endelige aftale, og derfor imødeses dets holdning med spænding. Lige nu er det især graden af investorbeskyttelse kontra landenes suverænitet, der skaber debat blandt parlamentsmedlemmerne.

  Læs mere »

 • Leder: Kommuner er klar til samarbejde med ny regering – uanset farve

  08.06.15

  Kristian Wendelboe, administrerende direktør i KL, slår i sin leder fast, at KL er klar til at forhandle med den nye regering, uanset hvilken farve den får.

  Læs mere »

 • Danskerne: Pårørende skal hjælpe syge familiemedlemmer

  25.05.15

  6 ud af 10 danskere mener, at pårørende skal inddrages i den praktiske hjælp til syge familiemedlemmer. Personlig pleje og sygepleje er der mindre opbakning til. Patientforeninger er glade for, at de pårørende bliver inddraget, men vil have individuelle vurderinger af, hvor meget de kan hjælpe i de enkelte tilfælde.

  Læs mere »

 • Erfaringer giver mere mod på at hjælpe syge familiemedlemmer

  25.05.15

  De danskere, der før har prøvet at pleje syge familiemedlemmer, er betydeligt mere positive over for, at pårørende skal inddrages i plejearbedet. Professor kalder det et spørgsmål om, at det ukendte altid er lidt farligt.

  Læs mere »
Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes