Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

Søg i Momentum

Søg i denne oversigt
-
 • Danmark har haft Europas største fald i ungdomsledighed

  23.03.15

  Ledighedsgraden blandt unge under 25 år er faldet med hele 23 procent i Danmark det seneste år. Det er det største fald i hele Europa, viser Momentums kortlægning. Flere aktører forklarer det med, at der er forår på vej på det danske arbejdsmarked, og kontanthjælpsreformen har givet et ekstra skub til de unge.

  Læs mere »

 • Hver syvende dansker følger sin kommune på Facebook

  23.03.15

  En ud af syv danskere følger sin kommune på Facebook, og knap 8 ud af 10 mener, at kommunernes tilstedeværelse på sociale medier giver bedre mulighed for at deltage i debatten. Det viser en ny Momentum-undersøgelse. Nogle kommuner har allerede gode erfaringer med sociale medier, mens andre foreløbig har valgt det fra. Ekspert opfordrer kommuner til at lægge en klar plan på forhånd.

  Læs mere »

 • En tredjedel mangler signal på landet

  09.03.15

  Hver tredje borger i landområder har problemer med dækningen på mobiltelefonen, og mange føler sig ikke trygge ved at kunne gennemføre nødvendige opkald. Det viser ny Momentum-undersøgelse. KL og Landdistrikternes Fællesråd kalder det utilfredsstillende og kræver politisk handling nu.

  Læs mere »

 • Virksomheder stiller krav til kommunerne

  09.03.15

  Infrastrukturen og mobil- og bredbåndsdækningen skal være på plads. Og så skal kommunen kunne levere en god og effektiv sagsbehandling i byggesager. Det er virksomhedernes tre vigtigste prioriteringer i forhold til deres kommune, viser stor KL-undersøgelse, hvor virksomheder er blevet spurgt til den kommunale erhvervsindsats. Der er stor forskel på prioriteringen fra branche til branche.

  Læs mere »

 • Dårlig mobil- og bredbåndsdækning hæmmer kommunal digitalisering

  09.03.15

  Næsten alle kommuner oplever, at det i dele af kommunen er vanskeligt at få en tidssvarende mobil- og bredbåndsdækning, viser ny Momentum- undersøgelse. Det hæmmer kommunernes muligheder for at indføre digitale løsninger og spiller ind på virksomhedernes valg af adresse. KL opfordrer derfor regeringen til at sætte mere turbo på mobil- og bredbåndsdækning i hele Danmark.

  Læs mere »

 • Danskerne vil sætte turbo på landdistrikterne

  09.03.15

  Stort flertal af danskerne bakker op om initiativer for at skabe vækst og udvikling i landdistrikter, viser ny Momentum-undersøgelse. 8 ud 10 mener, at der bør investeres kraftigt i digital infrastruktur, så det bliver nemmere at bo og drive virksomhed på landet. Stort flertal mener også, at der bør investeres i fysisk infrastruktur og nedrivning af forfaldne huse.

  Læs mere »

 • Leder: Nu skal der sættes strøm til landdistrikterne

  09.03.15

  Administrerende direktør i KL, Kristian Wendelboe, opfordrer i sin leder til, at der hurtigst muligt bliver skabt velfungerende mobil- og bredbåndsdækning i hele landet, da det er afgørende moderne virksomheder, kommuner og borgere.

  Læs mere »

 • Forældre til anbragte børn er ringe stillet

  23.02.15

  Halvdelen af forældrene til anbragte børn er hverken i beskæftigelse eller under uddannelse. Samtidig har mange selv været anbragt som børn, viser ny Momentum-analyse. Det er en ond cirkel, som skal brydes, mener forskere og KL. Derfor skal kommunerne blive bedre til at lave en koordineret indsats over for hele familien.

  Læs mere »

 • Handel og industri går stærkest i hovedstaden – erhvervsservice vækster mest i Østjylland

  23.02.15

  Ny KL-analyse finkæmmer væksten i de seneste år, branche for branche og landsdel for landsdel. Hovedstadsområdet har klaret sig bedst inden for industri, handel og transport, mens Østjylland topper væksten inden for erhvervsservice. Fyn har til gengæld haft nogle dårlige år inden for alle de største brancher.

  Læs mere »

 • Anbragte børn klarer sig langt dårligere end andre børn

  09.02.15

  De anbragte børn halter efter deres jævnaldrende. Langt færre tager en uddannelse og får et job som voksne, viser ny Momentum-analyse. En bedre indsats for at give de anbragte børn en afgangsprøve fra folkeskolen er ifølge forskere centralt for at udligne forskellene. Kommunerne vil opprioritere uddannelse til de anbragte børn.

  Læs mere »
Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes