Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

Søg i Momentum

Søg i denne oversigt
-
 • Danmark halter efter nabolande med offentligt byggeri

  14.04.14

  Danmark er et af de europæiske lande, som investerer mindst i nybyggeri og renovering af offentlige anlæg og bygninger. Det viser nye tal for de offentlige investeringer siden finanskrisens indtog. Vi prioriterer ikke fremtidens offentlige sektor, mener økonomiprofessor Nina Smith.

  Læs mere »

 • Nordsjælland henter statslige job, mens Vest- og Sydsjælland taber

  14.04.14

  Antallet af statsligt ansatte er steget fra 2009 til 2013. Nordsjælland, Østjylland og Fyn har fået den største del af stigningen, mens Vest- og Sydsjælland, København og Bornholm har fået færre statslige job. Forsker opfordrer til at lægge en langsigtet plan for, hvor de statslige arbejdspladser placeres.

  Læs mere »

 • Dansk-kinesisk kommuneaftale skal styrke dansk eksport

  14.04.14

  KL underskriver i næste uge en samarbejdsaftale med foreningen af kinesiske borgmestre. Aftalen kan være en afgørende murbrækker for at øge dansk eksport til Kina og dermed skaffe flere arbejdspladser til Danmark. Det vurderer forsker og erhvervsliv. Samarbejde mellem offentlige myndigheder spiller nemlig en vigtig rolle på det kinesiske marked.

  Læs mere »

 • Kampen om affaldet går ind i den afgørende fase

  14.04.14

  I mere end ti år har embedsmænd og skiftende regeringer overvejet, hvordan det danske affaldsmarked kan liberaliseres. Nu fremsætter regeringen formentlig et lovforslag til efteråret. Politikerne øjner en økonomisk gevinst ved at udbyde affaldsbehandling til private. International affaldsrådgiver mener, at Danmark gambler med et af verdens bedste systemer til at behandle affald.

  Læs mere »

 • Leder: Plads til kommunale investeringer

  14.04.14

  Kristian Wendelboe, administrerende direktør for KL, opfordrer i sin leder til at lade kommunalbestyrelserne selv bestemme hvor meget de har brug for at investere i bygninger og infrastruktur.

  Læs mere »

 • En tredjedel af kommunerne opsuger tilflytterne

  20.03.14

  Kun 35 af landets 98 kommuner har fået flere tilflyttere end fraflyttere i de seneste fem år, viser ny Momentum-analyse. Det er hovedstadsområdet og større provinsbyer, som har oplevet tilflytning. Lolland, Morsø og Bornholm er de områder, som har oplevet størst fraflytning. Forsker mener, der skal en langsigtet politisk strategi til, hvis udviklingen skal vendes i udkantsområderne.

  Læs mere »

 • Sjællandsk overvægt i hospitalssengene

  17.03.14

  Ny Momentum-undersøgelse viser, at sjællænderne langt oftere bliver indlagt på sygehus end resten af danskerne. Forskere mener, at den kortere afstand til sygehusene i Østdanmark har medført en kultur blandt både borgere og læger, hvor man hurtigere bliver indlagt.

  Læs mere »

 • Over 90.000 danske boliger mangler bad, wc eller køkken

  17.03.14

  3,4 procent af boligerne i Danmark mangler bad, wc eller køkken. Hovedstaden har flest af de utidssvarende boliger, men også en række landkommuner er hårdt ramt, viser nye tal. Nogle steder er de utidssvarende boliger et udtryk for lokalsamfund i krise, men der er også borgere, som lever fint med manglerne til gengæld for en relativt lav husleje i et attraktivt kvarter.

  Læs mere »

 • Flere og flere af de kommunalt ansatte har ikke-vestlig baggrund

  17.03.14

  Fra 2009 til 2013 er andelen af kommunale medarbejdere med ikke-vestlig baggrund steget med ti procent. I 2013 udgjorde de 5,5 procent af alle kommunalt ansatte, hvilket er en større andel end på resten af arbejdsmarkedet. Den kommunale fremgang glæder direktøren for Foreningen Nydansker i en tid, hvor den økonomiske krise ellers har været hård ved nydanskerne på arbejdsmarkedet.

  Læs mere »

 • Leder: Vækst i lokal balance

  17.03.14

  Kristian Wendelboe, KL's administrerende direktør, opfordrer til debat om, hvordan vi skaber sikrer et Danmark, som udvikler sig i respekt for den lokale balance.

  Læs mere »
Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes