Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

Søg i Momentum

Søg i denne oversigt
-
 • Skoleforvaltninger spejder efter målene

  17.12.14

  Det er udfordringen med at styre undervisningen efter nye mål, som fylder allermest for de kommunale skoleforvaltninger netop nu. Også arbejdet med at få skoleledelserne tættere på den faglige praksis fylder meget, og så tænker skoleforvaltningerne i, hvordan ledere og lærere skal kompetenceudvikles. Det viser ny KL-undersøgelse.

  Læs mere »

 • Enkle arbejdstidsregler vil gavne både ansatte og borgere

  08.12.14

  Et markant flertal af lederne og vagtplanlæggerne i kommunerne ønsker enklere arbejdstidsregler på døgnområdet, viser ny undersøgelse. De nuværende regler er svære at arbejde med og gør det svært at imødekomme medarbejderes ønsker til vagtplanen. Stort flertal mener også, at enklere regler vil betyde bedre service til borgerne.

  Læs mere »

 • Nye regler bremser kommunale solceller

  08.12.14

  Nye regler for opsætning af solceller har fået 85 procent af landets kommuner til at opgive planer om solcelleanlæg, der ellers er vigtige for overgangen til vedvarende energi. Det viser ny Momentum-undersøgelse. Kommunerne forstår ikke, hvorfor der skal være dårligere vilkår for dem end for regioner og staten. Udviklingen ærgrer også naturfredningsforeningen og Enhedslisten.

  Læs mere »

 • Hvert tredje barn har ingen bedsteforældre i nærheden

  08.12.14

  En ud af tre danske børn under 11 år har ingen bedsteforældre inden for 20 kilometers afstand, viser ny Momentum-undersøgelse. Over halvdelen af børnene i København har over 20 kilometer til bedsteforældre, mens det kun gælder 14 procent af børnene på Mors. Det kan give praktiske problemer at have langt til bedsteforældrene, men forholdet behøver ikke blive dårligere, mener forsker.

  Læs mere »

 • Skilsmisse forplanter sig i sygefraværet

  08.12.14

  Nyligt fraskilte har langt flere sygedage fra jobbet end kolleger, som ikke har gennemgået en skilsmisse, viser ny Momentum-analyse. Det samme fraværsmønster tegner sig for folk, der mister deres ægtefælle. Store kriser i privatlivet er opslidende og rammer naturligt også arbejdslivet, mener forskere.

  Læs mere »

 • Leder: Kommuner er klar til at hjælpe flygtninge

  08.12.14

  Kristian Wendelboe, administrerende direktør i KL, skriver i sin leder, at landets kommuner er 100 procent indstillede på at løfte opgaven med at tage imod det ekstraordinært store antal flygtninge, der skønnes at komme til Danmark næste år.

  Læs mere »

 • Kommunalpolitikere protesterer mod puljecirkus

  24.11.14

  Folketinget skal ikke diktere, hvordan bevillinger til kommunale områder konkret skal bruges i kommunerne. Det kan kommunerne bedst selv vurdere. Sådan lyder opråbet fra stort flertal af kommunalpolitikere i ny Momentum-undersøgelse i kølvandet på finanslovsaftalen, der indfører puljer på ældre- og daginstitutionsområdet. Samtidig mener de, at puljerne skaber et bureaukratisk cirkus.

  Læs mere »

 • Kommunernes minister vil afhjælpe bureaukrati

  24.11.14

  Økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard afviser kommunalpolitikernes kritik af puljeordningerne i finansloven. Han forsikrer, at regeringen har fokus på at gøre livet lettere for kommunerne, når de skal søge om midler til de nye initiativer på finansloven.

  Læs mere »

 • De fattigste går sjældent til tandlægen

  24.11.14

  Kontanthjælpsmodtagere, lavtlønnede og personer med anden etnisk baggrund end dansk går markant mindre til tandlæge end resten af befolkningen. Det viser ny Momentum-undersøgelse. Det kræver en massiv indsats, hvis der skal gøres op med den sociale skævhed, mener både forsker, kommuner og Tandlægeforeningen.

  Læs mere »

 • Storken flyver lavt over Snedsted og Fuglebjerg

  10.11.14

  Børnetallet daler voldsomt på landsplan, og mange flytter fra land til by. Men fem små landsogne giver pokker i de landsdækkende tendenser. Her er antallet af førskolebørn steget med mere end 10 procent i de seneste fem år.

  Læs mere »
Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes