Indhold

Søg i Momentum

Søg i denne oversigt
-
 • Flere og flere kommunalt ansatte har ikke-vestlig baggrund

  15.08.16

  De danske kommuner har øget andelen af ansatte med ikke-vestlig baggrund markant. Fra 2008 til 2015 er andelen steget fra 4 til 5,5 procent, viser ny Momentum-analyse. Det overgås kun akkurat af de private virksomheder, mens både staten og regioner har en lavere andel ansat.

  Læs mere »

 • Mindre kommuner taber kampen om uddannelser

  15.08.16

  Store bykommuner tiltrækker flere studerende, mens de små uddannelsesbyer får en mindre andel af de studerende eller helt forsvinder. Det viser ny Momentum-kortlægning af uddannelsesoptaget. De seneste 10 år er den sidste videregående uddannelse forsvundet fra Frederikssund, Faxe og Holbæk kommuner. Og nu bliver Sorø og Sønderborg ramt.

  Læs mere »

 • Tre ud af fire kommuner målretter tilbud til kræftpatienter efter diagnose

  15.08.16

  Ny Momentum-undersøgelse viser, at 74 procent af kommunerne har rehabiliteringstilbud, der er tilpasset specifikke kræftdiagnoser, og yderligere syv procent er på vej med det. Udviklingen er positiv, for det er vigtigt, at der bliver taget særlige hensyn til kræftpatienter, alt efter hvilken kræfttype de har. Der er dog brug for klarere rammer om, hvad kurserne skal indeholde, mener KL.

  Læs mere »

 • Danske kvinder får hurtigere og hurtigere barn nummer to

  15.08.16

  Der bliver kortere og kortere afstand mellem barn nummer et og to født i Danmark, viser ny Momentum-analyse. Fra 1995 til 2015 er afstanden faldet fra gennemsnitligt 3,9 år til 3,6 år. Forklaringen skal formentlig findes i den stigende alder for førstegangsfødende, som betyder færre år til at få børn i. Midtjyderne har mest travlt, mens der er længst mellem søskende på Sjælland.

  Læs mere »

 • Alle sektorer skal tage medansvar for integration

  15.08.16

  Kristian Wendelboe, administrerende direktør i KL, skriver i sin leder om, hvor vigtigt det er, at alle sektorer fortsætter med at øge andelen af ansatte med ikke-vestlig baggrund.

  Læs mere »

 • Kommuner vil have tættere samarbejde med læger

  14.06.16

  Der er brug for et tættere samarbejde mellem kommuner og praktiserende læger, hvis ældre borgere skal undgå indlæggelser. Sådan lyder det fra de danske kommuner i samlet flok i ny Momentum-undersøgelse. Lægerne selv vil også gerne udvide samarbejdet, men det kræver, at kommunerne får flere ressourcer til at købe lægernes tid.

  Læs mere »

 • Lund og Borup har knækket tilflytterkoden

  14.06.16

  Det er typisk de mindre byer, hvor indbyggertallet falder. Men i byer med 2.000-4.999 indbyggere går udviklingen den anden vej, og i de to byer Lund og Borup er det gået særlig godt. Det viser ny Momentum-analyse. Gode pendlermuligheder til arbejdspladser og liv i byen er en del af forklaringen, lyder det fra ekspert og borgmestre.

  Læs mere »

 • Kommuner får flere og flere sundhedsopgaver

  30.05.16

  En ny Momentum-undersøgelse viser, at samtlige kommuner oplever, at de løser flere opgaver, der tidligere blev løst på sygehuse. Men pengene er ikke kommet i samme omfang som opgaverne, og det er man nødt til at tage hånd om, mener KL-formand.

  Læs mere »

 • Sjællandske børn flytter mest

  30.05.16

  Flere end hvert tredje barn har prøvet at flytte til en ny kommune i løbet af deres barndom, viser ny Momentum-analyse. Tendensen er mest udbredt blandt børn født i sjællandske kommuner, hvilket blandt andet skyldes, at mange på Sjælland flytter efter lavere huspriser, mener ekspert. Man kan sagtens flytte med børn, men det kræver ekstra overvejelser, lyder det fra flere kilder.

  Læs mere »

 • Borgmestre: Livsvigtigt at fortsætte finansieringstilskud

  30.05.16

  Det vil få katastrofale konsekvenser i landets mest udsatte kommuner, hvis regeringen gør alvor af at fjerne et årligt finansieringstilskud på 3,5 milliarder kroner, advarer borgmestre i Jammerbugt og Guldborgsund. En fjernelse af tilskuddet vil lægge yderligere pres på kommuner med en lav likviditet, lyder det fra forsker.

  Læs mere »

Annonce
Annonce

Annonce