Indhold

Søg i Momentum

Søg i denne oversigt
-
 • Landboer dyrker mindre sport og motion end byfolk

  24.10.16

  Ny undersøgelse viser, at der er stor forskel på land og by, når det gælder sport og motion. Byboerne er betydeligt mere aktive motionister. Det skyldes blandt andet en udvikling, hvor de traditionelle holdidrætter – som har været dominerende i landsamfund – har det svært. Derfor skal landkommuner tænke nyt og anderledes i forhold til bevægelse, hvis de vil kunne tiltrække tilflyttere fra byerne.

  Læs mere »

 • Milevid forskel på timetal på professionshøjskoler

  24.10.16

  Ny Momentum-analyse viser stor forskel på, hvor mange undervisningstimer de studerende får på landets professionshøjskoler. Det er bekymrende, og skolerne med færrest timer skylder en forklaring, mener forskningsleder Jørgen Søndergaard.

  Læs mere »

 • Skole med få timer: Det samlede tilbud er vigtigere end timetal

  24.10.16

  Det vigtigste er, at de studerende samlet får en god uddannelse, og fokus bør ikke kun ligge på timetal, mener uddannelseschef.

  Læs mere »

 • Flere danske unge står uden job og uddannelse

  10.10.16

  Nye OECD-tal viser, at en stigende andel af danske unge hverken er i uddannelse eller job. Og vi er røget et godt stykke ned ad den internationale rangliste siden 2005. Sammenhæng i indsatserne og en fælles indgang er afgørende forudsætninger for at vende udviklingen, lyder det fra fagfolk.

  Læs mere »

 • Hvert femte barn fødes i København

  10.10.16

  Hver femte fødsel i andet kvartal i år skete i hovedstadskommunerne København, Frederiksberg, Tårnby eller Dragør. Det er en stigning på over 20 procent sammenlignet med 2007 og hænger sammen med, at der bor mange kvinder i den fødedygtige alder i området.

  Læs mere »

 • Midtjyder har taget digitale bøger til sig

  10.10.16

  Udlånet af e-bøger og lydbøger er steget fra 2014 til 2015, og især har lånerne i en række midtjyske kommuner taget de digitale udlån til sig, viser ny Momentum-analyse. Der er stadig et stykke vej op til udlånet af trykte bøger, men digitale udlån rummer mange muligheder for både borgere og biblioteker.

  Læs mere »

 • Leder: Uddannelser skal trimmes til arbejdsmarkedets behov

  10.10.16

  Kristian Wendelboe, KL's administrerende direktør, argumenterer i sin leder for, at der er behov for at gentænke det danske uddannelsessystem. KL er på vej med udspil på området.

  Læs mere »

 • Danskere er vilde med at bo på landet

  26.09.16

  Danmark er mindre urbaniseret end resten af EU. Mens resten af europæerne klumper sig sammen i byer, er Danmark nummer syv på listen over lande med den største befolkningsandel på landet. Det viser en Momentum-kortlægning af data fra Eurostat.

  Læs mere »

 • Antallet af enlige ældre mænd er stærkt stigende

  12.09.16

  Antallet af enlige, ældre mænd stiger kraftigt i disse år. Fra 1990 til 2016 er antallet af enlige mænd over 65 år steget med 41 procent, mens antallet af alle ældre kun er steget med 34 procent. Det viser ny Momentum-analyse. Det er en udfordring, fordi de enlige mænd har dårligere helbred end andre ældre.

  Læs mere »

 • Jobcentre er kommet tættere på virksomheder

  12.09.16

  Kommunernes jobcentre samarbejder mere og mere med virksomheder. Ny KL-undersøgelse viser, at 95 procent af kommunerne har opnået samarbejde med flere virksomheder i løbet af det seneste år. Udviklingen lover godt for den fremtidige beskæftigelsesindsats, lyder det fra erhvervsliv og ekspert.

  Læs mere »

Annonce
Annonce

Annonce