Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

Søg i Momentum

Søg i denne oversigt
-
 • Kommunal erhvervsvejledning skaber private job

  08.02.16

  Virksomheder, der får kommunal erhvervsvejledning, har to år efter ansat flere ekstra medarbejdere end lignende virksomheder, der ikke har fået vejledning. På landsplan har vejledningen formentlig skabt cirka 4.400 ekstra job, viser den første effektmåling af vejledningen.

  Læs mere »

 • Oplandskommuner er bedst til at trække bysbørn hjem

  08.02.16

  Kommuner tæt på storbyernes arbejdsmarked har størst succes med at lokke fraflyttede unge til at flytte tilbage som voksne. Det viser ny Momentum-analyse af, hvor stor en del af 1981-årgangen der i 2015 var flyttet hjem til deres ungdomskommune. Tårnby, Horsens, Hedensted og Syddjurs topper listen, og det skyldes især deres lette adgang til arbejdsmarkedet i større byer, mener både forsker og borgmestre.

  Læs mere »

 • Dårligt helbred rammer flygtninge hårdere på arbejdsmarkedet

  08.02.16

  Dårligt helbred har større konsekvenser for jobchancerne for flygtninge end for danskere, viser ny Momentum-analyse. Det understreger, hvor stor en udfordring det er at få flygtninge ud på arbejdsmarkedet, mener KL-næstformand. Dansk Arbejdsgiverforening mener, at læger glemmer at se job som en del af løsningen.

  Læs mere »

 • Sjællændere er blandt EU’s mest mobile

  08.02.16

  Mere end hver fjerde af de beskæftigede, der bor i Region Sjælland, pendler til en anden region for at arbejde. Det overgås kun af regioner, der ligger tæt på storbyer som London, Bruxelles og Hamborg, og det selskab flugter godt med Greater Copenhagens ambitioner om at samle sig for at konkurrere med netop europæiske storbyer.

  Læs mere »

 • Leder: Kommunal erhvervsindsats betaler sig

  08.02.16

  Kristian Wendelboe, administrerende direktør i KL, skriver i sin leder om ny rapport der viser at kommunernes erhvervsvejledning er med til skabe flere arbejdspladser, og opfordrer til at styrke erhvervssamarbejdet på tværs af kommuner og regioner.

  Læs mere »

 • Danskere blandt de mest flytteivrige i EU

  25.01.16

  Andelen af danskere, der er flyttet til en anden bolig i løbet af de seneste fem år, er det næsthøjeste i EU, viser nye tal. Forklaringen er i høj grad, at de unge flytter tidligt hjemmefra og flytter ofte, mener forskere. Men også gode lånemuligheder, danskernes høje velstand, mange lejeboliger og høje skilsmisserater er med til at forklare topplaceringen.

  Læs mere »

 • Danskerne vil investere i skoler og veje

  11.01.16

  Skoler, veje og kloakker er de kommunale anlæg, som danskerne helst ser investeringer i, mens færrest peger på kulturinstitutioner. Skoler og veje er i forvejen det, kommunerne bruger flest af deres anlægskroner på, og anlægsloftet gør det svært at gøre det bedre, mener KL-formand.

  Læs mere »

 • Kommuner overtager behandling fra sygehuse

  11.01.16

  81 procent af kommunerne varetager nu særlige behandlingsopgaver, der tidligere blev løst på sygehusene. Det viser ny Momentum-undersøgelse blandt de kommunale sundhedsforvaltninger. For at ruste sig til at løse opgaverne har næsten alle kommuner nu også etableret akutteams eller -pladser.

  Læs mere »

 • Danske ældre er EU’s rejsekonger

  11.01.16

  Hvis man ser bort fra Luxembourgs ældre, så er danskere over 65 år de ældre i EU, hvor flest overnattede i udlandet i 2014. Det viser nye tal fra Eurostat. Mange drager af sted på charterferier, men længerevarende ture med fokus på oplevelser inden for kultur, historie og gastronomi vinder også frem. Det er især bedre økonomi og helbred, der ligger bag de danske ældres rejselyst.

  Læs mere »

 • Kommuner øger fokus på forebyggelse

  11.01.16

  En stigende andel af kommunernes udgifter til udsatte børn og unge går til forebyggelse, viser nye tal. Flere kommuner satser benhårdt på at sætte tidligt ind for at hjælpe børn og familier, som ellers kunne få det meget svært. Og det er den rigtige vej at gå, mener forsker og Børns Vilkår, da det vil give flere børn en bedre barndom. For jo hurtigere der sættes ind, des nemmere er det at påvirke børnene positivt.

  Læs mere »
Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes