Indhold

top billede

Nummer 17, 11. oktober 2016

 • Flere danske unge står uden job og uddannelse

  Nye OECD-tal viser, at en stigende andel af danske unge hverken er i uddannelse eller job. Og vi er røget et godt stykke ned ad den internationale rangliste siden 2005. Sammenhæng i indsatserne og en fælles indgang er afgørende forudsætninger for at vende udviklingen, lyder det fra fagfolk.

 • Hvert femte barn fødes i København

  Hver femte fødsel i andet kvartal i år skete i hovedstadskommunerne København, Frederiksberg, Tårnby eller Dragør. Det er en stigning på over 20 procent sammenlignet med 2007 og hænger sammen med, at der bor mange kvinder i den fødedygtige alder i området.

 • Midtjyder har taget digitale bøger til sig

  Udlånet af e-bøger og lydbøger er steget fra 2014 til 2015, og især har lånerne i en række midtjyske kommuner taget de digitale udlån til sig, viser ny Momentum-analyse. Der er stadig et stykke vej op til udlånet af trykte bøger, men digitale udlån rummer mange muligheder for både borgere og biblioteker.

 • Leder: Uddannelser skal trimmes til arbejdsmarkedets behov

  Kristian Wendelboe, KL's administrerende direktør, argumenterer i sin leder for, at der er behov for at gentænke det danske uddannelsessystem. KL er på vej med udspil på området.

 • Danskere er vilde med at bo på landet

  Danmark er mindre urbaniseret end resten af EU. Mens resten af europæerne klumper sig sammen i byer, er Danmark nummer syv på listen over lande med den største befolkningsandel på landet. Det viser en Momentum-kortlægning af data fra Eurostat.

 • Antallet af enlige ældre mænd er stærkt stigende

  Antallet af enlige, ældre mænd stiger kraftigt i disse år. Fra 1990 til 2016 er antallet af enlige mænd over 65 år steget med 41 procent, mens antallet af alle ældre kun er steget med 34 procent. Det viser ny Momentum-analyse. Det er en udfordring, fordi de enlige mænd har dårligere helbred end andre ældre.

Annonce
Annonce

Annonce