Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

top billede

Momentum

Nummer 13, 18. august 2015

 • Kommuner satser stort på erhvervsindsats

  De danske kommuner øger deres fokus på erhvervslivet år for år. Siden 2007 har kommunerne næsten fordoblet deres budget til initiativer, der har som mål at styrke væksten og gøre det lettere at være virksomhed. Det viser Momentums gennemgang af de kommunale regnskaber.

 • Danske unge smutter hurtigt fra reden

  Danmark har den laveste andel i EU af unge, der bor hjemme hos forældrene. Det viser nye tal fra Eurostat. Og kun svenskerne er i gennemsnit yngre, når de flytter hjemmefra. Det skyldes ifølge forsker, at velfærdsstaten gør det muligt, og det ses som en værdi, at de unge skal ud og stå på egne ben.

 • Kommuner udbyder flere og flere opgaver

  Ni ud af ti kommuner har øget andelen af konkurrenceudsatte opgaver fra 2007 til 2014. Det viser ny Momentum-kortlægning. Andelen er i dag høj på de ikke-borgernære områder. En væsentlig forøgelse vil ikke kunne lade sig gøre uden markant mere konkurrenceudsættelse af velfærdsområderne. Her skræmmer sporene fra flere konkurser på ældreområdet dog.

 • Danskerne elsker robotter

  Ifølge en ny undersøgelse er danskerne sammen med svenskerne det folkefærd i EU, der er mest positivt indstillet over for robotter. Et stort flertal mener også, at robotter er gode for samfundet, fordi de hjælper mennesker. Resultatet giver en god mulighed for at indfase mere af den nødvendige velfærdsteknologi, mener eksperter.

 • Leder: Kommuner arbejder for vækst

  Kristian Wendelboe, administrerende direktør i KL, skriver i sin leder om hvordan kommunerne har styrket indsats overfor erhvervslivet de seneste år, og at næste skridt er et styrket tværkommunalt samarbejde.
Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes