Indhold

top billede

Nummer 11 31. maj 2016

 • Kommuner får flere og flere sundhedsopgaver

  En ny Momentum-undersøgelse viser, at samtlige kommuner oplever, at de løser flere opgaver, der tidligere blev løst på sygehuse. Men pengene er ikke kommet i samme omfang som opgaverne, og det er man nødt til at tage hånd om, mener KL-formand.

 • Sjællandske børn flytter mest

  Flere end hvert tredje barn har prøvet at flytte til en ny kommune i løbet af deres barndom, viser ny Momentum-analyse. Tendensen er mest udbredt blandt børn født i sjællandske kommuner, hvilket blandt andet skyldes, at mange på Sjælland flytter efter lavere huspriser, mener ekspert. Man kan sagtens flytte med børn, men det kræver ekstra overvejelser, lyder det fra flere kilder.

 • Borgmestre: Livsvigtigt at fortsætte finansieringstilskud

  Det vil få katastrofale konsekvenser i landets mest udsatte kommuner, hvis regeringen gør alvor af at fjerne et årligt finansieringstilskud på 3,5 milliarder kroner, advarer borgmestre i Jammerbugt og Guldborgsund. En fjernelse af tilskuddet vil lægge yderligere pres på kommuner med en lav likviditet, lyder det fra forsker.

 • Ressourceforløb er ingen lige vej til arbejdsmarkedet

  Det er særdeles hårdt arbejde at få folk i ressourceforløb hele vejen til praktik eller beskæftigelse i en virksomhed, viser to nye undersøgelser. Mangeårig offentlig forsørgelse, manglende uddannelse og psykiske sygdomme er bare nogle af de problemer, som kendetegner målgruppen. Og de kommunale jobcenterchefer oplever også, at rigtig mange er umotiverede og hellere vil have førtidspension.

 • Leder: Et stærkt sundhedsvæsen kræver prioritering af det nære

  Kristian Wendelboe, administrerende direktør i KL, skriver i sin leder om, hvorfor det er så vigtigt, at det nære sundhedsvæsen bliver prioriteret, så der også er den nødvendige økonomi til at løse opgaven.

Annonce
Annonce

Annonce