Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

top billede

Momentum

Nummer 18, 14. oktober 2014

 • Virksomheder i landområder må kæmpe hårdt for at få lån

  De kommunale erhvervschefer i land- og yderkommuner oplever, at virksomheder og iværksættere får afslag på lån, selv om de er økonomisk sunde og perspektivrige. Det viser ny Momentum-undersøgelse. Erhvervscheferne opfordrer staten til at sikre, at virksomheder i landområder kan optage lån.

 • Ældres forbrug vokser mere end andre gruppers

  Par over 60 år er den befolkningsgruppe, hvis forbrug er vokset mest siden 1997. Og de enlige over 60 år ligger også godt over gennemsnittet, viser ny Momentum-analyse. Bedre pensioner, afdragsfri lån, store friværdier og ældrecheck har givet de ældre flere penge mellem hænderne, siger eksperter. Samtidig er lysten til at bruge penge også blevet større.

 • Når arbejdsløshed kun er et af mange problemer

  Over dobbelt så stor en andel af de ikke-arbejdsmarkedsparate kontanthjælpsmodtagere bliver indlagt i forhold til beskæftigede. Og markant flere er i ambulant kontakt med sygehuset, viser en ny Momentum-undersøgelse. Der er brug for bedre samarbejde mellem de offentlige sektorer, hvis flere skal i arbejde, mener forsker.

 • Flere folkepensionister tager på udlandseventyr

  Antallet af ældre, der bor i udlandet og modtager dansk folkepension, stiger år for år. Over 42.000 modtog i 2013 deres folkepension uden for landets grænser, og udgifterne til udlandspensionisterne forventes at runde to milliarder kroner næste år.

 • Leder: Hvem er ”de ældre”?

  Kristian Wendelboe, administrerende direktør i KL, opfordrer til mere nuancerede diskussioner i ældredebatten.
Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes