Indhold

Nummer 5, 14. marts 2017

 • Velfærdsteknologi er blevet hverdagskost i kommunerne

  Ny undersøgelse viser, at næsten alle kommuner i dag bruger velfærdsteknologi som loftlifte og vasketoiletter på plejehjem og i private hjem, og ny teknologi står på spring. Afgørende for succes er, at borgerne, pårørende og de ansatte arbejder ud fra en fælles forståelse, lyder det fra forsker.

 • Den bornholmske vækstmaskine kører i højeste gear

  Beboerne på klippeøen har haft den højeste økonomiske vækst pr. indbygger siden finanskrisen, viser ny Momentum-analyse. Forklaringen på udviklingen er blandt andet en industribranche og en oplevelsesturisme i vækst, men også affolkning af Bornholm. Derfor medfører den økonomiske fremgang også et problem: mangel på arbejdskraft.

 • Kronisk syge danskere bliver ved med at arbejde

  Danmark er blandt de bedste i Europa til at fastholde de 50-59 årige med kroniske sygdomme på arbejdsmarkedet. Fleksjobordningen, der blev indført i 1998, får hovedæren for den høje beskæftigelsesrate. Gigtforeningen glæder sig over placeringen, men advarer mod, at det bliver en sovepude.

 • Flere danskere bor under samme tag som svigermor

  Antallet af danske familier, som bor sammen med svigerforældre, er steget med 27 procent siden 2007, viser ny Momentum-analyse. Muligheden for at dele huslejen og få hverdagskabalen til at gå op er en af hovedforklaringerne på udviklingen. Samtidig har forældre og børn fået et mere ligeværdigt forhold i de seneste årtier.

 • Leder: Vi skal favne teknologiens muligheder klogt

  Den sunde fornuft og brug af moden teknologi er helt afgørende, og de kommunale beslutningstagere skal have øje for de udfordringer og problematikker, som teknologien også indebærer, skriver KL's administrerende direktør, Kristian Wendelboe, i sin leder.

Annonce
Annonce

Annonce