Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

top billede

Momentum

Nummer 16, 16. september 2014

 • Borgmestre i oprør mod planlov

  Et overvældende flertal af landets borgmestre kræver ændringer i den nuværende planlovgivning. De mener, at reglerne udgør en barriere for vækst og udvikling i kommunerne og ønsker mere rum til lokale skøn og beslutninger.

 • Flere og flere danskere har langt til arbejde

  Andelen af personer med over 50 kilometer på arbejde er steget med 43 procent på bare 10 år, viser ny Momentum-analyse. Dermed kan over 200.000 danskere nu betegnes som langdistancependlere. Det er især sjællændere, der pendler langt. Analysen viser dog også, at to tredjedele af langdistancependlerne opgiver pendlertilværelsen i løbet af to år.

 • Livsstilssygdomme rammer hårdt i almene boliger

  Diabetes og lungesygdomme rammer særlig hårdt beboere i den almene sektor, som to-tre gange så ofte er indlagt for de sygdomme end andre borgere. Det viser ny fælles analyse fra KL og boligselskabernes organisation BL. Forsker kalder det et klart tegn på et socialt opsplittet boligmarked. Han mener, at målrettede sundhedsindsatser i de almene boligområder er vejen frem.

 • Fædreorlov er et københavnerfænomen

  Mænd i hovedstadsområdet tager langt mere barselsorlov end deres kønsfæller i provinsen, viser ny Momentum-analyse. Forsker peger på, at højere uddannelse og mere fokus på fædreorlov i de store byer formentlig er hovedforklaringen.

 • Leder: Kommuner bør have mere råderum til at skabe vækst

  KL's administrerende direktør, Kristian Wendelboe, opfordrer i sin leder Christiansborg-politikerne til at få revideret den nuværende lovgivning, der regulerer kommunernes planlægning og overdrage kommunerne et større ansvar og selvbestemmelse.
Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes