Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

top billede

Momentum

Nummer 8, 15. april 2014

 • Danmark halter efter nabolande med offentligt byggeri

  Danmark er et af de europæiske lande, som investerer mindst i nybyggeri og renovering af offentlige anlæg og bygninger. Det viser nye tal for de offentlige investeringer siden finanskrisens indtog. Vi prioriterer ikke fremtidens offentlige sektor, mener økonomiprofessor Nina Smith.

 • Nordsjælland henter statslige job, mens Vest- og Sydsjælland taber

  Antallet af statsligt ansatte er steget fra 2009 til 2013. Nordsjælland, Østjylland og Fyn har fået den største del af stigningen, mens Vest- og Sydsjælland, København og Bornholm har fået færre statslige job. Forsker opfordrer til at lægge en langsigtet plan for, hvor de statslige arbejdspladser placeres.

 • Dansk-kinesisk kommuneaftale skal styrke dansk eksport

  KL underskriver i næste uge en samarbejdsaftale med foreningen af kinesiske borgmestre. Aftalen kan være en afgørende murbrækker for at øge dansk eksport til Kina og dermed skaffe flere arbejdspladser til Danmark. Det vurderer forsker og erhvervsliv. Samarbejde mellem offentlige myndigheder spiller nemlig en vigtig rolle på det kinesiske marked.

 • Kampen om affaldet går ind i den afgørende fase

  I mere end ti år har embedsmænd og skiftende regeringer overvejet, hvordan det danske affaldsmarked kan liberaliseres. Nu fremsætter regeringen formentlig et lovforslag til efteråret. Politikerne øjner en økonomisk gevinst ved at udbyde affaldsbehandling til private. International affaldsrådgiver mener, at Danmark gambler med et af verdens bedste systemer til at behandle affald.

 • Leder: Plads til kommunale investeringer

  Kristian Wendelboe, administrerende direktør for KL, opfordrer i sin leder til at lade kommunalbestyrelserne selv bestemme hvor meget de har brug for at investere i bygninger og infrastruktur.

Forrige nummer, 21. marts 2014
Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes