Indhold

Presse og nyheder

Pressekontakt

Telefon 3370 3333. Telefonen viderestilles uden for kontortid. Bemærk, at du ikke kan sende beskeder til telefonnummeret.

Pressemeddelelser

 • Godt udspil til forenkling af beskæftigelsesindsatsen 15.11.17

  Godt udspil til forenkling af beskæftigelsesindsatsen

  KL tager meget positivt imod regeringens udspil om forenkling af beskæftigelsesindsatsen. Udspillet kan give en langt mere målrettet indsats til gavn for virksomhederne og ikke mindst de ledige.

 • Der er ryddet op efter møgsag 14.11.17

  Der er ryddet op efter møgsag

  KL's administrerende direktør slår fast, at der er foregået nogle helt uacceptable ting i et hjørne af KL, men det har på ingen måde været praksis i hele organisationen. Der er nu ryddet op efter sagen og indført en række tiltag for at undgå, at noget lignende kan ske igen.

 • Flere unge valgtilforordnede hjælper demokratiet på vej 31.10.17

  Flere unge valgtilforordnede hjælper demokratiet på vej

  Det vil være godt, hvis flere unge bidrager, når der holdes valg til kommuner og regioner. Alle kommuner får derfor nu et brev fra økonomi- og indenrigsministeren og formanden for KL.

Debatindlæg

 • Debatindlæg: Tænk dig om, før du ikke stemmer 17.11.17

  Debatindlæg: Tænk dig om, før du ikke stemmer

  Vi har alle et ansvar for at holde liv i demokratiet. Det gør vi ultimativt den 21. november, når vi stemmer. Men vi gør det også den 22. november ved at engagere os, skriver formændene for KL, Danske Regioner og DUF i et fælles debatindlæg.

 • Debat: Urimelig kritik af kommunernes psykiatri-indsats 03.11.17

  Debat: Urimelig kritik af kommunernes psykiatri-indsats

  Det er helt urimeligt, når Bedre Psykiatri klandrer kommunerne for, at vi ikke har udviklet socialpsykiatrien, siden vi overtog den, skriver Thomas Adelskov i et debatindlæg på Altinget.dk.

 • Debat: Giv os mulighed for at udnytte overskudsvarmen 01.11.17

  Debat: Giv os mulighed for at udnytte overskudsvarmen

  Lad os bruge overskudsvarmen på at varme boliger op i stedet for at sende den ud af skorstenen. Det kræver, at vi ændrer de skatter og afgifter, der står i vejen, skriver Jørn Pedersen i debatoplæg.

Nyheder

 • Folkeskolen er præget af stor stabilitet 14.11.17

  Folkeskolen er præget af stor stabilitet

  Der er stadig høj trivsel blandt landets folkeskolelever, og de er interesseret i det, der sker i undervisningen. Også forældrenes opbakning til skolen er fortsat høj. Til gengæld er der i 2017 sket et mindre fald i lærernes fokus på fagligheden. Det viser ny følgeforskning for folkeskolereformen, som er offentliggjort i dag.

 • KL har ikke beordret personlig juridisk rådgivning til Carl Holst 14.11.17

  KL har ikke beordret personlig juridisk rådgivning til Carl Holst

  KL havde en legitim og meget offentlig interesse i at forhindre, at et advokatnotat i Carl Holst-sagen skabte præcedens for snævrere rammer for borgmestre i forbindelse med eksempelvis hjælp til taleskrivning, aviser/tidsskrifter, kurser mv. Men KL har selvfølgelig ikke ydet personlig juridisk rådgivning til Carl Holst, siger KL-direktør i forbindelse med TV2-program.

 • 13.11.17

  Måling: 7 ud af 10 er sikre på at stemme

  69 procent af vælgerne er nu helt sikre på, at de vil stemme til kommunalvalget på næste tirsdag, men der er stadig et efterslæb blandt de unge, hvor kun 57 procent er sikre på at stemme. Valgforsker vurderer, at det er lykkedes at få tag i de unge, men at de fortsat udgør en kæmpe udfordring. Den udfordring har de taget på sig i Silkeborg Kommune.