Indhold

Presse og nyheder

Pressekontakt

Telefon 3370 3333. Telefonen viderestilles uden for kontortid.

Pressemeddelelser

 • Kommunerne får nu en milliard kroner til boliger og integration 04.05.16

  Kommunerne får nu en milliard kroner til boliger og integration

  Regeringen giver nu i alt 1mia. kr. til at hjælpe kommunerne med at integrere og huse det store antal flygtninge, der er kommet til Danmark. Saltvandsindsprøjtningen er et samlet resultat af regeringens og KL’s topartsforhandlinger og blev onsdag godkendt af Folketingets Finansudvalg.

 • KL bakker op om ny institutionsform til psykisk syge 29.04.16

  KL bakker op om ny institutionsform til psykisk syge

  Kommunerne er positive over for Danske Regioners forslag om en ny institutionsform for psykisk syge, der skal lette overgangen fra psykiatrisk hospital. Tiltaget skal blandt andet forhindre sager med angreb på medarbejdere på kommunale bosteder.

 • Nye nationale mål for sundhedsvæsenet skal øge kvaliteten for patienterne 29.04.16

  Nye nationale mål for sundhedsvæsenet skal øge kvaliteten for patienterne

  Indsatsen for at løfte kvaliteten i sundhedsvæsenet får nye ambitiøse mål. Sundheds- og ældreministeren, Danske Regioner og KL er enige om otte nationale mål for, hvor det samlede sundhedsvæsen skal bevæge sig hen til gavn for patienterne. Lokal forankring og metodefrihed er afgørende faktorer fremover.

Debatindlæg

 • Debat: Boligudfordringen kræver tæt samarbejde 04.05.16

  Debat: Boligudfordringen kræver tæt samarbejde

  Det kræver et tæt og forpligtende samarbejde mellem kommuner og boligorganisationer at skabe fremtidssikrede boliger til flygtninge, skriver Thomas Kastrup-Larsen i debatindlæg.

 • Debat: Omstilling kræver målstyring – og god ledelse 04.05.16

  Debat: Omstilling kræver målstyring – og god ledelse

  Ved at styre efter udvalgte mål risikerer man at forbigå andre. Det anerkender sekretariatschef i KL, Solvejg Schultz-Jakobsen, der dog understreger vigtigheden af netop målstyringens evne til at prioritere i den kommunale sektor.

 • Debat: Skab rum og rammer med naturpakken 03.05.16

  Debat: Skab rum og rammer med naturpakken

  Det er afgørende, at der bliver lyttet til dem, der i sidste ende skal implementere naturpakken, selvom de politiske forhandlinger allerede er i gang, skriver Jørn Pedersen i debatindlæg.

Nyheder

 • Ny pris belønner de gode ideer i det nære sundhedsvæsen 04.05.16

  Ny pris belønner de gode ideer i det nære sundhedsvæsen

  Nyhedsbrevet Kommunal Sundhed uddeler for første gang initiativprisen 'Den Gyldne Tråd' til de bedste, nye initiativer i det nære sundhedsvæsen.

 • Demografisk udvikling presser kommunerne hårdt 02.05.16

  Demografisk udvikling presser kommunerne hårdt

  66 procent af kommunerne forventer, at den demografiske udvikling vil øge driftsudgifterne i 2017, viser ny Momentum-rundspørge. Det er ikke mindst på ældre-, sundheds- og socialområdet, at kommunerne mærker et pres. Det bliver svært at undgå serviceforringelser, vurderer kommuner og forsker.

 • Plejehjemsbeboere er blevet svagere 02.05.16

  Plejehjemsbeboere er blevet svagere

  Ældre på plejehjem bliver oftere indlagt og har oftere brug for den praktiserende læge. Fra 2008 til 2014 er begge dele steget med 14 procent, mens forbruget af sundhedsydelser har været konstant for andre ældre. Det vidner om, at plejehjemsbeboerne som gruppe er blevet svagere. Frem mod 2050 vil antallet af +80-årige stige med 150 procent, og derfor skal udviklingen tages alvorligt, mener både ekspert og ældrechef.
Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes