Indhold

Presse og nyheder

Pressekontakt

Telefon 3370 3333. Telefonen viderestilles uden for kontortid. Bemærk, at du ikke kan sende beskeder til telefonnummeret.

Pressemeddelelser

 • 03.07.17

  Botilbud for borgere med psykiske lidelser får faste læger tilknyttet

  KL, PLO, Sundheds- og Ældreministeriet og Danske Regioner har indgået en aftale, så beboere med psykiske lidelser fremover kan bruge en praktiserende læge, der er fast knyttet til det botilbud, de bor på. Initiativet udspringer af handlingsplanen mod vold på botilbud.

 • Nyt netværk skal styrke privat-offentligt samarbejde om byudvikling 29.06.17

  Nyt netværk skal styrke privat-offentligt samarbejde om byudvikling

  Kommuner og private aktører vil styrke vækst og byudvikling i Danmark ved hjælp af nye samarbejdsmodeller. Derfor opretter de nyt netværk. Inspirationen kommer blandt andet fra udlandet, hvor lignende metoder har vist sig som en positiv vækstdriver i udviklingen af byområder.

 • Anbefalinger klar for det nære og sammenhængende sundhedsvæsen 26.06.17

  Anbefalinger klar for det nære og sammenhængende sundhedsvæsen

  Færre patienter skal falde mellem to stole i sundhedsvæsnet, og flere skal hjælpes i eget nærmiljø og undgå indlæggelser. Udvalget for det nære og sammenhængende sundhedsvæsen, bestående af Danske Regioner, KL og staten, er nu klar med 20 konkrete anbefalinger til, hvordan det nære sundhedsvæsen skal udbygges til gavn for patienterne.

Debatindlæg

 • Kronik: Uddannelse er svaret 03.07.17

  Kronik: Uddannelse er svaret

  Vi har brug for en sammenhængende indsats, der starter ved 0 år og fortsætter i livslang læring. Det er en indsats, som sikrer, at vi får alle med - også dem, der har brug for ekstra hjælp.

 • Debatindlæg: Der er brug for et fælles sprog om effekter og værdier 27.06.17

  Debatindlæg: Der er brug for et fælles sprog om effekter og værdier

  Kultur- og fritidstilbud er ikke blandt de vigtigste temaer hos vælgerne til det kommende kommunalvalg. Men det er væsentligt, hvorfor vi politikere skal turde gå foran og vise borgerne, at kulturen bidrager til alles velfærd, skriver Anna Mee Allerslev i et debatindlæg.

 • Debatindlæg: Nye behov hos borgerne kræver udvikling 27.06.17

  Debatindlæg: Nye behov hos borgerne kræver udvikling

  Kommunerne møder borgere, som har helt andre behov end for ti år siden. Det betyder også, at kommunernes indsats ændrer sig, skriver Thomas Adelskov, formand for KL’s Social- og Sundhedsudvalg, i et debatindlæg.

Nyheder

 • KL holder sommerlukket 07.07.17

  KL holder sommerlukket

  KL holder lukket i ugerne 28, 29 og 30. Det vil sige, at KL fra mandag den 10. juli til og med fredag den 28. juli ikke er bemandet og ikke kan tage imod almindelige henvendelser.

 • Ny statistik skal tages med forbehold 30.06.17

  Ny statistik skal tages med forbehold

  Danmarks Statistik har netop offentliggjort ny statistik om normeringer i dagtilbud. Statistikken dækker imidlertid kun 40 kommuner og skal derfor læses med et betydeligt forbehold, påpeger KL.

 • Genbrugt asfalt baner vej for besparelser og bedre miljø 29.06.17

  Genbrugt asfalt baner vej for besparelser og bedre miljø

  Danmark kan spare et trecifret millionbeløb på at genanvende asfalt. Et nyt projekt er sat i gang på motorvejsstrækning mellem Herning og Holstebro, hvor op til 30 procent af materialet er genanvendt asfalt, uden at man går på kompromis med kvaliteten.