Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

06.08.12 10:35

Pres på unges kontanthjælp

Pres på unges kontanthjælp

Foto: Colourbox.com

De borgerlige kræver, at der skæres i kontanthjælpen for unge. Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) vil ikke svare på, om kontanthjælpen skal sættes ned.

De Konservative præsenterer som det første parti sine samlede krav til en kontanthjælpsreform. Et af kravene er, at kontanthjælpsmodtagere under 30 år skal have en ydelse, der svarer til SU, hvilket er 5.662 kroner om måneden før skat. Det skriver Berlingske.

Se også

”Det må være sådan, at det ikke bedre kan betale sig at få kontanthjælp end at tage en uddannelse. Når det kan lade sig gøre at leve på SU, så kan det også lade sig gøre, når man er på kontanthjælp,” siger de Konservatives leder Lars Barfoed til Berlingske.

Forslaget bakkes op af Liberal Alliance, mens Venstre tidligere har meldt ud, at kontanthjælpen for unge ikke-forsørgere skal på niveau med ungeydelsen på 6.660 kroner før skat.

Dansk Folkeparti er skeptiske over for at skære i kontanthjælpen for unge under 30. I stedet vil de hellere genindføre starthjælpen.

Se også

Enhedslisten advarer
Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen vil over for Berlingske ikke svare på, om kontanthjælpen for unge kan sættes ned. I stedet forklarer hun, at fokus i den kommende kontanthjælpsreform er på at få unge i uddannelse.

”Gruppen af unge kontanthjælpsmodtagere er en sammensat gruppe. Der er nogle velfungerende unge, som er arbejdsløse på grund af krisen, men der er også unge, der har komplekse sociale problemer, hvor det er nødvendigt med en meget mere helhedsorienteret indsats end den, vi giver dem i dag,” siger Mette Frederiksen.

Mens De Radikale er åbne over for at sænke kontanthjælpen for unge, advarer Enhedslisten regeringen.

Se også

”Vi har prøvet at sige til Socialdemokraterne og SF, at så kan et forlig med os ikke blive til noget. Når du er mellem 25 og 30, er du måske ved at stifte familie, komme ud på arbejdsmarkedet og har brug for at investere i familie og bolig. Det vil være selvmorderisk af dem efter den tur, de har haft i meningsmålingerne,” siger Enhedslistens arbejdsmarkedsordfører Christian Als til Berlingske.

 

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes