Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

31.08.12 09:21

Pres på minister for at løsne jerngreb

Pres på minister for at løsne jerngreb
Roskildes borgmester Joy Mogensen opfordrer Margrethe Vestager til at opgive kravet om en stram investeringspolitik i 2013.

Roskildes borgmester Joy Mogensen (S) opfordrer økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) til at opgive sin stramme investeringspolitik over for kommunerne i 2013.

Se også

”Hvis regeringen vil køre anlægsloftet så rigidt, så vil jeg gerne invitere dem ud i virkeligheden”, siger borgmesteren til Børsen.

Ifølge den aftale, som regeringen og KL indgik i juni, skal anlægsloftet for investeringer og renoveringer sænkes til 15,5 milliarder kroner i 2013. Dermed skæres der cirka en fjerdedel af anlægsloftet i forhold til i år.

En pudsighed
”Det er pudsigt, at man i krisetider, hvor arbejdsløsheden stiger, vælger at træde på bremsen i forhold til anlæg. Der kan man let sætte gang i investeringer, der skaber arbejdspladser”, siger Roskildes borgmester.

Se også

Også Hørsholms borgmester Morten Slotved (K) undrer sig over, at økonomi- og indenrigsministeren ikke ser det fornuftige i at spare på kommunernes serviceudgifter og bruge de sparede penge på investeringer, som får folk i arbejde.

”Jeg tror, at Vestager afviser, fordi hun har nogle standardudtalelser fra regnedrengene i Indenrigsministeriet. Derfor siger hun nej”, mener han ifølge Børsen.

Ledigheden viser sagens alvor
Både Enhedslisten og Dansk Folkeparti mener, at regeringen skal give kommunerne flere muligheder for at investere.

Se også

”Lad kommunerne bruge de ekstra 2,5 milliarder kroner af deres egne penge på anlæg. Dagens ledighedstal illustrerer sagens alvor. 1.500 flere ledige i juli viser, at der er plads til de kommunale investeringer”, siger gruppeformand Kristian Thulesen Dahl (DF).

Landets borgmestre var i går samlet til konference i København for at diskutere næste års økonomi. De foreløbige meldinger viser, at kommunerne har et anlægsbudget, der ligger 2,5 milliarder kroner over den ramme på 15,5 milliarder kroner, som er aftalt.

Se også

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes