Indhold

29.10.12 07:34

Positive takter i konkurrencepolitisk udspil

Positive takter i konkurrencepolitisk udspil

Foto: Colourbox.com

Regeringens konkurrencepolitiske udspil indeholder positive takter. Nu skal der handling bag ordene, lyder det fra KL.

Regeringen fremlagde i fredags et konkurrencepolitisk udspil, der skal styrke konkurrencen og sikre lavere priser.

KL er positiv over for, at regeringen ønsker at lette det offentlig-private samarbejde om løsningen af de kommunale opgaver. 

”Initiativerne er meget positive og i overensstemmelse med det, vi aftalte med regeringen i forbindelse med økonomiaftalen for 2013. For eksempel forenklingen af reglerne for udbud på ældreområdet og en nytænkning af klagesystemet på udbudsområdet. Nu venter vi bare på, at regeringen sætter handling bag ordene,” siger Jacob Bundsgaard, formand for KL’s Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg.

Kommunerne bruger hver dag unødvendige ressourcer som følge af indretningen af klagesystemet på udbudsområdet. Og frygten for klager gør, at kommunerne ikke får udnyttet det fulde potentiale for effektivisering og innovation, der kan være ved at anvende udbud.  

Se også

”Det er uholdbart, at kommunerne går med livrem og seler på udbudsområdet, fordi klagesystemet er indrettet på en uhensigtsmæssig måde. Vi skal have fokus tilbage på det gode købmandskab frem for juridiske spidsfindigheder. Derfor er det vigtigt, at vi hurtigst muligt får indrettet et mere effektivt klagesystem. Samtidig er det vigtigt, at regeringen har fuld fokus på at sikre, at de nye udbudsregler fra EU bliver så fleksible som muligt, og at reglernes anvendelsesområde ikke udvides,” siger Jacob Bundsgaard.

Regeringen vil styrke sin vejledningsindsats om udbudsreglerne og de forskellige muligheder for offentlig-privat samarbejde. 

”Det er positivt, hvis regeringen vil gøre mere ud af sin vejledningsforpligtelse som et middel til at skabe større klarhed. For det er et komplekst område, hvor usikkerhed på begge sider af bordet kan føre til, at vi ikke får alle gevinsterne ud af at samarbejde,” siger Jacob Bundsgaard.

KL har desuden længe ønsket afklaring for rammebetingelserne for affald samt ønsket at blive inddraget i aftalerammen og den videre proces i forhold til nye opgaver. 

”Her har KL bl.a. peget på ændringer i forhold til reguleringen af varmepriser og leveringsbetingelser for varme, regulering af prissætningen på affald samt en løsning for de anlæg, der ikke kan fortsætte, hvis der indføres konkurrence om affald på forbrænding. Regeringens konkurrencepolitiske udspil indeholder dog intet nyt under solen,” siger Jacob Bundsgaard.

Se også

Annonce

Annonce

Annonce