Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

23.10.12 10:16

Politikere vil have arbejdsmarkedet på skoleskemaet

Politikere vil have arbejdsmarkedet på skoleskemaet
Regeringspartiernes arbejdsmarkedsordførere mener, det skal gøres obligatorisk at undervise landets folkeskolelever i det danske arbejdsmarked og den danske model.

Dagbladet Information fortæller i dag, at et politisk flertal på Christiansborg mener, det skal være obligatorisk, at eleverne i folkeskolen undervises i opbygningen af det danske arbejdsmarked, fordi elevernes kendskab til den danske model med overenskomster er for lille. I dag er der ingen specifikke krav til, at folkeskolens elever skal undervises i forholdene på arbejdsmarkedet.

Se også

Radikales arbejdsmarkedsordfører Nadeem Farooq kalder det ligefrem bekymrende, at så mange elever har så katastrofal en mangel på viden om det danske arbejdsmarked.

”Jeg vil gerne opfordre til, at lærerne tager det mere seriøst og prioriterer det højere, når de tilrettelægger undervisningen,” siger han til Information.

Børn skal kende historien
Både Enhedslisten, SF og Socialdemokraterne er enig. Socialdemokraternes arbejdsmarkedsordfører Leif Lahn Jensen siger til Information:

Se også

”Hele samfundet mellem lønmodtagerne og arbejdsgiverne har været med til at bygge det samfund, vi har i dag. Det har været med til, at LO-familiernes børn har fået uddannelse og en bedre levestandard. Den historie skal vores børn kende. Det eneste rigtige vil være at gøre det i folkeskolen. Spørger man danske folkeskoleelever i dag, vil min påstand være, at de færreste ved, hvad en fagforening er, og ingen kender i hvert fald til den danske model. Det skal vi lære dem langt mere om.”

Børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) er enig i, at den danske model er en vigtig del af den almene dannelse.

”Vi er i øjeblikket i dialog med fagbevægelsen om, hvordan vi kan udvikle et undervisningsmateriale, der via undervisningsportalen emu.dk kan inspirere lærerne til at tage emnet op. I forbindelse med folkeskolereformen er vi i gang med at vurdere, hvordan det såkaldte emne uddannelses-, erhvervs- og arbejdsmarkedsorientering kan gentænkes i undervisningen, så det bliver et bindeled mellem den almindelige undervisning og vejledning i forbindelse med udskolingen,” skriver Antorini i en skriftlig kommentar til Information.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes