Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

12.07.12 10:36

Politikere om unge og demokrati - se video fra Folkemødet

På Folkemødet på Bornholm spurgte KL en række lokal- og landspolitikere, hvordan man får flere unge til at deltage i lokaldemokratiet. Samtidig fortalte de om vigtigheden af de unges engagement.

”En kommune, som mister de unge, hvor de ikke spiller en rolle, og hvor det ikke er attraktivt at være ung, er jo en døende kommune. Og derfor er det sådan set en kamp for livet, om man så må sige at gøre politik og demokrati spændende.”

Se også

Så simpelt opsummerede Ole Stavad (S), 2. viceborgmester i Jammerbugt Kommune, vigtigheden af at få de unge engageret i lokaldemokrati og politik, da KL på Folkemødet på Bornholm satte fokus på unge, politik og demokrati.

Se videoen oven for, hvor blandt andre Socialdemokraternes Mogens Lykketoft, den konservative Helge Adam Møller, Lejres borgmester Mette Touborg samt Viborgs borgmester og formand for KL’s Internationale Udvalg Søren Pape Poulsen giver deres bud på, hvordan man får flere unge til at tage del i demokratiet.

Følg med på KL.dk i sommeren
Følg desuden med på KL.dk over sommeren, hvor en række yngre kommunalpolitikere fortæller om, hvorfor de gik ind i politik, og hvordan deres yngre stemmer har sat sig igennem i byrådene. Læs det første indlæg fra Dansk Folkepartis Carl Christian Ebbesen her.

Se også

I august offentliggør KL desuden et site om unge og demokrati, hvor du kan se flere videoer fra Folkemødet og samtidig finde inspiration til debat og initiativer i kommunalbestyrelsen for at få flere unge stemmer ved kommunalvalgene og flere unge ind i kommunalpolitik.

Se også videoen, hvor de unge selv fortæller, hvorfor de er svære at engagere i lokaldemokratiet.

 

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes