Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

08.08.12 08:48

Plus bliver til minus for flere kommuner

Plus bliver til minus for flere kommuner
Nogle af de kommuner, der stod til at modtage store beløb som en del af udligningsordningen, skal nu i stedet til lommerne.

En række kommuner, der stod til at vinde på den reform af udligningsordningen, der blev vedtaget før sommer, må i stedet må til lommerne, skriver Berlingske. Det skyldes forskydninger som følge af nye, opdaterede data.

Det gælder blandt andet for Langeland Kommune, som stod til at modtage 21,4 millioner, men nu i stedet ifølge egne beregninger mister 18 millioner kroner, og for Brøndby Kommune, som havde forventet at modtage 32 millioner, men nu ifølge kommunens egne beregninger må nøjes med to millioner.

Borgmester i Brøndby Ib Terp (S) har derfor kontaktet Økonomi- og Indenrigsministeriet for at få forklaret, hvad der foregår. Han fortæller til Berlingske, at ændringerne betyder, at man ikke kan styrke skolesystemet, som man ellers havde håbet.

”Jeg har lige sagt til forvaltningen, at de skal udarbejde spareplaner for 0,5 procent af lønsummen, så der bliver tale om en personalenedgang,” siger Ib Terp.

Se også

Forskydninger skyldes opdatering af tal
Pengene i udligningsreformen bliver omfordelt efter en række sociale variabler som for eksempel antallet af psykisk syge, ældre og børnefamilier.  

Der blev i første omgang lavet en såkaldt konsekvensberegning på baggrund af data fra 2012, men efter at Økonomi- og Indenrigsministeriet har lavet en fremskrivning til 2013, har billedet ændret sig for en række kommuner.

Kontorchef i KL Morten Mandøe bekræfter over for Berlingske, at der er sket forskydninger, som følge af at tallene er blevet opdateret.

Se også

”Vi har ikke lavet konkrete beregninger på alle kommuner, men vi kan godt se, at nogle af tallene har ændret sig markant fra tidligere. Ud fra de meldinger, vi har fået, er der sket en negativ forskydning for nogle kommuner, mens det er lige modsat for andre,” siger Morten Mandøe.

Yderligere materiale

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes