Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

17.08.12 11:27

Plejehjem skal åbne sig mod omverdenen

Plejehjem skal åbne sig mod omverdenen

Foto: Colourbox.com

Flere frivillige skal ind på danske plejehjem for at bekæmpe ensomhed og skabe mere liv, lyder det fra social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S).

Ministeren udtaler sig blandt andet på baggrund af Ældrekommissionens rapport fra februar, der viste, at mange beboere på danske plejehjem er ensomme og savner aktiviteter i hverdagen.

Mere liv på plejehjemmene
”Vi skal tage rapportens anbefalinger meget alvorligt, så vi kan sikre mere kontakt og liv på plejehjemmene,” siger Karen Hækkerup i et interview, der er bragt i Altinget og Ældre Sagen Nyt.

Cirka hver tredje dansker er frivillig, men alligevel er det kun to ud af tre plejehjem, der har tilknyttet frivillige.

”De ældre er helt vilde med, når for fx unge frivillige spiller eller går tur med dem. Det giver mening for de unge, samtidig med at besøgene skaber mere liv og glæde på plejehjemmet, som der ellers måske ikke er ressourcer til,” siger Karen Hækkerup.

Brug for holdningsændring
I begyndelsen af året udpegede hun medlemmerne til Frivilligrådet, som blandt andet skal fremlægge idéer til, hvordan man fjerner barrierer og gør det nemmere at skaffe nye frivillige.

Ifølge ministeren er der brug for en holdningsændring hos lederne.

”Nogle plejehjem har lukket døren for frivillige. De er angste for at træde ved siden af i forhold til, om opgaverne skal løses af frivillige eller af personalet. Det er noget, plejehjemmene skal arbejde med,” siger hun.

Pulje til projekter
Folketinget har afsat en ansøgningspulje på 40 mio. kr. i forbindelse med satspuljen for 2012 til at følge op på Ældrekommissions rapport.

”Jeg håber, at pengene bliver prioriteret til projekter, der åbner plejehjem mod omverdenen ved fx at invitere livet på den anden side af væggene indenfor, så skoler og børnehaver oftere kommer på besøg,” siger Karen Hækkerup.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes