Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

05.10.12 13:00

Per Ørum: Kommunalvalg er et godt afsæt

Per Ørum: Kommunalvalg er et godt afsæt
Kommunalvalget i 2013 er en god situation at starte ud fra, fortæller Det Demokratiske Parti 2012's stifter, Per Ørum Jørgensen.

I mandags lancerede den tidligere formand for Kristendemokraterne, Per Ørum Jørgensen sit nye parti Det Demokratiske Parti 2012.

Se også

I første omgang vil han stille op til København Borgerrepræsentation ved kommunalvalget i 2013.

”Virkeligheden byder os, at der er et kommunalvalg i 2013, og det, synes jeg sådan set, er et godt afsæt for os til Folketinget. Sideløbende med, at vi skal køre kampagner op til de lokale valg næste år, skal vi også have indsamlet underskrifter, og det gør, at demokraterne vil være meget synlige på gader og stræder og være i dialog med rigtig mange borgere i 2013. Så det er en god situation at starte ud fra,” fortæller Per Ørum Jørgensen til KL.dk.

Vil det ægte demokrati
”Nu har vi ikke lavet et færdigt program til kommunalvalget endnu, men det, jeg også vægter højt i forhold til København, er for eksempel familiepolitikken, socialpolitikken og selvfølgelig respekten for de mange mennesker, som har mistet deres arbejde,” forklarer stifteren.

Se også

Netop de arbejdsløse er et vigtigt område, da det ifølge Per Ørum Jørgensen eksemplificerer partiets berettigelse. Christiansborgpolitikerne taler nemlig om at øge arbejdsudbuddet, mens befolkningen mangler jobs.

”Vi ønsker et ægte demokrati, og når jeg siger ægte demokrati, hænger det sammen med, at der er en verden forskel på den virkelighed, politikerne på Christiansborg opererer i og den virkelighed, borgerne oplever. Derfor er der behov for et parti, der bringer de to virkeligheder tættere på hinanden,” forklarer Per Ørum Jørgensen.

Årstallet i navnet er inspireret af det hollandske parti Demokraterne 66.

Se også

Partiprogram på trapperne – Måske med en større offentlig sektor?
Partiet er netop nu ved at få godkendt sit navn ved valgnævnet. Afgørelsen vil falde i november, og det er herefter Per Ørum Jørgensens forventning, at partiet lancerer et partiprogram og en 2020-plan, som skal finansiere partiets initiativer.

Han vil dog ikke løfte sløret for finansieringen.

”Nej, det er alt for tidligt nu. Men vi er nok ikke så meget fokuseret på skattelettelser, som så mange andre er. Vi mener faktisk, at man først og fremmest skal løse de mange sociale problemer, før vi kan få et velfungerende samfund igen.”

Se også

Er der tale om skattestigninger?

”Nej, det vil jeg ikke sige. Altså i mit baghoved ser jeg en lille stigning i den offentlige sektor fremadrettet, og så skal der selvfølgelig kigges på, hvordan vi får pengene ind, og der må man have tålmodig,” slutter Per Ørum Jørgensen.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes