Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

28.09.12 10:14

Pædagogerne skal løfte folkeskolen

Pædagogerne skal løfte folkeskolen

Foto: Colourbox.com

Regerings folkeskolereform indebærer et tættere samarbejde mellem pædagoger og lærere. Det skal give en større helhed i hverdagen for folkeskolens yngste, siger ministeren.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt holder på tirsdag åbningstale i Folketinget. Et vigtigt punkt for regeringen i dette efterår er en reform af folkeskolen. Det vil derfor være et centralt punkt i statsministers tale.

Det skriver Politiken. 

Børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) løfter i dagens udgave af Politiken sløret for lidt af indholdet i den kommende reform. Blandt andet skal det være op til den enkelte folkeskole at bestemme, om de vil lade lærere og pædagoger undervise sammen.

Forslaget tager udspring i en rapport fra Rambøll, som konkluderer, at undervisningsmiljøet forbedres, når lærere og pædagoger samarbejder. Det giver nemlig lærerne mulighed for at fokusere mere på faglighed, og det bliver samtidigt nemmere at integrere børn med indlæringsvanskeligheder.

Se også

”Hvis vi i højere grad tænker i en sammenhængende helhedsskole, er det tætte samarbejde mellem lærere og pædagoger endnu vigtigere, fordi det gør, at der kommer en bedre skoledag for børnene,” siger Christine Antorini til Politiken. 

Opbakning fra Venstre
Nogle skoler har gennem en årrække kørt ordningen på forsøgsbasis med stor succes. Herunder i Kerteminde, hvor man har kørt med pædagoger i folkeskolen siden 2002. Det har afhjulpet konflikter og givet plads til at rumme børn med vanskelige behov. 

Det forventes, at Venstre bakker op om forslaget, mens Dansk Folkeparti og de Konservative afventer det konkrete forslag, før de tager stilling, skriver Politiken.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes