Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

12.06.12 08:54

Pædagoger er klar til at tale om forældres alkoholproblemer

Pædagoger er klar til at tale om forældres alkoholproblemer

Foto: Colourbox.com

Stort flertal af pædagoger i daginstitutioner siger, at de tager en snak med forældre, der lugter af alkohol, når de henter deres barn. Det viser ny Momentum-undersøgelse. Forældrene bakker op – også hvis det er dem selv, der bliver kontaktet af en pædagog.

Danske pædagoger er ikke bange for at gribe fat i forældre, der lugter af alkohol, når de henter deres barn. I en ny undersøgelse svarer næsten ni ud af ti pædagoger i daginstitutioner, at de tager en snak med forældre, der lugter af alkohol – i hvert fald, hvis det sker flere gange. Og forældrene i daginstitutionerne bakker massivt op: 90 procent af forældrene mener, at pædagogerne bør tage den snak, selv om det kan være ubehageligt.

Et stort flertal af forældrene – 73 procent – siger også, at de vil finde det ok, hvis de selv bliver kontaktet af en pædagog, som mener, at de lugter af alkohol. Men der er dog også 18 procent, som vil finde det grænseoverskridende, og en enkelt procent, som vil blive vred. Det viser undersøgelsen, som YouGov har gennemført for Momentum blandt forældre og pædagoger i kommunale daginstitutioner.

En positiv udvikling
Mia Fischerman, afdelingslæge i Sundhedsstyrelsen og leder af styrelsens netop afsluttede projekt om alkoholforebyggelse med deltagelse af 20 kommuner, ser positivt på pædagoger og forældres holdning.

»Det vidner om, at både forældre og pædagoger er klar over, at et stort alkoholforbrug har negativ indflydelse på de pårørende og ikke mindst børnene. Derfor er det en rigtig god idé at tage en snak med de forældre, hvor man har en bekymring om et alkoholproblem. Og forældrene er heldigvis åbne over for, at pædagogerne kan bringe det op på linje med andre alvorlige ting, der kan påvirke barnets trivsel,« siger Mia Fischerman

Se også

Læs mere i Momentum.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes