Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

12.10.12 11:28

Opposition sår tvivl om motorvej

Opposition sår tvivl om motorvej
Venstre, de konservative og Dansk Folkeparti afviser idéen om at bruge de penge, der spares på forsvaret, på en ny motorvej mellem Holstebro og Herning.

Ifølge et udspil fra forsvarsminister Nick Hækkerup (S) skulle besparelser i forsvaret bidrage med 2,5 milliarder kroner til en ny motorvej mellem Holstebro og Herning. Men den idé er Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti ikke med på, skriver Jyllands-Posten.

”Jeg forstår slet ikke, at regeringen vil være forslaget bekendt. Det er pinligt, helt horribelt og en grotesk og usympatisk ide, som vi ikke vil være med til,” siger Dansk Folkepartis forsvarsordfører Marie Krarup til Jyllands-Posten.

Partiet har endnu ikke accepteret, at forsvaret skal spare 15 procent af det nuværende budget, som der ellers er lagt op til. Det vil svare til 2,7 milliarder kroner.

V og K har alternativer
Venstre afviser også idéen, men peger i stedet på, at motorvejen kan finansieres ved salg af statslige aktiver, eksempelvis Danske Spil.

De konservative vil heller ikke være med til at finansiere motorvejen med penge fra forsvaret. I stedet skal den finansieres ved at holde væksten i den offentlige sektor i ro.

”Det er i forvejen en rimelig stor opgave at finde besparelser på 2,7 milliarder kroner om året på forsvarets budget. Nu vil regeringen så oveni til at finde et provenu på 2,5 milliarder kroner ved at gennemføre besparelser allerede i 2013 og 2014,” siger forsvarsordfører Lene Espersen (K) til Jyllands-Posten.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes