Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

27.08.12 11:55

Opposition: Gør mere for erhvervslivet

Opposition: Gør mere for erhvervslivet
Liberal Alliance og Konservative er behersket positive over for forslaget til finanslov. Men de efterlyser bedre vilkår for erhvervslivet.

Reaktionerne fra Konservative og Liberal Alliance på forslaget til finanslov for 2013 er blandede. Der kvitteres for, at regeringen lægger op til en stram vækst i den offentlige økonomi, men samtidig efterlyser man stærkere tiltag for at øge væksten og jobskabelsen i dansk økonomi.

”Vi skal gøre alt for at skabe flere job. Det gør man ikke ved at straffe virksomhederne, som regeringen har lagt op til. Tværtimod er der brug for en erhvervspakke, der forbedrer vilkårene for virksomhederne, så vi kan få gang i Danmark igen og flere i beskæftigelse,” siger de konservatives finansordfører Mike Legarth.

De konservative ønsker at ”fastholde regeringen på reformsporet”, bl.a. med en kommende kontanthjælpsreform. Samtidig ønsker partiet en langt mere vidtgående indsats, når det gælder udviklingen af folkeskolen.

Positivt overrasket
Liberal Alliance erklærer sig positivt overrasket over regeringens finanslovsforslag for 2013. Det er langt mere sparsommeligt, end man kunne have forventet det fra en socialdemokratisk ledet regering, mener Liberal Alliances finansordfører, Ole Birk Olesen.

Han kritiserer dog, at regeringen vil beskære erhvervsstøtteordningerne uden at give erhvervslivet tilsvarende skattelettelser:

”Vi støtter, at der skal uddeles færre penge i erhvervsstøtte. Men virksomhederne har desperat brug for lavere skatter, og derfor skal hver en krone, der spares i støtten, gives tilbage til erhvervslivet i form af skattelettelser,” siger Ole Birk Olesen.

Se alle artikler i temaet

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes