Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

07.08.12 10:10

Økonomiprofessorer bakker op om Konservatives SU-forslag

Økonomiprofessorer bakker op om Konservatives SU-forslag
To økonomiprofessorer fra Aarhus Universitet bakker op de Konservatives udspil til en reform af kontanthjælp til personer under 30 år.

De Konservatives forslag om at sænke beløbet for kontanthjælp til SU-niveau for personer under 30 år får opbakning fra to professorer i Økonomi fra Aarhus Universitet.

Se også

Nina Smith og Torben M. Andersen mener begge, at det vil skabe et incitament til at gå i gang med en uddannelse, når beløbet fra kontanthjælp og SU er det samme. 

Vil helt sikkert have effekt
”Det vil helt sikkert have en effekt. Når man bliver tvunget til at tage stilling til, hvad man vil, så sker der ofte noget,” siger Torben M. Andersen, som er tidligere overvismand, til Information.

Begge professorer bruger 1990’erne som referenceramme. Her havde den daværende S-R regering held med at sætte kontanthjælpsydelsen ned for unge under 25 år.

”I 1996-1997 gjorde man det samme, da man satte kontanthjælpen ned for unge under 25 år, og det havde den effekt, at Danmark gik fra at være et af de lande i Europa med den højeste ungdomsarbejdsløshed til at være et af de lande med den laveste ungdomsarbejdsløshed. Så det har en effekt, når man skærer i folks ydelser,” siger Nina Smith til Information. 

Hverken Torben M. Andersen eller Nina Smith forventer dog lige så store gevinster ved gruppen 25-30 år. Det skyldes primært, at flere har børn. Derfor er der andre hensyn at tage.  

Yderligere materiale

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes