Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

15.10.12 12:03

Offentlig-private partnerskaber er en succes

Offentlig-private partnerskaber er en succes
Den første danske undersøgelse af en række konkrete offentlig-private partnerskaber (OPP) viser, at partnerskabs-projekterne er en succes. Det får finansministeren til at bløde op for de eksisterende krav til de offentlige partnere.

Der er topkarakterer til de offentlig-private partnerskaber i den første evaluering af de danske OPP-projekter, der bl.a. omhandler skoler, retsbygninger, parkeringshuse, Rigsarkivet og en motorvej i Sønderjylland.

Se også

Det skriver Mandag Morgen. Undersøgelsen er foretaget af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen og omfatter i alt 13 projekter.

”Undersøgelsen indikerer, at OPP kan sikre højere kvalitet i byggeriet over længere tid. Det er til gavn for både skatteborgerne, som får mere kvalitet for deres penge, og for brugerne, som får bedre bygninger og anlæg,” siger Agnete Gersing, direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, til Mandag Morgen.

Undersøgelsen konstaterer bl.a., at byggerierne var klar til den aftalte tid og nogle var endda klar tidligere. Og i modsætning til nogle offentlige bygge- og anlægsprojekter er de gennemført uden større budgetoverskridelser.

Se også

Regeringen og Venstre vil sætte turbo på OPP
Både Venstre og regeringen er åben over for større brug af OPP. Og finansminister Bjarne Corydon siger til Mandag Morgen, at han mener, at det offentlige i mange tilfælde kan få mere for pengene ved at inddrage private partnere.

”OPP drejer sig om at få mest muligt for pengene. Derfor er det vigtigt, at vi fortsat bliver bedre til at anvende OPP. Ikke for at få flere, men for at få bedre anlægsprojekter. Og der er masser af eksempler på, at det kan lade sig gøre,” siger Bjarne Corydon.

Corydon vil se på krav og regler
De danske OPP-investeringer halter efter andre lande. Det skyldes bl.a. reglerne om deponering, der tvinger kommunen eller regionen til at deponere et beløb svarende til hele investeringen. Og finansministeren vil derfor se på, om man kan modernisere reglerne.

Se også

”Det generelle princip om, at kommuner og regioner skal have pengene på bogen, før de kan gennemføre anlægsinvesteringer, er efter min mening et sundt udgangspunkt at fastholde. Der kan dog være behov for at se på en mulig modernisering af deponeringsreglerne,” siger finansministeren til Mandag Morgen.

En arbejdsgruppe under Økonomi- og Indenrigsministeriet, hvor også KL deltager, er netop sat i verden for at kulegrave området med henblik på at lempe reglerne på området.

Se også

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes