Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

06.09.12 10:15

Odsherred Kommune i lokalt samarbejde med LO

Odsherred Kommune i lokalt samarbejde med LO
Som led i indsatsen for de ledige, som står til at falde ud af dagpengesystemet ved årsskiftet, indgår Odsherred Kommune og LO Holbæk-Odsherred nu et tæt samarbejde.

Regeringen indgik i sidste uge sammen med arbejdsmarkedets parter en aftale om en akutpakke til de ledige, som mister retten til dagpenge ved årsskiftet.

Den aftale bliver der nu fulgt op på i Odsherred Kommune. Tirsdag blev der indgået en aftale mellem den lokale afdeling af LO og kommunen, som yderligere styrker indsatsen.

”Den tætte personlige indsats, som akutpakken lægger op til, kan muligvis hjælpe nogle ledige tættere på arbejdsmarkedet, men den skaber ingen job i sig selv. Der er derfor brug for at tage ekstra lokale initiativer, hvis indsatsen virkelig skal flytte noget,” siger borgmester Thomas Adelskov (S).

Blandt Odsherreds Kommunes initiativer er, at de ”truede ledige” får fortrinsret til alle vikarstillinger i kommunen. Der bliver desuden mulighed for tre måneders dækning af transportudgifterne, hvis en ledig tager et job i Aarhus.

Det lokale erhvervsliv skal på banen
Derudover bliver der mulighed for jobrotation og et tilskud til opkvalificering, hvis en ledig får et tilbud om ordinær ansættelse. Jobcenteret afsætter der ud over en million kroner til uddannelsesinitiativer, og ledige skal inden for 48 timer have godkendt praktikforløb eller løntilskud af jobcenteret. 

Odsherred Kommune tager også kontakt til det lokale erhvervsråd for at få dem til at tage deres del af slæbet. Fx ved at tilbyde vikarstillinger til de truede ledige, løntilskud, voksenlærlingeforløb eller jobrotation.   

Tid til rundbordssamtale
Som der blev lagt op til i aftalen indgået mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter, så skal der være en tæt kontakt mellem jobcenteret, den ledige og vedkommendes a-kasse. A-kasserne skal senest den 15. september meddele jobcenteret i Odsherred, hvor mange ledige, som står til at miste retten til dagpenge ved årsskiftet.

Der bliver derefter taget en rundbordsamtale, hvor alle parterne deltager. Her lægges der også en plan for at få den ledige i job. Den ledige får desuden tildelt en personlig jobformidler.

Se alle artikler i temaet

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes