Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

12.09.12 08:02

Odense-rådmand vil have MF’ere i kommunepraktik

Odense-rådmand vil have MF’ere i kommunepraktik
Folketinget bør lukkes i en uge, så landspolitikerne kan komme i praktik, foreslår ældre- og handicaprådmand i Odense Kommune Jane Jegind (V).

Politikerne på Christiansborg har alt for lidt kontakt med den virkelighed, hvor lovgivningen får konsekvenser for borgerne, mener Jane Jegind.

Se også

Hun vil derfor have landspolitikerne ud og opleve den virkelighed, som kommunalpolitikere står med til hverdag, skriver Fyens Stiftstidende.

Skal deltage i det kommunale arbejde
”Vi står over for at skulle dagsordensætte det næste velfærdssamfund, hvor vi for færre midler skal gøre det bedre. Her synes jeg, at Folketinget skal holde lukket i en uge, så politikerne kan tage ud og deltage i det kommunale arbejde for at få input fra dagligdagen med tilbage”, siger Jane Jegind til Fyens Stiftstidende.

Hun har selv netop haft det lokalt valgte folketingsmedlem Jakob Ellemann-Jensen i praktik, dog kun for en enkelt dag.

Se også

Og for nylig var sundhedsminister Astrid Krag på besøg i Næstved Kommunes sundhedscenter. Det var det første af i alt ni kommunale ministerbesøg, som et netværk af forholdsvis nyvalgte borgmestre har inviteret til ud fra nogle af de samme betragtninger, som Jane Jegind har gjort sig – at ministrene vil have godt af at komme ud og få et indblik i hverdagen i en kommune.

Lykketoft forstår
Folketingets formand Mogens Lykketoft ( S) har forståelse for forslaget fra Jane Jegind.

”Jeg forstår godt ønsket og kan kun indtrængende opfordre folketingsmedlemmerne til at holde bedst mulig kontakt med deres folkevalgte kolleger i kommuner og regioner”, skriver Mogens Lykketoft i en mail til Fyens Stiftstidende.

Se også

Han mener dog, at Folketinget i forvejen har så mange mødefrie uger, at politikerne nemt vil kunne skaffe sig tiden, uden at tinget skal holde ekstraordinært lukket.

Buch går skridtet videre
Kommunalforsker Roger Buch synes, det er en god idé med et praktikophold på rådhuset, men foreslår, at man går skridtet videre:

”Det ideelle vil være at supplere det med et ophold på de offentlige arbejdspladser, der leverer velfærdsydelserne. Det kan være at følge en lærer eller en ansat i ældreplejen,” siger Roger Buch til Fyens Stiftstidende.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes