Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

02.08.12 15:30

OPP: Sønderborgs borgmester vil have sløjfet deponeringskrav

OPP: Sønderborgs borgmester vil have sløjfet deponeringskrav
Regeringen bør lempe på reglerne for offentligt-privat samarbejde (OPP), herunder især kravet om deponering, mener Sønderborgs borgmester Aase Nyegaard.

Der er de seneste ti år kun indgået omkring 10-12 offentligt-private partnerskaber, selv om politikere fra både den tidligere og den nuværende regering har talt varmt for offentligt-private partnerskaber.

Se også

Derfor, forlød det forleden i Dagbladet Information, vil regeringen forbedre vilkårene ved bl.a. at droppe kravet om kommunal deponering af værdien af OPP-projektet. Og det er en rigtig god idé, mener Sønderborgs borgmester Aase Nyegaard fra Fælleslisten.

Brug for væsentlig lempelse
”Der er brug for en væsentlig lempelse, ja helst en fjernelse, af de nuværende bånd, der binder os i kommunerne på en uhensigtsmæssig måde,” skriver Aase Nyegaard i et brev til økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager.

Hun forklarer i brevet, at Sønderborg Kommune har haft positive erfaringer med et OPP-samarbejde om etableringen af den nye sønderjyske motorvej, men at kravet om deponering ofte er en hæmsko for at indgå i OPP-samarbejder om mindre omfattende projekter.

Se også

Efterlyser dialog
”Projekter som fx etablering af et produktionskøkken eller en ny sportshal, der matcher byens placering i Håndbold-ligaen, eller et nytænkende multikulturhus er sandet til i administration af ordningen og ikke mindst kravet om deponering,” skriver Sønderborgs borgmester.

Hun efterlyser derfor en dialog med regeringen om at få ændret de nuværende regler.

Se også

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes