Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

05.07.12 12:30

Nyt netværk skal fremme social innovation

Nyt netværk skal fremme social innovation
Et nyt kommunalt netværk skal sikre, at gode innovative ideer bliver til virkelighed på tværs af kommune- og landegrænser.

Kommunerne skal have ny inspiration til løsninger på det sociale område. Derfor etablerer Teknologisk Institut nu et kommunalt netværk for social innovation. Hovedformålet er at formidle viden og erfaringer om social innovation, så kommunerne bliver klogere.

Se også

Social innovation handler om at finde nye og bedre løsninger på sociale problemer gennem et øget samspil mellem alt fra firmaer og foreninger til den enkelte borger.

Social innovation er et vidt begreb, men kunne fx dække over en ide til, hvordan skoleelever kan lære ældre medborgere at bruge en iPad, eller hvordan virksomheder kan inddrages i integrationsindsatsen.

Positivt modtaget
Selvom netværket først lanceres den 27. september, har det allerede fået en positiv modtagelse. Kommunerne står nemlig overfor store udfordringer.

Se også

”Kommunerne er i dag under et massivt pres med massive sociale udfordringer og færre indtægter. Samtidig er de ved at sande, at de traditionelle værktøjer som vækst, besparelser og effektiviseringer ikke rummer den endegyldige løsning på de aktuelle problemer,” siger professor i organisation og ledelsesteori ved Aarhus Universitet, Steen Hildebrandt.

Derfor mener han, nytænkning er påkrævet:

”Der skal gøres op med den traditionelle forståelse af ”beskæftigelse”, ”uddannelse” og ”velfærd”. Og nye værktøjer skal findes og tages i brug. Det kommunale netværk for social innovation” søger netop at ruste kommunerne til denne opgave og har derfor min fulde opbakning.”

Se også

Indtil videre har 14 kommuner meldt sig til netværket.

Mere info kan findes her.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes