Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

23.05.12 08:46

Nyt analyse- og forskningsinstitut ser dagens lys

Nyt analyse- og forskningsinstitut ser dagens lys
Økonomi- og indenrigsministeren opretter et nyt analyse- og forskningsinstitut ved navn VERA. Instituttet etableres ved at sammenlægge Anvendt KommunalForskning (AKF), Dansk Sundhedsinstitut (DSI) og Det Kommunale og Regionale Evalueringsinstitut (KREVI)

"Vi har en god offentlig sektor, engagerede medarbejdere og ledere - til gavn for borgerne. Det er et godt grundlag for at effektivisere og gøre tingene på endnu bedre og smartere måder - til gavn for borgerne og samfundsøkonomien. Ved at samle kræfterne ét sted får vi et stærkt og bredt analyse- og forskningsinstitut, som bl.a. skal rådgive offentlige myndigheder og vise, hvor og hvordan vi kan udnytte ressourcerne bedre."

Se også

Sådan siger økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) i forbindelse med offentliggørelsen af det nye analyse- og forskningsinsitut VERA, der ser dagens lys fra 1. juli 2012.

Instituttets fulde navn bliver "VERA - Det Nationale Analyse- og Forskningsinsitut for Kommuner og Regioner."

Hovedformålet med instituttets arbejde bliver at fremme kvalitetsudviklingen, effektivisere ressourceanvendelsen og styrke og kvalificere beslutningsprocesserne, hvor der er behov for det. Både offentlige og private interessenter vil kunne købe analyser og forskning fra insituttet.

Se også

Hovedkontoret bliver lagt i København, mens et afdelingskontor bliver oprettet i Aarhus.

Der bliver oprettet en uafhængig bestyrelse med ti medlemmer. Formanden udpeges af økonomi- og indenrigsministeren.

 

Se også

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes