Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

30.10.12 16:47

Nye arbejdspladser til københavnske pædagoger

Nye arbejdspladser til københavnske pædagoger

Anne Vang, børne- og ungdomsborgmester, Københavns Kommune Foto: Københavns Kommune

En række medarbejdere fra de københavnske daginstitutioner skal have ny arbejdsplads. Det sker som resultat af nye retningslinjer, der skal forhindre uhensigtsmæssige familiære relationer på arbejdspladsen.

Det skal være slut med ledere, der ansætter ægtefæller, kærester, registrerede partnere, egne børn, bonusbørn, familiemedlemmers børn eller egne søskende på arbejdspladser i Københavns Kommunes Børne- og Ungdomsforvaltning.

Se også

Nye retningslinjer i kommunen skal nu sikre, at forvaltningslovens regler om inhabilitet bliver overholdt, og forhindre uhensigtsmæssige familiære relationer.

”De nye retningslinjer gør det klart for alle, hvordan reglerne er, så Børne- og Ungdomsforvaltningen i fremtiden kan undgå sager, hvor enkelte ansatte bliver begunstiget på en urimelig eller ulovlig måde. Med de nye informationer i hånden, bliver det muligt at omplacere medarbejdere, hvor det er nødvendigt. Der er heldigvis meget langt mellem de grove sager,” siger børne- og ungdomsborgmester Anne Vang (S).

Nu bliver der skabt klarhed
Forvaltningen er nu i gang med en omfattende proces med at indhente informationer om familiære relationer fra byens mere end 600 institutioner. En intern opgørelse af omfanget viser, at omkring 50-60 tilfælde af familiære relationer, som nu bliver vurderet ud fra de nye retningslinjer.

Forvaltningsloven giver ikke mulighed for at forbyde, at familiemedlemmer arbejder samme sted, og det er heller ikke intentionen, siger borgmesteren:

”Familiære relationer er et problem, når de betyder, at enkelte ansatte begunstiges til fordel for andre, og her er det afgørende for mig, at der er klare retningslinjer. Med de nye retningslinjer bliver der skabt klarhed over, hvordan ansættelser skal foregå, og hvad en leder må og ikke må, og det vil være en hjælp for både ledere og ansatte på de mange arbejdspladser i forvaltningen,” siger Anne Vang.

Processen omkring omplacering af konkrete medarbejdere forventes afsluttet omkring årsskiftet.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes