Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

17.04.12 09:58

Ny undersøgelse giver god grund til at se på lærernes arbejdstid

Ny undersøgelse giver god grund til at se på lærernes arbejdstid

Foto: Colourbox.com

Tankevækkende. Det er, hvad børne- og undervisningsminister Christine Antorini kalder ny kortlægning, der viser, at det er en beskeden andel af gymnasielærernes arbejdstid, der bruges på undervisning.

Kortlægningen viser, at en gymnasielærer i gennemsnit underviser 19,2 pct. af sin arbejdstid. Det svarer til 369 årlige undervisningstimer á 60 minutter eller ni ugentlige undervisningstimer á 60 minutter. Undervisningsandelen på 19,2 pct. er af bruttoarbejdstiden og svarer til 22 pct. af nettoarbejdstiden (ekskl. ferie og søgnehelligdage)

”Jeg synes, det er ret tankevækkende, at lærerne i gymnasiet alene bruger 19,2 pct. af deres arbejdstid på undervisning af eleverne. Jeg er fuldt opmærksom på, at tilrettelæggelsen af lærernes arbejdstid i vidt fang er et overenskomstanliggende. Som børne- og undervisningsminister finder jeg det dog helt afgørende, at vi tilbyder eleverne den bedste uddannelse, og det kalder i hvert fald på, at lærerne skal tilbringe mere tid sammen med eleverne end en femtedel af deres arbejdstid. Det håber jeg meget, vi sammen kan finde nogle løsninger på,” siger børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S)

Selvom lærerne i folkeskolen bruger næsten dobbelt så meget af deres arbejdstid på at undervise (39 pct.), så hilser KL kortlægningen velkommen.

Resultaterne viser, at stat og kommuner har en fælles udfordring med at sikre, at alle læreres arbejdstid primært bruges til det, der forbedrer elevernes udbytte af skolegangen – nemlig undervisning og samvær mellem lærere og elever om målrettede læringsaktiviteter.

”Læreren er den person, som har størst betydning for elevernes læring. Den nye undersøgelse fra gymnasieskolerne viser, at der er god grund til at vi både i kommunerne og i staten ser på, hvad lærerne bruger deres arbejdstid på. Det handler om at sikre, at alle lærere er mest muligt sammen med eleverne om undervisning og andre læringsaktiviteter,” siger Michael Ziegler, formand for KL’s Løn- og Personaleudvalg.

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes