Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

31.10.12 11:33

Ny rapport: Gode muligheder for vindmølleplanlægning

Ny rapport: Gode muligheder for vindmølleplanlægning

Foto: Colourbox.com

Ny rapport viser, at kommunerne har gode muligheder for at planlægge områder til opsætning af vindmøller. Men der er behov for bedre information og vejledning.

Senest i 2020 skal halvdelen af Danmarks traditionelle el-forbrug komme fra vind. Det kræver, at der fortsat findes plads til vindmøller.

Se også

En arbejdsgruppe nedsat af regeringen konkluderer, at kommunernes muligheder for at planlægge områder til opsætning af vindmøller er tilstrækkelige. Der er dog behov for bedre information og vejledning.

Går i gang med justering
”Nu har vi fået afklaret, at det i grunden står helt godt til med kommunernes muligheder for at planlægge de nye områder til vindmøller, som er nødvendige, hvis vi skal nå målet om, at 50 procent af vores strøm kommer fra vind i 2020. Arbejdsgruppen har påpeget, hvor vi kan justere vores vindmøllecirkulære og vejledninger, så det går vi straks i gang med”, siger miljøminister Ida Auken (SF).

Arbejdsgruppen anbefaler, at det bør undersøges, om der kan oprettes en ordning, så kommuner kan opkøbe enkelte boliger. På den måde kan der skabes plads til flere vindmøller.

Se også

Arbejdsgruppen anbefaler også, at det undersøges, om der er beskyttede naturtyper, som er robuste og hårdføre nok til, at der ville kunne opsættes vindmøller, uden at naturen tager skade.

Interessante forslag
”Det er nogle interessante forslag, arbejdsgruppen er kommet med, og jeg er villig til, at vi undersøger det nærmere. Men det vil være nødvendigt at se på, hvordan forslaget om en opkøbsordning kan finansieres,” siger Ida Auken.

I løbet af efteråret vil der blive udarbejdet en samlet handlingsplan for statens informationsindsats på vindmølleområdet, og et forbedret og opdateret vindmøllecirkulære vil blive præsenteret.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes