Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

14.08.12 14:22

Ny hjemmeside skal hjælpe ældre til et mere aktivt liv

Ny hjemmeside skal hjælpe ældre til et mere aktivt liv
Hvis man er pensionist i Odense og gerne vil gå til yoga eller kor, så er der hjælp på vej. Ældre- og Handicapforvaltningen i Odense Kommune har oprettet en hjemmeside, hvor de ældre kan finde spændende aktiviteter.

Lige nu bliver der indtastet en masse fritidstilbud til de ældre i Odense Kommune på ’Paletten’, som er en brugerstyret hjemmeside, der redigeres af kommunen. Kommunen regner med, at der kommer endnu flere tilbud de næste to måneder.

Diana Krogstrup er leder af Forebyggelse og Frivillighed i Ældre- og Handicapforvaltningen. Hun er stolt over hjemmesiden, som hun er sikker på vil blive brugt flittigt.

”Et tiltag som ’Paletten’ er meget efterspurgt. "Sen-netværket har hvert år udgivet et aktivitetskatalog i papirformat, men det bliver hurtigt forældet. Fordelen ved ’Paletten’ er, at alle, som har oprettet et tilbud på paletten, får en automatisk mail hver 3. måned, hvor de bliver bedt om at kontrollere, at informationen er tidssvarende,” forklarer Diana Krogstrup.

Tager højde for it-kundskaber
Hun forklarer endvidere, at der er taget højde for, at der er stor forskel på pensionisters it-kundskaber. Der er derfor en print-knap oppe i hjørnet ved alle opslag, så de altid kan få hjælp til at få printet opslaget ud. Der er også en vejviserfunktion, som er integreret med Google.

Rådmand Jane Jegind (V) har store forhåbninger til det nye tiltag:

”Jeg håber, ’Paletten’ bliver det sted, hvor fx nye pensionister går ind og finder inspiration til deres nye hverdagsliv. Samtidig vil ’Paletten’ også blive et vigtigt arbejdsredskab for medarbejderne, så de kan hjælpe og guide borgere, der savner aktiviteter i hverdagen, på rette vej,” siger hun.

Hjemmesiden indeholder ikke kun tilbud til ældre borgere. Der er også tilbud til handicappede og sindslidende.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes