Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

04.07.12 07:00

Nu kan kommunerne se, om borgerne er vaccineret

Nu kan kommunerne se, om borgerne er vaccineret
En ny offentlig tilgængelig database gør det enkelt både for borgere og kommuner at tjekke hvor stor en andel af kommunens borgere, der er vaccineret.

Får man som borgere eller kommune pludselig brug for at vide, hvor mange i ens kommune der er vaccineret mod f.eks. mæslinger, så er det nu muligt.

Statens Serum Institut (SSI) gør det nemlig fremover muligt at gå ind på instituttets hjemmeside og finde tal for hver enkelt kommune. Det kan fx bruges til at danne et overblik lokalt i den enkelte kommune og påvise, om der er et behov for en sundhedsindsats indenfor et specifikt område.

”SSI får løbende henvendelser fra forskere og journalister samt kommunale og statslige myndigheder, som efterspørger opdaterede data for vaccinationstilslutningen i Danmark. Det er tidskrævende at efterkomme, fordi vi manuelt skal lave datakørslerne til hver enkelt. Nu kan brugerne selv hente data, når behovet opstår,” siger afdelingslæge på Statens Serum Institut, Palle Valentiner-Branth til ssi.dk.

Vaccinationsoversigten kan findes på adressen: www.ssi.dk/data, hvor der også er adgang til andre overvågningsdata, der viser forekomsten af en lang række infektionssygdomme.

Yderligere materiale

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes