Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

09.08.12 14:47

Nordjyske kommuner er klar til at tage ansvar

Nordjyske kommuner er klar til at tage ansvar

Foto: Colourbox.com

Kommunerne i Nordjylland er klar til at tage imod deres del af den øgede flygtningestrøm. Det siger formanden for kommunekontaktrådet i Region Nordjylland, Hans Christian Maarup.

Der er god tradition for, at de nordjyske kommuner i fred og fordragelighed, via kommunekontaktrådet, fordeler flygtninge, der har fået opholdstilladelse i Danmark. ”Det plejer at lykkes,” siger Hans Christian Maarup, der også er borgmester i Mariagerfjord Kommune.  

”Hvis der kommer en konkret henvendelse fra Udlændingestyrelsen om at skaffe plads et vist antal asylansøgere, vil vi naturligvis forholde os til det”, siger han til Nordjyske. 

Overvejer at drøfte situationen
På baggrund af det aktuelle pres for at skaffe flere boliger til asylansøgere overvejer han at drøfte situationen, næste gang de nordjyske borgmestre samles.

”Jeg synes, det kan være udmærket at tage en snak om det. På den anden side er der jo ingen grund til, at vi planlægger en hel masse i detaljer, hvis det viser sig, at det slet ikke bliver nødvendigt,” siger han til Nordjyske.

KL følger udviklingen
Ifølge chefkonsulent i KL, Birger Mortensen, er der et godt samarbejde kommuner indbyrdes i de forskellige regioners kommunekontaktråd. Det gode samarbejde kan dog komme på prøve, hvis antallet af asylansøgere, som skal udsluses, stiger.

Han oplyser endvidere, at KL følger området nøje.  

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes