Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

05.09.12 16:37

Nordiske byer samarbejder om velfærd

Nordiske byer samarbejder om velfærd
Politikere og embedsmænd fra 15 nordiske byer er blevet enige om et politisk charter for udviklingen af de nordiske byer, der skal være med til at udvikle det nordiske velfærdssamfund.

Den 2. og 4. september var borgmestre og embedsmænd fra 15 nordiske byer fra Sverige, Norge, Finland og Danmark samlet i Odense for at diskutere byudvikling og udveksle erfaringer. Samarbejdet hedder Nordic City Network og skal være med til at udvikle det nordiske velfærdssamfund.

På konferencen vedtog deltagerne ”Odense Charter 2012: Byer for alle”, som skal danne grundlag for byernes fremtidige samarbejde.

Netværkets formand, staddsbygnadsdirektör Christer Larsson fra Malmø, kalder charteret en fælles vision for fremtiden.

”Det betyder, at 15 større nordiske byer har givet hinanden håndslag på, at vi vil arbejde for at udvikle en særlig nordisk bymodel, der kan bidrage til at styrke udviklingen af fremtidens velfærd. Vi arbejder hver især med at sikre byernes udvikling. Men skal vi bidrage til udviklingen af fremtidens nordiske velfærdssamfund, er det vigtigt, at vi får delt vores viden med hinanden og løfter i samlet flok”, siger han.

Fire danske byer deltager
Fra Danmark deltager Fredericia, Aalborg, Aarhus og Odense i netværket, som arbejder med blandt andet fremtidens jobskabelse, den urbane innovation, nye velfærdsløsninger og bæredygtige byer.

Odenses borgmester Anker Boye (S), som lagde by til konferencen, mener, at byerne er centrale aktører i udviklingen af de nordiske velfærdssamfund.

”I Odense satser vi på en samlet udviklingsplan, hvor vi omdanner midtbyen, samtidig med at vi planlægger en letbane, og et nyt Campus Odense område med universitet, hospital og forskerpark. Det gør vi for at udvikle Odense til et centrum for oplevelser, vækst og beskæftigelse i Syddanmark. På den måde spiller vi som bysamfund en stor rolle i udviklingen af et regionalt område. Det er derfor vigtigt, at vi snakker sammen med de andre byer, så vi lærer af hinanden undervejs”, siger han.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes