Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

11.07.12 10:51

Nationale test bliver nu selv testet

Nationale test bliver nu selv testet

Foto: Colourbox.com

De ti nationale test, som folkeskolens elever gennemfører i deres skoletid, skal nu selv udsættes for en test for at undersøge, om de overhovedet medvirker til at hæve det faglige niveau i folkeskolen.

”De nationale test blev indført, fordi vi manglede systematisk evalueringskultur i folkeskolen. Vi skal nu undersøge, om de nationale test er med til at løfte evalueringskulturen og dermed med til at løfte elevernes faglige niveau. Hvis det skulle vise sig, at testene modvirker en god evalueringskultur, skal vi have dem på en anderledes måde eller tænke anderledes omkring dem,” siger Christine Antorini (S), børne- og undervisningsminister, til Berlingske.

Se også

Børne- og Undervisningsministeriet sender opgaven med at evaluere de nationale test i udbud.

R: Forhåbentlig får skolerne større frihed
De Radikale, som fra begyndelsen har været modstandere af de ti test, håber, at evalueringen vil føre med sig, at skolerne og lærerne får større frihed til at bruge testene, som de selv ønsker.

”Nu er vi med i folkeskoleforligskredsen, og det gør lidt ondt, at vi dermed er med i forliget om de nationale test. Men det er godt, fordi vi så kan påvirke testenes fremtid. Vi er godt klar over, at der formentlig ikke bliver flertal i forligskredsen for helt at afskaffe testene, men forhåbentlig kan evalueringen medføre, at skolerne får en større frihed og fleksibilitet, så de f.eks. helt selv kan bestemme, hvornår og hvordan de vil bruge testene,” siger børne- og undervisningsordfører Lotte Rod (R) til Berlingske.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes