Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

22.10.12 13:57

Næstved giver hjerneskadede børn individuelle forløb

Næstved giver hjerneskadede børn individuelle forløb
Der er langt færre hjerneskadede børn end voksne, hvilket gør, at der ikke findes de samme erfaringer som på voksenområdet. I Næstved Kommune giver et tværfagligt forum derfor det enkelte barn et særligt individuelt forløb.

Næstved Kommune har udviklet et tilbud til hjerneskadede børn i nærområdet, hvor forskellige centre samarbejder om barnet.

”Vi laver en individuel løsning omkring det enkelte barn, afhængig af hvad barnet har brug for. Hvis der for eksempel er behov for genoptræning, så er det i sundhedscenterets regi. Det kombinerer vi eksempelvis med specialundervisning fra Videnscenter for Specialpædagogik (VISP). Det kan også være i form af vejledning i skoleregi, hvis lærerne har brug for det. Her kan VISP eksempelvis rådgive lærerne om, hvad hjerneskaden betyder for barnet,” siger hjerneskadekoordinator Tine Malmros, Næstved Kommune.

Tværfagligt forum koordinerer indsatsen
Tine Malmros forklarer, at der ikke er så mange sager med hjerneskadede børn, som der er på voksenområdet.

Derfor har kommunerne heller ikke de samme erfaringer med børnene. Næstved Kommune forsøger derfor at afhjælpe den mindre erfaring på området ved blandt andet at have et tværfagligt hjerneskaderådgivningsforum, der koordinerer indsatsen. I dette forum er såvel en børnelæge, en psykolog og repræsentanter fra de forskellige centre i kommunen tilknyttet.

”Der sidder folk, som kender de sager, der har været tidligere, og som på den måde bringer erfaringerne med videre. Hvad var det, der gik godt sidste gang, vi løste sådan en sag, og hvad lykkedes? Så tager vi det med videre, og får bl.a. på den måde erfaringer på området. Så vi har nogle kompetente mennesker, vi kan trække på, og hvor vi har mulighed for inddragelse af VISO (red.: den nationale Videns - og Specialrådgivningsorganisation),” siger Tine Malmros.

Nærmiljøet giver stor værdi for barnet
Det, at man har et tilbud til børn, hvor det hele foregår i kommunalt regi, giver også en række fordele for både barn og kommune, mener hjerneskadekoordinatoren.

”Man er tæt på barn og familie og kan tilpasse tilbuddet henover årene.”

Tine Malmros fortæller, at det samtidig gavner barnet at blive genoptrænet tæt på, hvor det bor.

”Det betyder alt, at barnet kan komme hjem til venner og familie. Det har meget stor værdi. Hele forløbet går hurtigere for nogle, når de kommer hjem og ikke skal være indlagt et sted. Det betyder også rigtig meget for motivationen. Men det er alt afhængigt af skaden, hvilken indsats der er bedst for det enkelte barn,” siger Tine Malmros.

Se alle artikler i temaet

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes