Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

22.08.12 10:48

Mulighed for særligt vederlag til næstformænd for udvalg

Mulighed for særligt vederlag til næstformænd for udvalg
Regeringen vil give kommunerne større råderum til selv at træffe beslutninger - blandt andet om at give et særligt vederlag til næstformænd i de politiske udvalg.

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager fremsætter i løbet af efteråret et lovforslag, der på flere områder giver kommunerne større frihedsgrader.

Se også

Blandt andet skal kommunerne have frihed til at yde et særligt vederlag til næstformanden i et udvalg nedsat af kommunalbestyrelsen. I dag er det kun udvalgsformænd, der kan få et særligt vederlag.

Vil rydde op i detailregulering
Forslaget skal ifølge ministeren ses i sammenhæng med, at regeringen vil rydde op i overflødig bureaukrati og detailregulering:

”Vi har 98 kommuner, der er vidt forskellige. Derfor er der også forskel fra kommune til kommune på, hvordan de forskellige opgaver løses bedst lokalt”

Se også

”Når kommunerne fx får mulighed for at give vederlag til både formænd og næstformænd i de stående udvalg, kan de bedre vælge at organisere sig med færre stående udvalg. Færre udvalg betyder flere opgaver og mere arbejde per stående udvalg, og derfor kan udvalgsformanden lokalt ønske at inddrage næstformanden mere permanent i udvalgets opgaver,” siger Margrethe Vestager i en kommentar.

Træder i kraft fra årsskiftet
Kommunerne får ifølge forslaget også frihed til selv at beslutte, i hvilket omfang de vil yde diæter til medlemmer af valgbestyrelser, valgstyrere og tilforordnede vælgere i forbindelse med valg og folkeafstemninger.

Desuden skal kommunerne kunne fastsætte en senere frist for ansøgning om at stemme i eget hjem for de vælgere, der på grund af sygdom eller manglende førlighed ikke kan møde frem på afstemningsstedet. I dag er der en fast frist for alle kommuner på senest 12 dage før valgdagen.

Se også

Lovforslaget ventes at træde i kraft 1. januar 2013.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes