Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

22.10.12 09:58

Motion og kost giver jobcenter succes

Motion og kost giver jobcenter succes
Motion og kost har i Kolding vist sig at være et effektivt værktøj til at få ledige i job. Antallet af ledige der får job er steget markant, efter de ledige har været med til aktiv motion.

Hver uge bruger mellem 75 og 100 ledige i Kolding mindst 15 timer på træning, madlavning og mindfuldness. Og det er ikke kun på badevægten, at resultaterne kan ses.

Se også

De positive resultater afspejler sig også på arbejdsløsheden, skriver Jydske Vestkysten.

”Antallet af ledige der får job er steget markant, efter de har været med til aktiv motion,” siger Tina Nielsen, driftsleder på Kolding Jobcenter.

Det var en sundhedsundersøgelse fra sidste år, der gjorde kommunen opmærksom på, at mange af kommunens ledige levede et usundt liv med dårlige vaner.

Se også

Og det blev starten på sundhedsprojektet ”Aktiv Motion”, hvor syv sundhedsambassadører på jobcentret er med til at forbedre sundheden i de lediges aktiveringsforløb. Også diætister og fysioterapeuter er blevet tilknyttet projektet.

Motion, mad og mindfulness
Udover at de ledige hver dag sammen med fysioterapeuter træner i et af Koldings lokale idrætscentre, så laver de også hver dag mad i jobcentrets køkken, hvor de får kostvejledning, handler ind og laver sund mad. Tilmed går de ledige også til meditation.

”Sundhed handler ikke kun om gulerødder og pulstræning. Mindfulness træner den mentale sundhed, og de lærer at håndtere stress og depressioner,” siger Tina Nielsen til Jydske Vestkysten.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes